POLİTİKA - 01 Şubat 2025 Cumartesi 07:49

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan: "Büyük İsrail projesi planı tıkır tıkır yürüyor maalesef"

A
A
A
Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan: "Büyük İsrail projesi planı tıkır tıkır yürüyor maalesef"

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, "Büyük Ortadoğu Projesi, büyük İsrail projesi planı tıkır tıkır yürüyor maalesef" dedi.


Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, partisinin Yalova İl Teşkilatı 8. Olağan Kongresi’ne katıldı. Kongrede konuşan Arıkan, Gazze’de tam 470 gün sonra ateşkes ilan edildiğini hatırlatarak, "Ateşkes ilan edilmesine rağmen maalesef büyük komutan Muhammed Dayf’ı silah arkadaşlarıyla beraber dün kaybettik. Bugün Türkiye’nin dört bir tarafında gıyabi cenaze namazları kılındı. Cenab-ı Allah mekanlarını cennet eylesin inşallah. Ateşkes ilan edildi ama bu süreçte 50 binden fazla insanımızı kaybettik, 100 binden fazla insanımız yaralandı. 1,5 milyon insan Gazze’deki yerleşim yerlerini terk etmek zorunda kaldı. Olayın vahametini anlatmak için bunu söylüyorum. Bölgedeki sadece hafriyatı kaldırmak için 20 yıla yakın bir zaman dilimi olduğunu gördük" diye konuştu.


ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze ile ilgili açıklamalarına değinen Arıkan, şöyle konuştu:


"2-3 gündür yine dikkatlerden kaçırılan ve sadece Milli Görüşçülerin dikkat çektiği bir husus var. O da ABD’nin yeni Başkanı Trump’ın açıklamaları. Ne dedi Trump; ’Gazze’deki insanlar, artık Mısır ve Ürdün’de yaşamalı, Gazze boşaltılmalı’ dedi. Böyle bir cümle karşısında tüm Türkiye’nin kalkıp, ’Ya Trump sana ne oluyor? Gazze’yi insansızlaştıramazsın’ demesini beklememize rağmen bizim dışımızda hiçbir kimse bu konuyu gündeme taşımadı. Plan yürüyor değerli arkadaşlar, değerli Yalovalı hemşehrilerim. Büyük Ortadoğu Projesi, büyük İsrail projesi planı tıkır tıkır yürüyor maalesef. Bunu bozacak tek güç Saadet Partililerdir, Milli Görüşçülerdir. Bunun için omuzlarımızdaki yükün farkında olarak çalışma yapmamız lazım. Akşam başımızı yastığa koyamamamızın sebebi, Gazze’deki insanları başını daha rahat şekilde yastığa koyamaması olacak."


Saadet Partisi olarak kutuplaşmayı değil kucaklaşmayı önceleyen bir siyaseti hayata geçireceklerini ifade eden Arıkan, "Yapaylığı değil, doğallığı hayata geçiren bir siyaseti hayata geçireceğiz. Teşekkür etmeyi de, eleştirmeyi de bilen bir siyaseti hayata geçireceğiz. Dersimizi iyi çalışacağız. Her bir Saadetli, Milli Görüşçü donanımlı bir Müslüman olmak zorunda. Olmayan bir şeyi olmuş gibi anlatmak Saadet Partililere yakışmaz. Diğer siyasi partililerle oturup konuştuğumuzda bizim işimiz onları ikna etmek, onlarla iddialaşmak olmamalı. Onları ikna etmek için de bizim donanımlı, adil düzen penceresinden politikalarımızı aktarmamız gerekiyor. Nihayetinde herkes heyecanlı olacak. Heyecan istiyoruz. Erbakan hocam ne diyordu, ’Sizden bir şey istiyorum, heyecan, heyecan, heyecan. Yalova Teşkilatı’nda Allah’ın izniyle ben bu heyecanı görüyorum" diye konuştu.


Kongrede yapılan seçimde Kemal Polat başkanlığa seçildi.



Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan: "Büyük İsrail projesi planı tıkır tıkır yürüyor maalesef"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Çiftçi, Sınır Güvenliği Toplantısı’na başkanlık etti İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, İçişleri Bakanlığı’nda düzenlenen Sınır Güvenliği Toplantısı’na başkanlık etti. İçişleri Bakanlığı’nda Bakan Mustafa Çiftçi başkanlığında Sınır Güvenliği Toplantısı düzenlendi. İçişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından toplantıya ilişkin yapılan paylaşımda, "Toplantıda bölgemizde yaşanan ve küresel ölçekte etkileri hissedilen gelişmeler kapsamlı bir şekilde ele alındı. Bu çerçevede hudut güvenliğimizin en üst seviyede muhafazası, düzensiz göç hareketliliğine karşı alınacak ilave tedbirler, kriz durumlarında uygulanacak senaryolar ve acil eylem planları ile ilgili kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve sahadaki kapasitenin artırılması başlıkları detaylı olarak değerlendirildi. Bakan Çiftçi, Türkiye’nin sınır güvenliği, kamu düzeni ve göç yönetimi konularında tavizsiz bir duruş sergilediğini vurgulayarak, gelişmelerin anbean takip edildiğini ve tüm birimlerin teyakkuz halinde görevini sürdürdüğünü ifade etti" denildi. Paylaşımda, "İçişleri Bakanlığı olarak kamu düzeninin korunması ve sınır güvenliği konusunda tüm birimlerimizle yüksek kapasite ve koordinasyon içinde kararlı bir biçimde çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerine yer verildi. Toplantıya Van Valisi Ozan Balcı, Iğdır Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Hakkâri Valisi İbrahim Taşyapan ve Ağrı Valisi Önder Bozkurt video konferans sistemi ile katıldı. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı temsilcileri de toplantıda hazır bulundu.
İstanbul Cedi Osman: "Taraftarımızın önünde yarın kazanmak istiyoruz" A Milli Erkek Basketbol Takımı Kaptanı Cedi Osman, Sırbistan ile oynayacakları mücadelenin ilk maça göre daha zor olacağına değinerek, "Kazandığımız takdirde büyük bir avantaj yakalayacağız. Taraftarımızın önünde yarın kazanmak istiyoruz" dedi. FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 1. Tur C Grubu 4. maçında A Milli Erkek Basketbol Takımı yarın saat 21.00’de Sırbistan ile mücadele edecek. Ay-yıldızlılar, son antrenmanını Turkcell Basketbol Gelişim Merkezi’nde yaparken, takım kaptanı Cedi Osman, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sırbistan maçını kazanmaları halinde büyük bir avantaj yakalayacaklarına değinen Cedi Osman, "Güzel bir galibiyet oldu. İyi oynamıştık. Yarınki maç daha önemli hale geldi. İlk maça göre daha zor olacak. Kazandığımız takdirde büyük bir avantaj yakalayacağız. Sırbistan’da ilk maçta oynamayan 1-2 oyuncu, yarınki karşılaşmada görev alabilecek. Taraftarımızın önünde yarın kazanmak istiyoruz" dedi. "Sırbistan’ı yenersek büyük bir avantaj yakalayacağız" İlk maçı kazandıkları için avantajlı olduklarını söyleyen Cedi Osman, "İlk galibiyeti daha anlamlı hale getirmemiz için yarın da kazanmalıyız. Galibiyetler bir sonraki gruba taşınıyor. Bu yüzden Sırbistan’ı yenersek büyük bir avantaj yakalayacağız. Galibiyetler bir sonraki gruba taşındığı için 2 galibiyet alabilirsek Sırbistan karşısında çok büyük avantaja sahip olacağız. Tanıdığımız bir takım, tanıdığımız bir koça karşı oynuyoruz. Her ne kadar bildiğimiz Sırbistan olmasa da tecrübeli oyuncuları var, genç oyuncuları var. İyi takımları var. Bu sabah ve akşam olmak üzere toplantılarımızı yaptık. Yarınki maça hazır olacağız" ifadelerini kullandı.