GENEL - 03 Mayıs 2016 Salı 14:30

Yozgat Valisi Yazıcı'dan Şehidin Kızına 'ev' Hediyesi

A
A
A
Yozgat Valisi Yazıcı'dan Şehidin Kızına 'ev' Hediyesi

Iğdır’da 8 Eylül 2015 tarihinde şehit olan polis memuru Adem Cankurtaran’ın ailesine Yozgat Valiliğince bir ev hediye edildi. Vali Yazıcı, babası şehit olduğunda daha 1 yaşını doldurmayan kızı Sevil Naz’a da büyüdüğünde çeyizinde kullanılması için 1 cumhuriyet altını taktı.
Şehit Polis Cankurtaran’ın eşi İtibar Cankurtaran, kızı Sevil Naz ve dedelerini makamında ağırlayan Vali Yazıcı bir süre sohbet etti ve hediyelerini burada takdim etti. Polis Memuru Cankurtaran’ın 8 ay önce Iğdır’da görev yaptığı sırada terör örgütü PKK üyelerince yola döşenen bombanın patlatılması sonucu şehit olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, “Türk milleti ve devletinin bekası için bedel ödemektedir. Şehitlerden birisi de Adem Cankurtaran kardeşimizdi. Cenaze töreni esnasında şimdiki halinden daha küçük olan Sevil Naz kızımız vardı. Şimdi büyümüş. Bugünler de geçecek ama Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletti baki ve daim olarak kalacaktır. Maddi manevi olarak her zaman şehit ailelerimizin yanındayız. Bu şehit ailemizin de ev ihtiyacı vardı. Kendileri ile görüşerek ne yapabileceğimiz noktasında fikir alışverişinde bulunduk. Ev için gerekli olan miktarın bir kısmını şehidimizin ailesi bir kısmı da valiliğimiz tarafından karşılandı. Müteahhit firmamız da kârını almadı. Böylelikle şehidimizin eşi ve kızı Sevil Naz’a bir ev aldık. Ev Bozok Üniversitesi yolu üzerinde kızımız inşallah üniversiteyi kazandığı zaman daha rahat okuyacak. Devletimiz, milletimiz özellikle kendi şehidinin, şehit yakınlarının her zaman olduğu gibi bundan sonra da yanında ve yakınında olacak. Bende Sevil Naz kızımızın adına tapuyu annesine teslim ediyoruz. Mevla hayırlı uğurlu etsin” dedi.
Şehit çocuklarının da her zaman yanlarında olduklarını belirten Yazıcı, "Şimdi kızımız daha küçük, daha büyüyecek, gelin olacak ama gelin olacağı zaman biz nerede olacağız bilmiyoruz. Belki de biz bu dünyada olmayacağız. Ama şimdiden annesine ben şunu söylemek istiyorum, ben dönemin valisi olarak Sevil Naz kızımıza küçükken babasının defnedildiği yerde görev yapan vali olarak cumhuriyet altınını kızımızın çeyizini şimdiden vermek istiyorum. Düğün olduğu zaman inşallah annesi ‘bunu da vali amca sana ilk düğün hediyesi olarak vermişti’ diye kendisine anlatacak” diye konuştu.
Şehit Cankurtaran’ın eşi İtibar Cankurtaran da başta Vali Yazıcı’ya ve emeği geçenlere teşekkür ederek, “Sağ olsun devletimiz, milletimiz bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Eşim vatan için canını verdi. Eşimle gurur duyuyorum. Kızım da büyüyünce babasıyla gurur duyacak. Çünkü babası vatan için can verdi” İfadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi. Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi. Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.
Muğla Muğla polisinden ’gece operasyonu’ gibi denetim Muğla’da bayram öncesi gece saatlerinde gerçekleştirilen geniş çaplı denetimde, şüpheli araçlar tek tek durdurulup aranırken, ekipler kent genelinde adeta kuş uçurtmadı. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde gece saatlerinde geniş çaplı denetim gerçekleştirildi. İl genelindeki kilit noktalarda ekipler adeta kuş uçurtmazken, denetimlere, Asayiş Şube Müdürlüğü, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi, Yunus Ekipleri, TEM şube ekipleri ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü personeli katıldı. Uygulamaya ayrıca narkotik madde arama köpeği de destek verdi. Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de ise denetimlerin odak noktası, yoğunluğun yüksek olduğu Kötekli Mahallesi’ndeki Şahidi Kız Yurdu önü ile şehre giriş ve çıkışların kontrol altında tutulduğu Aydın Yolu Uygulama Noktası oldu. Uygulama kapsamında şüpheli görülen araçlar durdurularak didik didik arandı, sürücü ve yolcuların Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamaları yapıldı. Göçmen şube ekipleri tarafından da yabancı uyruklu şahıslara yönelik evrak ve vize muafiyeti kontrolleri gerçekleştirildi. Narkotik ekipleri ve narkotik köpekleri ise özellikle şüpheli araçların bagaj ve iç bölmelerinde uyuşturucu madde araması yaptı. Trafik yönünden gerçekleştirilen denetimlerde de trafik ekipleri, bayram trafiği öncesinde sürücülerin kemer kullanımı, evrak eksikliği ve alkol durumlarını inceledi. Kurallara uymadığı tespit edilen sürücülere yasal işlem uygulanırken, dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.