SPOR - 16 Kasım 2017 Perşembe 15:00

CHP’liler Spor Kurulu’na spor yaparak başladı

A
A
A
CHP’liler Spor Kurulu’na spor yaparak başladı

CHP Spor Kurulu’nun Doğu Marmara Bölge Toplantısı ilk kez kültür fizik hareketleri ile başladı.

CHP Spor Kurulu’nun Doğu Marmara Bölge Toplantısı ilk kez kültür fizik hareketleri ile başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Spor Kurulu Başkanı Yasemin Öney Cankurtaran da katılımcılarla birlikte spor yaptı.


CHP Doğu Marmara Bölge Toplantısı Yalova’da gerçekleştirildi. RDKM’deki toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Spor Kurulu Başkanı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve çok sayıda davetli, milli ve amatör sporcular katıldı. CHP Spor Kurulu toplantısı Türkiye’de ilk kez kültür fizik hareketleri ile başladı. Bir spor eğitmeninin öncülüğünde yapılan spor hareketleri yaklaşık 10 dakika sürdü. Gösterilen hareketleri tekrarlayan CHP’liler bir hayli terlediler. Kültür fizik hareketlerinin sonrasında kürsüye gelen, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Spor Kurulu Başkanı Yasemin Öney Cankurtaran, "Bu sefer ilk kez spor kurulumuza bir spor aktivitesi ile başladık. Burada yaptığımız bu kısa antrenmanla tüm Türkiye’ye bir mesaj da verdik. Bizler masa başında oturan insanlar olarak spora yer ve zaman bulamamaktan şikayet ediyoruz. Demek ki spor istendiği takdirde her yerde yapılabiliyormuş. Kendi imkanlarımızı kendimiz de oluşturarak spor yapabiliyormuşuz. Buradan tüm Türkiye’ye bir çağrımız olsun. Spor yapmak için ortam oluşturmak bizim elimizde. Spor ertelenemez, kesintiye uğratılamaz" dedi.


