GENEL - 20 Şubat 2017 Pazartesi 12:08

Ayakları kırılan hayvan için özel ambulans

A
A
A
Ayakları kırılan hayvan için özel ambulans

Yalova’nın Armutlu ilçesinde bir aracın çarptığı sokak köpeği özel ambulansla Bursa’ya sevk edildi.
Armutlu ilçesinde bir aracın altında kalarak arka ayakları kırılan köpek Yalova Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü tarafından hayvanlara tahsis edilen "haybulans" ile bulunduğu yerden alındı. Araçta ilk müdahalesi yapılan köpek hayata döndürüldü. Ardından veterinerliğe getirilen köpeğin röntgeni çekildi. Hayvanın arka ayaklarında parçalı kırık tespit edilince hayvanın acilen ameliyata alınması gerektiği anlaşıldı. Bu ameliyatı yapacak teknik donanıma sahip olan Bursa Nilüfer Belediyesi ile irtibata geçildi. Yaralı köpeğe ambulans tahsis edildi. Sedye ile ambulansa alınan yaralı köpek hızla Bursa’ya sevk edildi. Yaralı köpek burada ameliyata alınacak.
Veterinerlik İşleri Müdürü Erkut Ferşatoğlu, "Köpeği bulduğumuzda durumu çok ağırdı. Arka ayaklarında kırık vardı. Geçtiğimiz gün Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun talimatı ile bize gönderilen röntgen cihazıyla çekilen filmde, hayvanda parçalı kırık tespit olduğu görüldü. Bu hayvanın ayaklarına platin takılması lazım. Bursa’da ayaklarına platin takılacak" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı Uşak’ta tarım arazisinde ölü bulunan 63 yaşındaki Gürsel Arı’nın cinayet şüphelisi, Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen titiz çalışma sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Olay, 11 Mayıs’ta Uşak merkeze bağlı Kemalöz Mahallesi yakınlarında bulunan bir tarım arazisinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bölgede hareketsiz halde yatan bir şahsı fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 Sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde, boğazında bıçak kesiği bulunan şahsın hayatını kaybettiği belirlendi. Yapılan kimlik tespitinde hayatını kaybeden kişinin Gürsel Arı (63) olduğu öğrenildi. Arı’nın cenazesi, olay yerindeki incelemelerin ardından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, olay günü Gürsel Arı ile birlikte bölgede bulunan kişinin N.K. (42) isimli kadın olduğu tespit edildi. N.K.’nin olayın ardından şehir merkezinde bir özel hastaneye başvurduğu ardından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan N.K., Gürsel Arı ile arkadaş olduklarını ve olay günü birlikte tarım arazisine gittiklerini belirtti. N.K., burada bir süre sonra tanımadıkları bir şahsın yanlarına geldiğini, bu kişinin Gürsel Arı’yı bıçakladığını, ardından kendisini ağaçlık alana götürerek bıçakladığını ve daha sonra da kaçtığını iddia etti. N.K., olayın ardından otobüsle şehir merkezine gittiğini, burada vatandaşların ve şoförün durumundan şüphelenerek kendisine yardım etmek istediğini ancak yardım teklifini kabul etmediğini, daha sonra bir arkadaşına durumu anlattığını ve birlikte hastaneye başvurduklarını ifade etti. 300 saatlik kamera incelemesiyle şüpheli tespit edildi Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışmalarda, çevrede bulunan yaklaşık 60 güvenlik kamerasına ait 300 saatlik görüntüler titizlikle incelendi. Yapılan incelemelerde olay yerinin yakınlarında şüpheli tavırlar sergileyen ve ormanlık alandan koşarak uzaklaştığı değerlendirilen bir şahıs tespit edildi. Yapılan çalışmalar sonucunda şüphelinin R.K. (20) olduğu belirlendi. Şüpheli, ekiplerce Aybey Mahallesi’ndeki adresine düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Öte yandan, şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.