SPOR - 02 Ağustos 2025 Cumartesi 14:28

TEKNOFEST Drone Şampiyonası 2. etap heyecanı Yalova’da yaşanıyor

A
A
A
TEKNOFEST Drone Şampiyonası 2. etap heyecanı Yalova’da yaşanıyor

TEKNOFEST Drone Şampiyonası’nın 2. etabı Yalova’da başladı. 2 gün sürecek şampiyonada 21 dron pilotu birincilik için kıyasıya mücadele veriyor.


TEKNOFEST Drone Şampiyonası’nın 2. etabı Yalova Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştiriliyor. Stadyumda kurulan parkurda kıyasıya mücadele eden dron pilotları, 2 gün sürecek yarışmalarda birincilik için ter döküyor. TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammet Saymaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) düzenlenen ilk etabın ardından Yalova’da ikinci etabı gerçekleştirdiklerini söyledi. Saymaz, Türkiye’de düzenlenen festivalin dünyada benzerinin olmadığını belirterek, "TEKNOFEST’i dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji Festivali yapan en önemli argümanlardan biri, milletimizin bu işe ilgi ve alaka duyması. Ciddi anlamda, kısa sürede ilgi ve alakanın zirveye ulaştığı, milyonlarca katılımın, milyonlarca yarışmacının başvurmasıyla aşikardır" dedi.


Saymaz, TEKNOFEST’in kısa sürede milletin de desteğiyle büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Saymaz, Yalova’da şampiyon olacak yarışmacının ise Türkiye’yi İstanbul’da düzenlenecek World Drone Cup’ta temsil edeceğini ifade etti.


Farklı şehirlerde, farklı yarışmaları düzenleneceğini kaydeden Saymaz, "30-31 Ağustos’ta TEKNOFEST Mavi Vatan’ı İstanbul Tersanesi’nde gerçekleştireceğiz. Sonrasında 17-21 Eylül tarihlerinde 5. kez TEKNOFEST’in doğduğu yerde, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda olacağız" diye konuştu.


KKTC’de düzenlenen ilk etabın birincisi olan milli sporcu Hüseyin Ablak ise 10 yıldır bu sporla ilgilendiğini ifade etti. Ablak, Yalova’da da birinciliğe ulaşmayı hedeflediğini söyledi.



TEKNOFEST Drone Şampiyonası 2. etap heyecanı Yalova’da yaşanıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu’da ahşap sanatıyla yapılan ürünlere yoğun ilgi Kastamonu’da Halk Eğitim Merkezlerinde öğrenim gören kursiyer tarafından yapılan ahşap ürünler ve eserlerin beğeniye sunulduğu sergi yoğun ilgi gördü. Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ahşap sanatının geçmişten günümüze uzanan birikiminin tanıtılması, geleneksel sanatların yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla sergi düzenlendi. Mimar Vedat Tek Kültür Merkezinde açılan serginin açılış kurdelesini Vali Meftun Dallı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete ve Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Kastamonu Emniyet Müdürü Tamer Taşve protokol üyeleri kesti. Açılışın ardından Vali Dallı ve Genel Müdür Mete, beraberindeki heyet ile birlikte sergide Halk Eğitim Merkezlerinde kursiyerler tarafından yapılan ahşap ürünlerini inceledi. Vali Dallı ve Genel Müdür Mete, stantları tek tek ziyaret ederek kursiyerler ve usta öğreticilerinden ahşap ürünleri hakkında bilgiler aldı. Hayat boyu öğrenmenin vatandaşlar için büyük önem taşıdığını ifade eden Cengiz Mete, "Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak Halk Eğitim Merkezlerimiz bizim malumunuz vatandaşlarımıza her alanda beceri kazandıran kurumlarımız. Bu kurslar çok uzun süreli, bazen 6 ay, bazen 2 sene, bazen bir sene sürebiliyor. Burada vatandaşlarımız aldıkları eğitimden neticesinde kurslarda yaptıkları, geliştirdikleri alanlarda yıl boyunca yaptıklarını sergileme imkanı buluyorlar" dedi. Serginin ardından Mustafa Kaya Anadolu Lisesi Spor Salonunda gerçekleştirilen Ramazan etkinliğine katılan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete, Öğrencilerle birlikte sohbet edip düzenlenen aktivitelere katıldı.