ASAYİŞ - 16 Ağustos 2024 Cuma 16:33

Yalova’da jandarmadan orman yangınlarına karşı denetimler

A
A
A
Yalova’da jandarmadan orman yangınlarına karşı denetimler

Yalova İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, orman yangınlara karşı denetimlerini sıklaştırdı.


İl genelindeki ormanlık alanlarda sivil ve resmi görevli jandarma ekipleri orman yangınlarına karşı 24 saat esasına göre faaliyetlerini sürdürüyor. Orman içi yollarda ve yaylalarda ATV, UTV, bisiklet, motosiklet ve benzeri vasıtalar ile faaliyetler sürdürülüyor. Şenlik kır düğünü toplantı ve diğer etkinlikler izne tabi olduğundan vatandaşlar bu konuda uyarılıyor, kurallara uymayan kişiler hakkında ise idari ve adli işlemler gerçekleştiriliyor. Hava sıcaklıklarının arttığı ve orman yangınlarının çıkma ihtimalinin çok yüksek olduğu bugünlerde orman içinde ateş yakmanın yasak olduğu ve telafisi mümkün olmayan sonuçlara sebebiyet vereceği vatandaşlara anlatılırken ateş yakmalar da jandarma tarafından engelleniyor. Ormanlarda jandarma yangın tespit köpeğiyle de devriye görevi icra ediyor.


Yetkililer, orman alanı içinde ateşli veya ateşsiz her türlü piknik yapmanın yasak olduğunu hatırlattı. Yangın sezonu bitene kadar bu tür faaliyetlere aralıksız devam edileceği belirtilirken vatandaşlar da orman yangınlarına karşı hassasiyet gösterip alınan kararlara uymaları gerektiği ifade edildi.



Yalova’da jandarmadan orman yangınlarına karşı denetimler

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaelispor’dan Filistin’e destek Filistin’deki katliamların durdurulması amacıyla İstanbul Galata Köprüsü’nde düzenlenen "Sinmiyoruz, susmuyoruz, Filistin’i unutmuyoruz" mitingine katılan Kocaelispor Kulübü, Gazze halkına destek verdi. Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve katliamların durdurulması çağrısında bulunmak amacıyla düzenlenen "Sinmiyoruz, susmuyoruz, Filistin’i unutmuyoruz" mitingine Kocaelispor Kulübü de katılarak destek verdi. İstanbul Galata Köprüsü üzerinde gerçekleştirilen mitingde, 400’ün üzerinde sivil toplum kuruluşu ile çok sayıda futbol kulübü yer aldı. Yoğun katılımın olduğu mitingde, Filistin halkına yönelik saldırıların sona erdirilmesi, sivillerin korunması ve uluslararası kamuoyunun harekete geçmesi yönünde mesajlar verildi. Ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlarla bir araya gelen vatandaşlar, İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında sürdürdüğü saldırılara tepki gösterdi. Mitinge katılan Kocaelispor Kulübü Başkanı Recep Durul, Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ile birlikte Galata Köprüsü üzerinde yerini aldı. Kocaelispor camiası adına mitinge katıldıklarını belirten Durul, Filistin’de yaşananların yalnızca bölgesel sorun değil, tüm insanlığın vicdanını ilgilendiren mesele olduğunu vurguladı. Sporun birleştirici gücüne dikkat çeken Durul, Kocaelispor olarak mazlumun yanında, zulmün karşısında durmaya devam edeceklerini ifade etti.