DÜNYA - 26 Ocak 2012 Perşembe 17:15

BOTAŞ `TELAFİ` PEŞİNDE

A
A
A
BOTAŞ `TELAFİ` PEŞİNDE

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) mücadele eden Botaş, ’FIBA Kadınlar Avrupa Kupası’ndaki başarısını, ligde de göstermek istiyor. Hafta sonu Kayseri deplasmanında KASKİ ile karşılaşacak olan Kırmızı-Beyazlılar, rakibini yenip çıkışa geçebilmenin hesaplarını yapıyor.
’FIBA Kadınlar Avrupa Kupası’nda Fransa’nın USO Modeville takımını mağlup edip, adını ’çeyrek final’e yazdırma başarısı göstermesine rağmen, ligde Optimum TED Ankara Kolejliler’e kendi evinde mağlup olan Botaş, Kayseri KASKİ maçında kendisini taraftarlarına affettirmek istiyor. Ligde ve ’Avrupa Kupası’nda olduğu gibi ’Türkiye Kupası’nın da devreye girmesiyle birlikte üç kulvarda mücadele edeceklerini kaydeden Başantrenör Olcay Orak, her kulvarda yapabileceklerinin en iyisi yapmak istediklerini dile
getirdi. Orak, bu noktada da takım içinde rotasyonun bir zorunluluk olduğunu, genç oyuncuları da devreye sokacaklarını belirtti.
Lig’de Kayseri KASKİ ile zorlu bir maça çıkacaklarını hatırlatan Orak, "Evimizdeki ilk maçta Kayseri ile oynadığımız karşılaşmada son ana kadar çekişme vardı. Kayseri’deki karşılaşmanın da böyle geçeceğini düşünüyorum" dedi. ’FIBA Kadınlar Avrupa Kupası’nda hedeflerinin ’final’ olduğunun altını çizen Orak, söz konusu hedefe ulaşabilme adına da önlerinde 4 kritik maç olduğunu söyledi.
Bu maçların ilkinde 2 Şubat 2012 tarihinde İspanya temsilcisi Gran Canaria ile deplasmanda karşılaşacaklarının bilgisini veren Orak, rövanşınsa 9 Şubat 2012 tarihinde Adana’da oynanacağını dile getirdi. Orak, "İlk maçı kazanamazsak dahi az sayı farkıyla maçı Adana’ya taşımalıyız. 9 Şubat’ta ise Adanalı basketbol severlere Mondeville maçındaki gibi ihtiyacımız var" ifadesini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir