GÜNDEM - 30 Temmuz 2024 Salı 18:38

TÜKODER Yalova Şube Başkanı Kaçar’dan doğalgaz faturası ödemelerinde yaşanan sıkıntıyla ilgili açıklama

A
A
A
TÜKODER Yalova Şube Başkanı Kaçar’dan doğalgaz faturası ödemelerinde yaşanan sıkıntıyla ilgili açıklama

TÜKODER Yalova Şube Başkanı Gürkan Kaçar, doğalgaz faturası ödemelerinde yaşanan sıkıntıyla ilgili açıklamada bulundu.


Kaçar, MarmaraGaz yetkililerinin firma değişikliği sebebiyle herhangi bir bilgi vermeden ve basın açıklaması yapmadan otomatik ödeme talimatlarını iptal ettiğini belirtti. Bu sebeple banka ödemelerinin yapılamaz hale geldiğini ve firmanın kendi veznelerinin de kapalı kaldığını kaydeden Kaçar, vatandaşların doğalgaz faturalarını ödemek için gittikleri ilgili kurumlardan geri çevrildiğini söyledi. Kaçar, daha önceki doğalgaz firmasının da benzer sorunlar yaşattığını ancak gecikme faizi almadan vatandaşların mağduriyetini giderdiğini ifade ederek, "Firma bu sıkıntılı süreçte vatandaştan faiz aldıysa geri iade etmesi gerekir” dedi.


Vatandaşların mağdur edilmemesi gerektiğini vurgulayan Kaçar, tüketicilerin Ticaret İl Müdürlüğü’ne başvurarak haklarını arayabileceklerini belirtti. Dernek olarak da vatandaşlara gerekli bilgilendirmeleri yapmaya hazır olduklarını dile getiren Kaçar, şöyle konuştu:


“MarmaraGaz yetkilileri herhangi bir bilgi vermeden, basın açıklaması yapmadan otomatik ödeme talimatlarını firma değişikliği olduğu için iptal etmiş. Banka ödemesi yapılamadığı için kendi kurum içinde olması gereken vezneleri de açmamış. Vatandaş ilgili kuruma gittiğinde doğalgaz faturasını yatırmak istediğinde yatıramamış. Daha önceki firmada da benzer durumlar yaşanmıştı. Daha önceki firma gecikme faizi almamış. Önceki firmada yaşanan aynı durumda gecikme faizi de alınmamış, vatandaş mağduriyeti giderilmiş. Vezneleri de hemen aktif hale getirmişler. O dönem vatandaş mağduriyeti hemen giderilmiş. Şu anki durumda vatandaştan gecikme faizi alınmaması gerekir. Firma, bu sıkıntılı süreçte vatandaştan faiz aldıysa geri iade etmesi gerekir. Firma yetkilileri ile görüştüğümde birkaç banka ile anlaştıklarını ilettiler. Hangi bankalar olduğunu da kimse bilmiyor. Çünkü bir açıklama da yapmadılar. Vatandaş ancak her bankaya kendisi sorarak öğrenebilir.”


Vatandaşın mağdur edilmemesi ve bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini söyleyen Kaçar, “PTT şubelerinde yığılma oldu. PTT şubelerinde de 6 TL hizmet bedeli alınıyor. Bu farkın da alınmaması gerekir. Bu müşteriden kaynaklanan bir durum değildir. Firmanın kendisinin halletmesi gereken bir konudur. Gerekli müdahaleleri yapacak olan firmadır. Bu konu Tüketici Hakem Heyeti’ne de gidebilir. Derneğe bununla ilgili bir başvuru gelmedi. Ama mağdur olan vatandaşlarımız Ticaret İl Müdürlüğü’ne gidebilir, gerekli başvurularını yapabilir. Derneğimizde de vatandaşlarımıza gerekli bilgilendirmeleri yapabiliriz. Vatandaşların mağdur edilmemesi lazım. Firmanın da artık bir an önce harekete geçmesi gerekiyor” dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt AK Parti Teşkilatı Bayburt’ta iftar sofrasında bir araya geldi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, büyük ve güçlü Türkiye hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Dünya mazlumlarına umut olacak, bölgemizde çatışmaları sona erdirecek, haktan ve adaletten yana bir düzenin oluşmasını sağlayacak büyük ve güçlü Türkiye için dua ediyoruz." dedi. Büyükgümüş, AK Parti Bayburt İl Başkanlığı’nda İl Başkanı Turgut Çalışkan, AK Parti Bayburt Milletvekili Orhan Ateş, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ve partililerle bir araya geldi. Daha sonra bir düğün salonunda düzenlenen "Teşkilat İftarı" programına katılan Büyükgümüş, kuruluşundan bugüne birlik ve beraberlik içinde yoluna devam eden bir teşkilatın mensubu olmaktan gurur duyduklarını söyledi. Ramazan ayında yürüttükleri çalışmalara değinen Büyükgümüş, vatandaşlarla kurulan her temasın önemine dikkat çekerek, her ziyaret ettikleri hanede partilerinin ve liderlerinin mesajlarını paylaştıklarını ifade etti. Büyükgümüş, Bayburt’ta teşkilat çalışmalarını değerlendirdiklerini ve gelecek döneme ilişkin yol haritasını istişare ettiklerini belirterek, "Bu sofralardaki birlik ve beraberliğimizle, milletimizin duasıyla 2028 yılında yapılacak seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha Cumhurbaşkanı seçeceğimize inanıyoruz." diye konuştu. Bayburt’un her zaman AK Parti’nin mücadelesine güçlü destek verdiğini vurgulayan Büyükgümüş, kentin enerjisi ve kararlılığıyla daha güçlü bir geleceğe yürümeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.