SPOR - 27 Ocak 2025 Pazartesi 16:16

Yalova’da milli sporcu Çavuşoğlu’nun ismi spor salonuna verilecek

A
A
A
Yalova’da milli sporcu Çavuşoğlu’nun ismi spor salonuna verilecek

Dünya Güreş Birliği tarafından yılın en iyi kadın güreşçisi seçilen, Dünya, Avrupa şampiyonu ve Olimpiyat ikincisi Buse Tosun Çavuşoğlu’nun ismi Yalova’da spor salonuna verilecek.


Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, 2024 yılını değerlendirdi. Kılıç, geçtiğimiz yılın spor alanında önemli başarılarla dolu bir sene olduğunu söyledi. 2024’te güreşte Buse Tosun Çavuşoğlu’nun olimpiyatlarda bronz madalya kazanma başarısını gösterdiğini ifade eden Kılıç, "Kendisi ilimizde yetişmiş bir sporcu ve bu başarı, Yalova adına büyük bir gurur kaynağı. Buse tamamen bizim tesislerimizde, antrenörlerimizle çalışarak bu başarıya ulaştı. İnşallah daha büyük başarılar elde edeceğini düşünüyorum. Ayrıca yılın kadın sporcusu seçildi ve Çınarcık Spor Salonu’muza da ismini veriyoruz. Bununla ilgili son aşamadayız" dedi.


Yalova’nın spor turizmi konusunda büyük hedeflere sahip olduğunu dile getiren Kılıç, şöyle konuştu:


“Yalova, bulunduğu lokasyon itibariyle çok güzel bir yerde ve ulaşımı çok kolay bir şehir. Hayalim, Yalova’nın turnuvalar kenti haline gelmesi. Bunun için gerekli tesislere ihtiyacımız var ve tesislerimizi Yalova’ya kazandırdığımızda, bu hedefe ulaşacağımıza inanıyorum. Spor salonları ve açık tenis kortları gibi projelerimiz var. Tasarruf tedbirleri çerçevesinde nedeniyle bazı projelerimiz ertelendi ama bu yıl onlara daha fazla odaklanacağız.”



Yalova’da milli sporcu Çavuşoğlu’nun ismi spor salonuna verilecek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 0 - Gaziantep FK: 0 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında Samsunspor, sahasında Gaziantep FK ile 0-0 berabere kaldı. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 50. dakikada Elayis’in penaltı noktasına çıkardığı topa iyi vuran Holse’nin şutunda kaleci Burak meşin yuvarlağı kornere çeldi. 59. dakikada Yalçın’ın kullandığı serbest vuruşta penaltı noktasında topla buluşan Drangolen’in şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. Hakem Mehmet Türkmen, VAR kontrolünün ardından golü iptal etti. 64. dakikada verkaçlarla ceza sahsına kadar giden Elayis’in pasında topu önünde bulan Tomasson’un şutunda kaleci Burak meşin yuvarlağı kurtardı. 71. dakikada soldan kullanılan kornerde ceza sahsında topla buluşan Elayis’in şutunda meşin yuvarlak direğin solundan az farkla auta çıktı. 90. dakikada Soner’in ceza sahasına ortasında Gidado’nun ters vuruşunda top direğin yanından kornere gitti. Stat: 19 Mayıs Hakemler: Mehmet Türkmen, Yusuf Susuz, Mücahid Çelebi Samsunspor: Okan Kocuk, Joe Mendes, Yunus Emre Çift, Toni Borevkovic, Rick van Drongelen, Logi Tomasson (Soner Gönül dk. 76), Celil Yüksel (Ali Diabate dk. 89), Yalçın Kayan (Antoine Makoumbou dk. 76), Elayis Tavsan, Jaures Assoumou (Carlo Holse dk. 25), Maris Mouandilmadji (Cherif Ndiaye dk. 76) Yedekler: Efe Törüz, Efe Üstün, Tahsin Bülbül, Enes Albak, Lubo Satka Teknik Direktör: Thorsten Fink Gaziantep FK: Burak Bozan, Myenty Abena (Deian Sorescu dk. 46), Tayyip Talha Sanuç, Nihad Mujakic, Nazım Sangare, Kevin Rodrigues, Ogün Özçiçek (Alexandru Maxim dk. 67), Drissa Camara (Victor Gidado dk. 57), Kacper Kozlowski (Karamba Gassama dk. 79), Christopher Lungoyi, Mohamed Bayo (Yusuf Kabadayı dk. 79), Yedekler: Zafer Görgen, Mervan Müjdeci, Melih Kabasakal, Muhammet Akmelek, Ali Osman Kalın Teknik Direktör: Burak Yılmaz Sarı kartlar: Yalçın (Samsunspor), Sangare, Lungoyi, Kozlowski, Burak Yılmaz (T. D.) (Gaziantep FK)
İstanbul Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerini yurtlarında ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden Erdoğan, "Alkışlanacak bir süreçtesiniz. Burada devam eden bu talebelik yıllarınızı bir büyüğünüz olarak çok önemsiyorum. Aynı zamanda bir İmam Hatipli olarak önemsiyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencileri yurtlarında ziyaret eden Erdoğan, İlahiyat Fakültesi eğitimi alan gençlerle sohbet etti. Mezun olduğu okul hakkında öğrencilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan’a, öğrenciler tarafından hediye taktim edildi. Hatıra fotoğrafı çekinilmesinin ardından ise program sona erdi. "Siz alkışlanacak bir süreçtesiniz" Öğrencilere yönelik yaptığı konuşmasında enstitüde alınan eğitimleri önemsediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz alkışlanacak bir süreçtesiniz. Burada devam eden bu talebelik yıllarınızı bir büyüğünüz olarak çok önemsiyorum. Aynı zamanda bir İmam Hatipli olarak önemsiyorum. İmam Hatip tahlilimden sonra İktisat tahsili gördüm. Sizler de burada bu süreci devam ettiriyorsunuz. Buradaki bu hocalarımızın içinden benim de hocam olan Hayrettin Karaman, İmam Hatip’in ilk yılında benim hocamdı. Ahmet Karaman hocam beni de çok severdi, sebebi de yazımın güzel olmasıydı. Yüksek İslam Enstitüsü çok farklı hocalar yetiştirdi. Çok farklı hocalar Yüksek İslam Enstitüsünden geçti. Burayı iyi değerlendirin. Buradan çok güçlenerek yola devam" şeklinde konuştu. Erdoğan, konuşması sonrası bir araya geldiği öğrencilerin sorularını yanıtladı.