YEREL HABERLER - 22 Ekim 2016 Cumartesi 16:45

Yalova’da kivi hasadının startı verildi

A
A
A
Yalova’da kivi hasadının startı verildi

Türkiye’nin kivi ihtiyacının yüzde 60’lık bölümünü karşılayan Yalova’nın Subaşı beldesinde kivi hasadı 4. Kivi Festivali ile başladı. Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Tunalı Yalova’da 20 bin, Türkiye genelinde 35-40 bin ton kivi rekoltesi beklediklerini söyledi.
Yalova’nın Altınova ilçesi Şubaşı Beldesi ülkenin kivi üretiminin yüzde 60’lık bölümünü karşılayan en büyük kivi üretim merkezi. Her yıl olduğu gibi bu yılda ülkedeki kivi hasadının startı burada gerçekleştirilen Kivi Festivali ile verildi. Kivi hasadı ile ilgili bilgi veren Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Tunalı, "Kivi hasadını Ekim ayı sonu, Kasım ayı başı gibi başlatıyoruz. Bu festivalde hasadın başlangıcını simgeliyor. Bu yılda Yalova’da 20 bin ton Kivi hasadı olmasını tahmin ediyoruz. Ülkemizde de 35-40 bin civarında bir kivi hasadı bekleniyor. Ülkede yıllık Kivi tüketimi 70 bin tonu aştı. Bu festivalle hem hasadın bayramını yapmayı hemde ürünü tanıtmayı hedefliyoruz" dedi.
Bu yıl 4.’sü düzenlenen Kivi Festivaline Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve çok sayıda davetli de katıldı. Protokol konuşmalarının ardından ise Kivi hasadını simgeleyen meşale Yalova Valisi Tuğba Yılmaz’ın bastığı butonla yakıldı. Festivalde en iyi kivi bahçesi ve kivi üreticileri de ödüllendirilirken, Bulgaristan ve Romanya’dan gelen halk oyunları ekipleri ise festivale renk kattılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir