YEREL HABERLER - 10 Ocak 2012 Salı 13:49

İDİL`DE ŞNT AKINI

A
A
A
İDİL`DE ŞNT AKINI

Şırnak’ın İdil ilçesinde Şartlı Nakit Transferi (ŞNT) kapsamında dağıtılan eğitim yardımından yararlanmak isteyen kadınlar, banka önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında, maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının eğitim masraflarının karşılanması için uygulanan Şartlı Nakit Transferi’nden yararlanmak isteyen yüzlerce kadın, sabah erken saatlerden itibaren çocukları için verilen eğitim yardımını almak için Hükümet Caddesi’nde bulunan PTT Şubesi’ne geldi. İlçede binlerce öğrencinin yararlandığı Şartlı Nakit Transferi uygulaması kapsamında her 3 ayda bir kuyruğa giren kadınlar, "Çocuklarımız için verilen paraları almaya geldik.
Saatlerce kuyrukta bekliyoruz ve verilen üç beş kuruş parayı alıyoruz. Az para olsa da katlanmak zorundayız İhtiyacımız olmasa bu çile çekilmez ama hepimizin bu paraya ihtiyacı var. Çoğumuzun eşi çalışmıyor maddi durumumuz kötü. Bu kuyruk problemi bir an önce son bulsun. Artık bu çile sona erdirilsin" dedi.
Aşırı kalabalık ve soğuk hava nedeniyle PTT önünde kuyruğa giren kadınlar, görevliler tarafından gruplar halinde içeriye alındı. Kuyrukta bekleyen kadınlar arasında sık sık sıra nedeniyle tartışmalar yaşanırken, bir an önce içeri girmek istemeleri zaman zaman izdihama yol açtı. İzdihamda bazı kadınlar ile yanlarında bulunan çocukları ezilme tehlikesi geçirdi. İçeri girmeyi başaran kadınlar, uzun bekleyişin ardından paralarını alabilmenin mutluluğunu yaşadı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir