GENEL - 05 Şubat 2020 Çarşamba 13:18

“Ne olacaksın” dediklerinde “Şehit olacağım” demiş

A
A
A
“Ne olacaksın” dediklerinde “Şehit olacağım” demiş

Ege Üniversitesi’nde 20 Şubat 2015 yılında öğrenciler arasından çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adı Yalova Ülkü Ocakları tarafından Yalova Hüseyin Alkaş İlkokulu’nda yaptırılan kütüphane ve konferans salonunda yaşatılacak.

Ege Üniversitesi’nde 20 Şubat 2015 yılında öğrenciler arasından çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adı Yalova Ülkü Ocakları tarafından Yalova Hüseyin Alkaş İlkokulu’nda yaptırılan kütüphane ve konferans salonunda yaşatılacak.


Yalova Ülkü Ocakları tarafından kötü durumdaki Hüseyin Alkaş İlkokulu’nun konferans salonu ve kütüphanesi bakıma alınarak yeniden yaptırıldı. Okulun konferans salonuna ise Ege Üniversitesi’nde 20 Şubat 2015 yılında öğrenciler arasından çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adı verildi. Düzenlenen törene anne Özlem Erdem de katıldı. Burada oğlu ile ilgili hatıraları paylaşan Özlem Erdem, “Şu anda duygularımı kelimelerle ifade etmem mümkün değil. Mutluluk, gurur ve hüznü aynı anda yaşıyorum. Öğretmen olmam sebebiyle bu konunun eğitimle ilgili olması da ayrı bir mutluluk. Fırat’ımın şehadetinden sonra öğrendiğim 2 olay vardı. Diyarbakır’da görev yaparken, bir arkadaşım o anda 5 yaşında olan oğlum Fırat’a, ‘Sen büyüyünce ne olacaksın’ diye sormuş. Biz genelde meslek bekleriz, doktor, mühendis, asker falan gibi, ama oğlum, ‘Ben şehit olacağım’ demiş. Ben bunu oğlumun şehadeti sonrasında öğrendim. Yine 16 yaşındayken bir arkadaşı ile birlikte aya bakıyorlar. O esnada, ‘Aya çıkan ilk insanın adı nasıl unutulmadıysa, ben de öyle bir şey yapacağım ki benim adım da unutulmayacak, ölümsüzleşecek’ demiş. Onun hep yanımda olduğunu hissediyorum. Bu sayede daha güçlü ve dik durabiliyorum. Ben zaten kadere inanıyorum, ama bu duyduklarımla yaşananların hepsinin kader olduğuna daha da çok inandım” dedi.


Yalova Valisi Muammer Erol, MHP Yalova İl Başkanı Necati Vural, Yalova Ülkü Ocakları Başkanı Bora Tanaçan ve kurum müdürleri ile çok sayıda davetli de konferans salonunun açılış töreninde hazır bulundu. Kurdelenin kesilmesi sonrasında Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisini ise annesi Özlem Erdem yaşlı gözlerle izledi. Anne Erdem’in boynunda oğlu Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun bir resminin yer aldığı kolye ise herkesin dikkatini çekti. Programda kütüphanenin yapımına verdikleri destekten dolayı Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun annesi Özlem Erem’e Yalova Valisi Muammer Erol ve Yalova Ülkü Ocakları Başkanı Bora Tanaçan’a ise Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun tarafından teşekkür plaketi verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Edremit’te muhtarlar toplantısı yeniden başladı Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, göreve başlamasından sonra muhtarlarla aylık değerlendirme toplantılarını yeniden başlattı. Meclis salonunda muhtarlarla bir araya gelen Başkan Ertaş, tabana yayılan katılımcı bir yönetim anlayışı ile vatandaşa hizmet için birlik içerisinde çalışacaklarını ifade etti. Edremit Belediyesi’nde mahalle muhtarları ile aylık değerlendirme toplantıları başladı. Belediye Başkanı Mehmet Ertaş başkanlığında yapılan toplantıda muhtarlarla birlikte Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci, belediye meclis üyeleri ve belediyede ki daire müdürleri de yer aldı. Başkan Mehmet Ertaş, halkçı bir yönetim anlayışı ile tabana yayılan bir yönetim anlayışı içerisinde muhtarlar, esnaf odaları ve sivil toplum kuruluşları ile birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceklerini ifade etti. Her ay belediye meclis toplantısı öncesinde muhtarlarla buluşacaklarını kaydeden Başkan Ertaş, “Her türlü öneriye açık bir şekilde “ben yaptım oldu” değil ortak akılla birlikte karar vereceğiz. Halkımıza hizmet noktasında bir ve beraber hareket edeceğiz. En kısa yoldan halkımızın sorunlarına çözüm üretip hizmeti ulaştırma amacıyla çalışacağız” dedi. Mahalle muhtarları da tek tek söz alarak hem kendilerini tanıttılar hem de sorunlarını anlattılar. Doğalgaz hatlarının uzatılması ve bozulan yolların yapılması gibi konular başta olmak üzere mahalleleri ile ilgili istek, öneri ve şikayetlerini bildirdiler. Başkan Ertaş, yol yapım ve onarım için 14 ayrı ekibin sahada olduğunu kaydetti, sorunların ortadan kaldırılması için hızlı bir şekilde çalıştıklarını vurguladı.
Giresun Kadınlar baharla birlikte pazarda doğal ürünleri satıyor Baharın gelmesiyle kadınlar pazarındaki ürün çeşitliliği de arttı. Çoğu doğada kendiliğinden yetişen dikenucu, geldirdik, kabalak gibi bitkileri toplayarak kendi yetiştirdikleri ürünlerle beraber ilçe pazarında satan kadınlar aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Giresun’un köylerinde yaşayan kadınlar, evde yaptıkları yöresel ürünler ile yetiştirdikleri sebze ve meyveleri ilçelerin pazarlarında satarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Kendi yetiştirdikleri ürünlerle beraber, doğada kendiliğinden yetişen bitkilerin de pazarda yoğun ilgi gördüğünü anlatan Atike Sefer, “Bahar mevsimi geldiği için pazarda sattığımız ürünlerde arttı. Kendi yetiştirdiğimiz lahana, bezelye, kıvırcık, yeşil soğan gibi ürünlerin yanı sıra doğada kendiliğinden yetişen kabalak, galdirik, dikenucu olarak bilinen melocan da toplayarak pazara getiriyoruz. Bu tezgahta sattığım her şey organik ve tazedir. Köyde sabah erken saatlerde tarlalardan topladığım sebze ve meyveleri pazara getiriyorum. Yeter ki üretim olsun üretilen her şeyin pazarda müşterisi oluyor” dedi. Üretilen her ürünün pazarda yeri var Her ne kadar kadınlar pazarı olsa da üreten herkese pazarda yer olduğunu ifade eden Aydın Öztürk ise, “Artık köylerde pek üreten kalmadı. Köylüler de gelip lahanasını pazardan alır duruma geldi. Oysaki köylerde sadece ekip diktiğin değil doğada kendiliğinden yetişen birçok bitki de ihtiyaçlarını karşılamaya yetiyor. Ben bir emekli olmama rağmen köyde üretip gelip pazarda satıyorum ve ihtiyacımı karşılıyorum. Üreten herkese pazarda yer olduğu gibi üretilen her şeyinde alıcısı oluyor” dedi.