YEREL HABERLER - 22 Mayıs 2017 Pazartesi 15:27

Vali Yurtnaç, tarım işçilerinin sorunlarını dinledi

A
A
A
Vali Yurtnaç, tarım işçilerinin sorunlarını dinledi

Doğu ve Güneydoğu illerinden çalışmak için Yozgat’ta gelen ve çadırlarda kalan geçici tarım işçilerini ziyaret eden Vali Kemal Yurtnaç, işçilerin rahat bir ortamda çalışabilmeleri için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu illerinden çalışmak için Yozgat’ta gelen ve çadırlarda kalan geçici tarım işçilerini ziyaret eden Vali Kemal Yurtnaç, işçilerin rahat bir ortamda çalışabilmeleri için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi.


Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde kurulan çadır kentte kalan tarım işçilerini ziyaret eden Vali Yurtnaç, işçilerle sohbet etti. Tarım işçilerinin insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamaları için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirten Yurtnaç,"İşçilerin kalacak çadırlarını ayarlıyoruz, elektrik, su ve ihtiyaçlarını rahatlıkla giderebilecekleri alanlar, çocuklara oyun parkları ve sosyal merkezler yapıyoruz. Şu anda il genelinde 280 tane modern çadırımız var. Bu çadırlarda tarım mevsimi boyunca yaklaşık 10 bin kişi kalıyor. Buraya gelen mevsimlik tarım işçilerinin ilimizde kaldığı süre boyunca onlara her türlü yardımcı olmak bizim görevimiz" dedi.


Şanlıurfa’dan Boğazlıyan’a pancar sökümü için gelen ve çadır kentte kalan tarım işçilerini ziyaret ederek sorunlarını dileyen Vali Yurtnaç,"Sorunların çözümü için ilçe kaymakamımıza gerekli talimatlar verildi. İnşallah önümüzdeki zaman içerisinde tarım işçilerimizin tamamı modern çadırlara kavuşacak. Yozgat Valiliği olarak ilimize gelen tüm tarım işçilerinin rahat bir ortamda rahat bir mevsim geçirmeleri için tüm çalışmaları yapacağız" diye konuştu.


Vali Yurtnaç’ın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren tarım işçileri ise kendilerine sağladıkları tüm imkanlardan dolayı teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı Uşak’ta tarım arazisinde ölü bulunan 63 yaşındaki Gürsel Arı’nın cinayet şüphelisi, Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen titiz çalışma sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Olay, 11 Mayıs’ta Uşak merkeze bağlı Kemalöz Mahallesi yakınlarında bulunan bir tarım arazisinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bölgede hareketsiz halde yatan bir şahsı fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 Sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde, boğazında bıçak kesiği bulunan şahsın hayatını kaybettiği belirlendi. Yapılan kimlik tespitinde hayatını kaybeden kişinin Gürsel Arı (63) olduğu öğrenildi. Arı’nın cenazesi, olay yerindeki incelemelerin ardından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, olay günü Gürsel Arı ile birlikte bölgede bulunan kişinin N.K. (42) isimli kadın olduğu tespit edildi. N.K.’nin olayın ardından şehir merkezinde bir özel hastaneye başvurduğu ardından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan N.K., Gürsel Arı ile arkadaş olduklarını ve olay günü birlikte tarım arazisine gittiklerini belirtti. N.K., burada bir süre sonra tanımadıkları bir şahsın yanlarına geldiğini, bu kişinin Gürsel Arı’yı bıçakladığını, ardından kendisini ağaçlık alana götürerek bıçakladığını ve daha sonra da kaçtığını iddia etti. N.K., olayın ardından otobüsle şehir merkezine gittiğini, burada vatandaşların ve şoförün durumundan şüphelenerek kendisine yardım etmek istediğini ancak yardım teklifini kabul etmediğini, daha sonra bir arkadaşına durumu anlattığını ve birlikte hastaneye başvurduklarını ifade etti. 300 saatlik kamera incelemesiyle şüpheli tespit edildi Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışmalarda, çevrede bulunan yaklaşık 60 güvenlik kamerasına ait 300 saatlik görüntüler titizlikle incelendi. Yapılan incelemelerde olay yerinin yakınlarında şüpheli tavırlar sergileyen ve ormanlık alandan koşarak uzaklaştığı değerlendirilen bir şahıs tespit edildi. Yapılan çalışmalar sonucunda şüphelinin R.K. (20) olduğu belirlendi. Şüpheli, ekiplerce Aybey Mahallesi’ndeki adresine düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Öte yandan, şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.