Konuşmanın ardından CHP Spor Kurulu Doğu Marmara Bölge Toplantısını gerçekleştirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Link Bilgisayar ile İkas’tan stratejik iş birliği Türkiye’nin önde gelen sektörel yazılım çözümleri sağlayıcılarından Link Bilgisayar, yeni nesil e-ticaret altyapısı sunan İkas ile pazar erişimini artıracak bir iş birliğine imza attı. Link Bilgisayar, e-ticaret alanında pazar erişimini genişletmek üzere stratejik bir iş birliğine imza attı. Yapılan iş birliği çerçevesinde, yeni nesil e-ticaret altyapısı İkas kendi müşterilerine Link Bilgisayar’ın sektörel çözümlerini sunacak. “Duyurmaktan gurur duyduğumuz bu iş birliği, şirketimizin pazardaki ayak izini artırma stratejimiz çerçevesinde attığımız adımların biri” diyen Link Bilgisayar Genel Müdürü Murat Pekmezyan şunları söyledi: “Geçtiğimiz yılın sonundan bu yana Re-Pie Portföy çatısı altında yer alan şirketimizin, yine Re-Pie Portföy’ün yatırımıyla desteklediği bir girişim olan İkas’la olan iş birliği, iki kurumun birlikte büyümesini destekleyen verimli bir ekosistem anlayışının güzel bir göstergesidir. İkas’ın KOBİ ve girişimleri de kapsayan geniş müşteri kitlesi, Link Bilgisayar’ın Yeni Nesil Ticari çözümlerini ve Güneş Sistemi Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) ürünlerini, alıştıkları İkas kolaylığı ile kullanabilecek.” İşletme verimliliğini artıran çözümler Yapılan açıklamaya göre, Link Bilgisayar’ın sektörde 17 yıla ulaşan deneyimiyle Güneş Sistemi Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) sistemi, orta ve büyük ölçekli kurumların finans, üretim, satış, satın alma, planlama ve benzeri tüm iş süreçlerini bir bütün olarak ele alarak maliyet optimizasyonu, stok yönetimi, kurumsal kaynak planlaması ve veriye dayalı öngörü alanında kurumların verimini artıran bir çözüm olarak öne çıkıyor.
Manisa Turgutlu’da ev yangını: 1’i ağır 5 yaralı Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bugün sabah saatlerinde bir binada çıkan yangında 1’i ağır toplam 5 kişi yaralandı. Yangın bugün saat 09.45 sıralarında Turgutlu ilçesi Şehitler Mahallesi Gaffar Okkan Sokak Numara 28’de bulunan 3 katlı binada meydana geldi. Komşuların dumanları fark etmesiyle olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İkinci katta çıktığı tahmin edilen ve henüz sebebi belirlenemeyen yangında ikinci katta bulunan Hatice Kübra Kaplan (22), Alpaslan Kaplan (3) ve Abdülkadir Özgür (20) yaralandı. Ekipler ve vatandaşların yardımıyla yaralılar evden çıkarılarak ambulanslarla Turgutlu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yangının sıçradığı üçüncü katta bulunan Nevin Ata ve oğlu Hüseyin Ata ise Turgutlu’da özel bir hastaneye kaldırıldı. Üçüncü katta bulunan yaralıların durumlarının hafif olduğu ve hafif şekilde dumandan etkilendikleri öğrenildi. Meydana gelen yangında ikinci katta bulunan Hatice Kübra Kaplan’ın ise durumunun ciddi olduğu ve tedavisine yoğun bakım servisinde devam edildiği öğrenildi. Yangınla ilgili ekiplerin incelemeleri devam ederken bir itfaiye erinin de yangına müdahale sırasında hafif şekilde yaralandığı bildirildi. O anları anlattı Olay yerinde kurtarma çalışmalarına destek veren mahalle sakinlerinden Eyüp Celep ise yangın anlarını şöyle anlattı: “Ben karşı komşuları oluyorum, yangını gördüm hemen koştum, itfaiyecilerle yukarıya çıktık yukarıda bir bayan olduğunu söylediler, küçük çocuğu çıkarmışlardı zaten itfaiyeciler sonra diğer bayanı çıkardılar. Bizler de yardım ettik, 112 sağlıkçılara teslim ettik. Dumandan da çok etkilendiler Allah yardımcıları olsun.”
Muğla Menteşe’de doğalgaz kazı izin ve yüzey kaplama protokolü imzalandı Menteşe Belediyesi, doğalgaz dağıtım firması ile ‘Kazı İzin ve Yüzey Kaplama Onarımı Protokolü’ imzaladı. Proje kapsamında; Bayır, Camikebir, Düğerek, Emirbeyazıt, Karamehmet, Karşıyaka, Kiramettin, Müştakbey, Orta, Ortaköy, Yeniköy, Akçova Mahallelerinde tamamlama çalışması yapılacak. Daha önceden çalışma yapılmayan Gülağzı, Hacırüstem ve Paşapınarı Mahallelerinde ise doğa gaz çalışmasına başlanacak. Çalışma yapılacak mahallelerde ve eski kent dokusunda kalan dar sokaklarda teknik kurallara uygun çalışma yürütülecek. Dağıtım firması ile yapılan protokolle 2024 yılında 2 bin 675 konut doğalgaza kavuşacak. Bu sayı ile Menteşe genelinde doğalgaz kullanan konut sayısı 44 bin 625’e ulaşacak. Doğalgaz dağıtım firması ile yapılan protokole ilişkin açıklama yapan Menteşe Belediye Başkanı Şehir Plancısı Gonca Köksal, “Doğalgaz ile ilgili vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda firma ile çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda firma ile 2024 yılına yönelik ‘Kazı İzin ve Yüzey Kaplama Onarımı Protokolü’ imzaladık. Bu protokolle mevcut çalışma yürütülen mahallelerde tamamlama çalışması yürütülürken, bugüne kadar çalışma yapılmayan Gülağzı, Hacırüstem ve Paşapınarı Mahallelerinde doğalgaz çalışmasına başlanacak. Böylece doğal gaz yaygınlaşacak ve henüz doğalgaz olmayan mahallelere gelmesi için de çalışmalar sürecek. 2014-2023 yılları arasında Menteşe ilçemizde 41 bin 950 konut doğalgaza kavuştu. Bu yıl yapılacak çalışmalar sonucunda doğalgaz kullanan konut sayısı 44 bin 625’e ulaşacak. Bilindiği gibi doğalgaz, daha az kirletici ve insan sağlığına daha az olumsuz etkiye sahip. Yapılan protokollere yönelik yürütülen çalışmalarla, mahallelerimizin doğal gaza kavuşacak olması, doğalgaz kullanan konut sayılarının artması, hem hava kirliliğinin önlenmesi hem de daha yaşanabilir bir gelecek için çok önemli. Halkımızın yaşamını kolaylaştıran, konforunu arttıran hizmetlere devam edeceğiz. Doğalgaza kavuşacak mahallelerimize şimdiden hayırlı olsun diyorum” dedi.