GENEL - 17 Mayıs 2019 Cuma 16:02

Yalova’da 3 yılda 11 milyon değerinde 368 proje hayata geçirildi

A
A
A
Yalova’da 3 yılda 11 milyon değerinde 368 proje hayata geçirildi

Yalova’da 3 yılda 11 milyon lira değerindeki 368 proje ile 368 genç çiftçi tarıma kazandırıldı.

Yalova’da 3 yılda 11 milyon lira değerindeki 368 proje ile 368 genç çiftçi tarıma kazandırıldı.


Yalova Gıda ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen genç çiftçiler buluşma programı, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Konferans Salonu’nda yapıldı. Yalova Gıda ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, "21’inci yüzyılda da tarım ve gıda, su, enerji ve teknolojiyle beraber stratejik sektör olma konumunu sürdürmeliyiz. Güçlü bir ülke kendini tarım, hayvancılık ve gıda alanlarında ispatlamış olan ülkedir. Tarım, ülkemiz için bir milli güvenlik meselesidir. Bu doğrultuda tarlada izi olmayanın sofrada yüzü olmaz şiarından yola çıkarak toprağımıza gönül verip çalışmayı ve üretmeyi yaptığımız işin aslı saymamız; siz değerli çiftçilerimizle bizleri yarınımız için bugünden üretmeye başlamak ve hiç durmadan çalışmak hedefinde buluşturmaktadır" dedi.


Bu hedef doğrultusunda, Yalova’da genç çiftçi projelerine de, diğer projelerde olduğu gibi çok hassasiyet gösterdiklerini belirten Parıldar, "Üç yıl zarfında 368 genç çiftçilerimizi tarıma kazandırdık. Yaklaşık 11 Milyon lira değerinde olan ve yüzde 60’dan fazlasını kadın çiftçilerimizin oluşturduğu 368 projemizi hayata geçirdik. Bundan sonraki süreçte yeni başlatılacak projelerle destekleyecek, çalışarak ve üretmeye devam ederek daha da arttıracağız” diye konuştu.


