YEREL HABERLER - 21 Ocak 2012 Cumartesi 16:41

FATİH ERBAKAN İZMİR’DE

A
A
A
FATİH ERBAKAN İZMİR’DE

Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Dr. Fatih Erbakan, Milli Görüş hareketinin bütün İslam âlemine çok büyük bir öz güven aşıladığını söyledi. Partisinin İzmir teşkilatının ‘Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’na katılan Erbakan, dünyada siyasi, ekonomik ve sosyal alanlarda yaşanan büyük zulümlerin ana kaynağının siyonizm olduğunu açıkladı. Siyonizmin temel esasının kendilerinin Allah’ın en üstün ırkı olduğuna ve diğer tüm ırkların kendilerine köle olarak yaratıldığına inanmak ile Büyük İsrail’i kurmak olduğunu vurgulayan Fatih Erbakan, böylesine temelden yanlış, çarpık ve zararlı bir inançla dünyanın huzura kavuşmasının mümkün olmadığını ifade etti. Siyonizmin dünyanın her yerinde ekonomik, siyasi ve askeri açıdan en büyük gücü ele geçirdiğinin ve bütün dünyaya maddi olarak hâkim olduğunun altını çizen Erbakan, “Bunlar kaostan beslenirler. Dünyada yaşanan kaosun sorumlusudurlar. Ortadoğu’ya bakıyoruz. 40 yılda olmaz dediğimiz olaylar beş ayda oluyor. Büyük İsrail hedefine doğru ilerliyorlar. Arap Baharı adı altında Müslüman ülkelerdeki 30 senedir kullandıkları eskimiş, köhnemiş, halktan kopuk diktatörler yerine dindar ve işbirlikçi olan, İslami okullarda okumuş, İslam’ın aslını özünü kavrayamamış, dünya siyonizminden haberi olmayan, Müslüman halkın içinden çıkan, siyonizmin planlarına kolayca alet olabilecek yeni yöneticiler getiriyorlar. İslam ülkelerindeki kardeşlerimizin diktatörleri indirmeye yönelik mücadelelerini destekliyoruz. Ancak asıl iş bundan sonra başlıyor. Şuursuzlaştırılmış, içi boşaltılmış kadrolarla bölgenin huzura kavuşması mümkün değildir. Dünya siyonizminin yeni dönemde sahneye koyduğu tiyatro budur.” şeklinde konuştu.
Faizci kapitalist sistemin siyonizm tarafından özel bir sistem olarak yürütüldüğünü ve refah yerine sömürüyü getirdiğini savunan GİK Üyesi Erbakan, “Ak Parti iktidarı Türkiye’de 10 yıldır toplam 50 milyar dolarlık yatırım yaptı. Bu süre içinde faize, yani siyonizmin sömürü çarkına ödenen para 400 milyar dolardır.” dedi. Siyonizmin yanlış hak anlayışı ve bencilliği yüzünden kan ve gözyaşı pompaladığını dile getiren Erbakan, insanlığı bu zulümlerden kurtarmak için mücadele ettiklerini kaydetti. Dünyanın birçok yerindeki Müslümanların Türkiye’deki Milli Görüş şuurunun bilinci ve manevi desteğiyle mücadelelerini yürüttüklerini belirten Fatih Erbakan, “Milli Görüş, sürekli ezilen ve zulme uğrayan İslam dünyasının D-8, faizsiz ekonomik sistem, adil düzen projeleri ile yeniden ayağa kalkmasına vesile olmuştur. Mensubu olduğumuz davamız bütün bir İslam âlemine çok büyük bir öz güven aşılamıştır. İşte bu nedenle Milli Görüş hareketinin manası çok büyüktür.” diye konuştu.
Çözüm noktasında büyük projeleri olduğunu bildiren Fatih Erbakan sözlerini şöyle sürdürdü: “Güçlü bir şekilde iktidara geldikten sonra D-8 projesini canlandıracağız. Bu ülkeler Türkiye’nin önderliğinde kendi inancına, gücüne, milli kaynaklarına dayanarak güçlenecek. Dış borç alımını hemen durduracağız. Böylece dünya siyonizmine ödenen faiz ödenmeyecek. Amerikan dolarını kullanmayı derhal bırakacağız. Çünkü bu dolar bir sömürü aracıdır. İkinci adımda iki milyarlık İslam âlemini yanımıza alarak D-60’ları kuracağız. Böylece kendi para birimimizi, kendi savunma sanayimizi, kendi finans sistemimizi, kendi Birleşmiş Milletlerimizi kuracağız. Son olarak D-160’ları kurarak dünyada tüm ezilen ve sömürülen ülkeleri yanımıza alacağız. Böylece huzur ve barışın, adaletin, refahın, insan haklarının hâkim olduğu yeni bir saadet dünyası tesis edeceğiz.”
İl teşkilatının aylık çalışmalarının değerlendirildiği divan toplantısı, Hakemler Derneği Konferans Salonunda yapıldı. Toplantıda, SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri Mehmet Altınöz ile Bilal Hazırbulan, İl Başkanı Bayram Sakartepe, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve yönetimleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile çok sayıda partili hazır bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.