KÜLTÜR SANAT - 29 Ekim 2024 Salı 13:38

Yalova’da Cumhuriyet’in 101. yılı coşkuyla kutlandı

A
A
A
Yalova’da Cumhuriyet’in 101. yılı coşkuyla kutlandı

Yalova’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.


Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 101. yıl dönümü nedeniyle Yalova Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Tören öncesi Cumhuriyet İlkokulu önünden tören alanına kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Meydandaki törende Yalova Valisi Hülya Kaya, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Tahir Göncüoğlu ve Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, vatandaşların bayramlarını kutladı. Daha sonra bir konuşma yapan Vali Kaya, "Bugün milletimizin en değerli kazanımı, bağımsızlığımızın nişanesi, asırlık koca çınarımız Cumhuriyetimizin 101. yılını sizlerle kutlamanın mutluluğu ve kıvancını yaşıyoruz. Cumhuriyetimiz, savaş meydanlarında kazandığımız zaferleri taçlandıran, milletimizin hürriyet ve bağımsızlık sevdasının en büyük eseridir. Cumhuriyetimiz, hürriyeti ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden bir milletin şahlanışıyla, bağımsızlık uğrunda sergilediği eşsiz fedakârlığın ve kararlılığın en güçlü ifadesi olmuştur" dedi.


Konuşmanın ardından kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenlere hediyeleri takdim edildi.


Kutlama programı Rahmi Tokay İlkokulu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen halk oyunu gösterisiyle devam etti. Program Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi’nden 77 öğrencinin zeybek gösterisiyle devam etti. Etkinlik tören geçişiyle sona erdi.


Kutlamalara AK Parti Milletvekili Meliha Akyol, CHP Milletvekili Tahsin Becan, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



Yalova’da Cumhuriyet’in 101. yılı coşkuyla kutlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara RTÜK’ten, Yalova’da DEAŞ operasyonu için yayın yasağı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), terör örgütü DEAŞ’a yönelik Yalova’daki operasyon hakkında geçici yayın yasağı getirildiğini açıkladı. RTÜK, resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan soruşturmaya esas olmak üzere; 29.12.2025 tarihinde eylem hazırlığında bulunduğu değerlendirilen DEAŞ terör örgütü üyelerine yapılan operasyon kapsamında; olayla ilgili sesli, yazılı ve görsel basında yapılan yayınların soruşturmanın gizliliğini ihlal eder nitelikte olması nedeniyle, söz konusu olayla ve soruşturma dosyasına ilişkin her türlü haber, röportaj, görüntü, paylaşım ve benzeri yayınların yapılmaması, mevcut içeriklerin ise derhal yayından kaldırılmasına karar verilmiştir. Yayın yasağı; soruşturmanın sağlıklı şekilde yürütülmesi, kamu düzeni ve toplum güvenliğinin korunması, güvenlik güçlerimizin görevlerini etkin ve güvenli biçimde yerine getirebilmesi amacıyla alınmış olup, bağlayıcı niteliktedir. Bu kapsamda; olay yerinden yayın yapılması, operasyonun seyri, güvenlik güçlerinin konuşlanma ve müdahale yöntemleri ve soruşturma sürecini etkileyebilecek her türlü görüntü, ses ve bilginin, resmî makamlar dışında herhangi bir kaynakla yayımlanması açıkça yasaktır. Yayın yasağına aykırı yayınların tespit edilmesi hâlinde, 6112 sayılı Kanun başta olmak üzere ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, Üst Kurulumuz tarafından idari yaptırım uygulanacağı, ihlal fiillerinin ayrıca değerlendirilerek müeyyide süreçleri gecikmeksizin uygulanacaktır" denildi.