Genç çiftçiler Yalova Valisi Muammer Erol tarafından başarı belgeleriyle onurlandırıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Eşinden para istedi, ’param yok’ cevabını alınca hayatı değişti, kendi işinin patronu oldu Kocası harçlık vermeyince kendi dükkanını açan kadın, 36 yıldır mesleğini icra ediyor. Antalya’nın Serik ilçesinde yaşayan Fahriye Altınkaynak, 36 yıldır hayali olan olan terzilik mesleğini sürdürüyor. Altınkaynak, terziliğe hobi olarak başladı. Eşinden bir ihtiyacı için bir miktar para istediğinde “Param yok” cevabını alan Altınkaynak, kendi iş yerini açtı. Evindeki el makinesi ve kumaşlarla birlikte dikiş, giyim üzerine açtığı küçük bir dükkanla geçimini sağlamaya başlayan Fahriye Altınkaynak (62), “Herkes bana, "Başaramazsın, yapamazsın, tek başına bir bayansın” dedi. Ben de yapabilirim dedim” dedi. Terzilik mesleğiyle çocuklarını okuttu İş yeri açtığı zaman müşteri gelmesi için konfeksiyonlara broşür ve kartvizit dağıttığını anlatan Fahriye Altınkaynak, mesleğinin çocukluk hayali olduğunu aktardı. Eşinin işine karşı gösterdiği tüm direnişlere rağmen, 36 yıllık zaman zarfında 3 çocuğunun üniversite öğrenimini tamamladığını açıklayan Altınkaynak, meslekte nasıl başarıya ulaştığını şu sözlerle ifade etti: "Mesleğim, çocukluk hayalim. Bu işe önce evde başladım. Fakat evde olmuyordu, eve gelen çocuklarıyla geliyordu, çalışma imkanım olmuyordu. Sonra çok acil bir para ihtiyacım oldu. Eşimden para istedim, ’Param yok’ dedi. Eşimin bana öyle demesi çok üzdü. Oturup düşündüm ve bir iş yeri açmaya karar verdim. Hemen araştırmaya başladım ve dikiş, giyim üzerine bir dükkan kiraladım ama hiçbir şeyim yoktu, sadece küçük bir el makinem vardı. Herkes bana, ’Başaramazsın, yapamazsın, tek başına bir bayansın’ dedi. Ben de ’Neden, ben de yapabilirim’ dedim. Evimdeki makinemi iş yerime getirdim. Broşürler, kartvizitler bastırdım. Bütün konfeksiyonları dolaşarak dağıttım. ’Yapılacak tadilat işlerinize talibim’ dedim. Evdeki kumaşlarımı getirdim, dükkanıma yerleştirdim, badana yaptım. Eşim şiddetle karşı çıktı, ’Yapamazsın, uğraşamazsın, otur evde yemeğini yap’ dedi. Ama ben kararlıydım. Çok ağır bir kelime kullandı. Eğer hayat müşterekse ve ben çalışmıyorsam, almakla mükelleftir kendisi. Almıyorsa, ben de bir şeyler yapma ihtiyacı hissettim. Kimseye muhtaç olmak istemedim. O kadar zor ki birilerine muhtaç olmak. Azmettim ve yavaş yavaş müşterilerim gelmeye başladı. Sonra eşimden ayrıldım." Kadınların hayatta her zaman üretken olması gerektiğini anlatan Altınkaynak, “Elimden geldiği kadar helalinden olsun diye gece gündüz, gece yarılarına kadar çalıştım. 3 çocuğum ve 8 torunum var. Oğullarım ve kızım üniversiteyi bitirdi ve hepsinin mesleği var. Torunlarımla mutluyum ve en güzeli bir işim var. Bir kadın, üretken ve karınca gibi olmalı. İlla ki, iş yeri açması gerekmiyor. Evde, tarlada, fabrika başka bir iş yerinde çalışsın ama üretsin. Kadınlar, kimseye muhtaç olmamalı, dimdik ayakta kalmalı” diye konuştu.
Aydın Didim Fenerbahçeliler Derneği’nde görev değişimi Didim Fenerbahçeliler Derneği’nin uzun süredir başkanlığını yürüten Dilaver Demir, Başkan Yardımcısı Özkan Çaymaz’a başkanlık görevini devretti. Demir, yaptığı açıklamada, bu görevi başarılı bir şekilde yürüteceğine inandığı Çaymaz’a güvenle görevi devrettiğini belirtti. Demir, Çaymaz’ın başkanlık sürecinde önemli projelere imza atacağına olan inancını da dile getirdi. Dernek üyeleri arasında bir aile bağı bulunduğunu vurgulayan Demir, yeni dönemde birlikte daha güzel işlere imza atacaklarına olan inancını dile getirdi. Özkan Çaymaz ise görevi devralırken, derneğin birlik ve beraberlik içinde daha da ileriye taşınması için çalışacaklarını belirtti. Didim Fenerbahçeliler Derneği üyeleri, yeni başkanlarına desteklerini belirterek birlik ve beraberlik içinde hareket edeceklerini ifade etti. Demir’in görevi devretmesinin ardından Çaymaz, yaptığı açıklamada, bu yeni sorumluluğun kendisi için büyük bir onur ve gurur kaynağı olduğunu belirtti. Kendisinin uzun yıllardır derneğin içerisinde aktif olarak yer aldığını ve bu süreçte Demir’in yanında önemli tecrübeler edindiğini ifade eden Çaymaz, yeni başkanlık görevini büyük bir heyecanla kabul ettiğini vurguladı. Çaymaz, derneğin önümüzdeki dönemde daha da büyüyüp gelişmesi için elinden geleni yapacağını vurgulayarak, üyelerle birlikte hareket ederek önemli projelere imza atacaklarını dile getirdi. Aynı zamanda dernek üyeleri arasında sağlam bir dayanışma ve dostluk bağı olduğunu vurgulayan Çaymaz, bu birlikteliğin derneğin hedeflerine ulaşmasında büyük bir avantaj olduğunu söyledi.