ASAYİŞ - 26 Eylül 2025 Cuma 21:47

Yalova’da devre mülk dolandırıcılığı davası

A
A
A
Yalova’da devre mülk dolandırıcılığı davası

Yalova merkezli Karaderili Şirketler Grubu’na yönelik düzenlenen devre mülk dolandırıcılığı davasında 6’sı tutuklu toplam 38 sanığın yargılanmasına devam edildi.


Yalova 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen devre mülk dolandırıcılığı davasının 4. celsesinde, "tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında dolandırıcılık", "rüşvet vermek" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlamalarıyla 6’sı tutuklu toplam 38 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul, Adana, Aydın, Kütahya ve Balıkesir illerinde düzenlene operasyonlar sonucu yakalanan tutuklu sanıklar, Karaderili Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karaderili, Kaan Karadereli, Aral Sarıtürk ve Koray Öngen hazır bulundu. Yaprak Dökümü dizisindeki Ahmet rolüyle tanılan ünlü oyuncu Yusuf Atala, Çağatay Kermen Kocaeli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı.


Tanıkların dinlendiği celsede suçsuz olduklarını belirterek salı verilmelerini isteyen sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veridi. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.



Yalova’da devre mülk dolandırıcılığı davası

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen iftara binlerce öğrenci katıldı AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Üniversiteler Birimi tarafından İstanbul Üniversitesi Ana Kampüsü’nde "Geleneksel Büyük Kampüs İftarı" programı düzenlendi. İstanbul Üniversitesi Ana kampüsünde iftar programı düzenlendi. AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Üniversiteler Birimi tarafından Beyazıt’ta bulunan Ana Kampüsteki programa AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Yusuf İbiş, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Nevzat Yüce ve çok sayıda üniversite öğrencisi genç katıldı. Protokol konuşmalarının ardından iftar saatinde binlerce genç oruç açtı. Programda konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, "Üniversiteler Teşkilatı’mızın düzenlemiş olduğu İstanbul Üniversitesi Aile İftarına hepiniz hoş geldiniz. Böylesine güzide bir mekanda İstanbul’un fethi ile yaşıt bir üniversitede kıymetli kardeşlerimizle, siz değerli kardeşlerimizle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. İnşallah ülkemiz siz kıymetli kardeşlerimizin omuzlarında daha da yukarılara çıkacak. Cumhurbaşkanımızın öncülüğündeki kutlu yürüyüşümüz inşallah siz değerli genç kardeşlerimizin gelecekte omuzlandığı bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile bölgesine ve dünyaya inşallah güzellikler getirecektir. Ben bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin öncülüğünde bölgemizde huzur ve refahın inşallah dünyada da güzelliklerin yayılması temennisiyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum" dedi. Programda konuşan AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Yusuf İbiş, "Bugün 15 bine yakın gencimizin, üniversite öğrencimizin katılımıyla beraber İstanbul Üniversitesi’nde Ramazan’ın iklimini çok farklı bir şekilde yaşıyoruz. Bizler Türkiye’nin 207 üniversitesinde üniversite kulüplerimizle, üniversite teşkilatlarımızla beraber Ramazan’ımızı kampüslerde de güçlü bir şekilde yaşamak adına tüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kampüs iftarlarımızla, kampüs etkinliklerimizle buralarda bir araya geliyoruz ve kendi kodlarını, kendi tarihini, kendi misyonunu unutmayan bir nesil olarak bunları yapmaya gayret ediyoruz. Çok tarihi bir mekandayız. Buralarda geçmiş yıllardaki yaşananlarla birlikte maalesef akıllarımızda hep kazınıyor. Buralarda ikna odalarını kurmaya çalıştılar. Duyuyoruz, anlatıyoruz, okuyoruz, biliyoruz. İstanbul Üniversitesi’nde bir nesle ikna odalarını yaşatmaya çalıştılar. Bir nesle sırf kılık kıyafetinden dolayı bu üniversitenin kapısından içeri almadılar. Ama hamdolsun öyle bir irade geldi ki öyle bir nesil geldi ki o tarihlerde ikna edemediklerinin çocukları bugün İstanbul Üniversitesi’nde Ramazan’ın coşkusunu hep birlikte yaşıyor" ifadelerini kullandı.
Ankara Kılıçdaroğlu Süleyman Soylu’ya 10 bin TL tazminat ödeyecek Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 25. Hukuk Dairesi, Kemal Kılıçdaroğlu ile Süleyman Soylu arasında karşılıklı açılan manevi tazminat davasına ilişkin istinaf incelemesini tamamladı. İstinaf mahkemesi, Kılıçdaroğlu’nun açtığı 10 kuruşluk manevi tazminat davasını reddetti. Soylu’nun karşı davasını ise kısmen kabul ederek 10 bin lira manevi tazminata hükmetti. Dava süreci, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 13 Mayıs 2021 tarihli sosyal medya paylaşımı ve 19 Mayıs 2021’de katıldığı televizyon programındaki açıklamaları sonrası başladı. Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu ifadelerin kişilik haklarını zedelediğini ileri sürerek her bir açıklama için 5’er kuruş olmak üzere toplam 10 kuruş manevi tazminat talep etti. Kılıçdaroğlu ayrıca konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında, "5 paralık adama 5 kuruşluk dava açtık" dedi. Süleyman Soylu ise sözlerinin siyasi eleştiri kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savundu. Bununla birlikte, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının kişilik haklarına saldırı niteliği taşıdığını belirterek 20 bin TL’lik karşı dava açtı. Ankara 29. Asliye Hukuk Mahkemesi, tarafların sözlerini siyasi tartışma kapsamında değerlendirerek hem Kılıçdaroğlu’nun açtığı davayı hem de Soylu’nun karşı davasını reddetti. Dosyayı yeniden inceleyen Bölge Adliye Mahkemesi, Soylu’nun açıklamalarının sert ve incitici nitelikte olmakla birlikte siyasi tartışma bağlamında ifade özgürlüğü sınırları içinde kaldığına hükmetti. Bu nedenle Kılıçdaroğlu’nun açtığı 10 kuruşluk dava esastan reddedildi. Ancak mahkeme, Kılıçdaroğlu’nun dava sonrasında yaptığı bazı açıklamaların eleştiri sınırlarını aştığı ve Soylu’nun kişilik haklarına saldırı teşkil ettiği kanaatine vardı. Bu kapsamda, 10 bin lira manevi tazminatın 28 Mayıs 2021 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte Kılıçdaroğlu’ndan alınarak Soylu’ya ödenmesine karar verildi.