GENEL - 20 Aralık 2018 Perşembe 15:44

Kadınlar istihdam için işverenle buluştu

A
A
A
Kadınlar istihdam için işverenle buluştu

Yozgat Sanayi Bölgesi’nde (OSB) kadın istihdamını artırmak ve OSB hakkındaki bazı negatif düşünceleri kaldırmak amacıyla Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından bir etkinlik düzenlendi.

Yozgat Sanayi Bölgesi’nde (OSB) kadın istihdamını artırmak ve OSB hakkındaki bazı negatif düşünceleri kaldırmak amacıyla Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından bir etkinlik düzenlendi.


Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlen programa Yozgat İŞKUR İl Müdürü Taner Yıldız, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Bilal Keskin, KADEM Yozgat İl Temsilcisi Fadime Solmaz, Organize Sanayi Bölge Müdürü Erdoğan Öztürk ve işletme sahipleri ile çok sayıda kadın davetli katıldı.


Düzenlenen etkinliğin çalışmak isteyen kadınlar için büyük bir fırsat olduğunu dile getiren KADEM Yozgat İl Temsilcisi Fadime Solmaz, “Toplumumuzda oluşmuş tabuların yıkılması için bu gibi etkinliklerin devam etmesi gerekiyor. Kademe iş için gelen birçok kadınımız vardı. Biz de onları iş dünyasındaki işletme sahipleriyle bir araya getirdik. Onlardan istihdamla ilgili gerekli bilgileri aldık. En kısa sürede kadınlarımızla birlikte OSB’yi de gezip oraları daha iyi tanımalarını ve istihdama atılmalarını sağlamak için Yozgat KADEM İl Temsilciği olarak ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.


Organize Sanayi Bölgesinde 800’e yakın kadın çalışanın olduğunu söyleyen OSB Müdürü Erdoğan Öztürk ise OSB’nin tanıtımını içeren sunum yaptı.


Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak iş gücü piyasasında kadınların daha etkin rol almaları adına çalışmaların devam ettiğini belirten Yozgat İŞKUR İl Müdürü Taner Yıldız ise “İş gücü piyasasında dezavantajlı konumda bulunan kadınların istihdamı, düzenlenen etkinliklerle daha yüksek seviyelere ulaşacak. Bu kapsamda KADEM Yozgat İl Temsilciliği, iş gücü piyasasında kendine yer bulmak isteyen kadınlarımızı bizler de Yozgat iş dünyasının temsilcilerini Yozgat Büyük Sinema Salonu’na davet ederek onları buluşturduk. Amacımız kadın istihdamını daha da artırmak ve OSB hakkındaki negatif algıları kaldırmak” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa 1 Mayıs’ta işçiler meydanda, lastikçiler tezgahta Türkiye genelinde işçiler meydanlarda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlarken, yaz sezonu öncesi lastik değişim yoğunluğu yaşayan oto lastikçiler ise çalıştı. Bursa başta olmak üzere birçok ilde vatandaşların mağdur olmaması için kepenk indirmeyen lastik ustaları, bayramda da mesai yaptı. Havaların ısınmasıyla birlikte zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Nisan’da sona erdi. Ancak nisan ayı boyunca devam eden yağışlı ve serin hava nedeniyle birçok sürücü lastik değişimini erteledi. Mayıs ayının ilk haftasıyla birlikte sıcakların bastırması ve tatil planlarının başlaması, lastikçilerde yoğunluğa neden oldu. İşçiler meydanlarda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlarken, oto lastikçiler ise bugün de çalıştı. Birçok lastikçi, 1 Mayıs öncesi randevularının tamamen dolduğunu belirtti. Özellikle 30 Nisan akşamından itibaren lastik değişim noktalarında kuyruk oluştu. Bursa Küçük Sanayi Sitesi’nde çalışan bir lastik ustası, "1 Mayıs bizim için bayram değil, en yoğun günlerden biri. Millet tatile gidecek, uzun yola çıkacak. Kışlık lastikle sıcak asfaltta fren mesafesi uzuyor, yakıt artıyor. Vatandaş yolda kalmasın, ceza yemesin diye biz bugün buradayız. İşçi bayramı ama bizim işimiz de vatandaşa hizmet" dedi. Randevular günler öncesinden doldu Nilüfer ilçesi İzmir yolu üzerindeki bir lastikçinin sorumlu müdürü olan Yağız Erşaylı, yaz sezonu sebebiyle yaşanan yoğunluk yüzünden vatandaşı mağdur etmemek için 1 Mayıs’ta çalıştıklarını belirterek, "Randevularımız çok yoğun. Sezon başladı, vatandaşlarımız tatil planı yapmaya başladı. Hiç kimseyi mağdur etmemek için işimizin başındayız. Tüm işçilerimizin 1 Mayıs bayramı kutlu olsun" diye konuştu. Bir başka lastik ustası ise duygularını şu sözlerle ifade etti: "Meydanda halay çeken işçi kardeşlerimizin de lastiğini biz değiştiriyoruz. Onlar hakları için alandaydı, biz de millet yolda kalmasın diye tezgah başında. İkimiz de emeğimizin peşindeyiz. 1 Mayıs hepimizin bayramı." Türkiye Oto Lastikçileri Federasyonu verilerine göre ise her yıl nisan sonu, mayıs ayı başı arasında yaklaşık 8 milyon aracın lastiği değiştiriliyor. Bu yoğunluğun resmi tatillere denk gelmesi durumunda sektörün yüzde 60’ı hizmet vermeye devam ediyor. Lastik değişim ücretleri bu sezon binek araçlarda ortalama 800-bin 500 TL arasında değişiyor. Yoğunluk nedeniyle randevusuz giden sürücülerin ise uzun süre bekleyebileceği belirtiliyor. Öte yandan uzmanlar, 7 derecenin üzerindeki hava sıcaklıklarında kış lastiklerinin yol tutuşunu kaybettiğini ve fren mesafesini yüzde 20’ye kadar uzattığını hatırlatarak, sürücüleri lastik değişimini ertelememeleri konusunda uyardı.
Sinop Sinop’ta okullar daha güvenli hale getiriliyor Sinop Valiliği tarafından, İçişleri Bakanlığının çocuk ve eğitim güvenliğine ilişkin genelgesi doğrultusunda eğitim ortamlarının daha güvenli hâle getirilmesine yönelik çalışmalar kararlılıkla sürdürülüyor. Bu kapsamda, Vali Dr. Mustafa Özarslan başkanlığında rehber öğretmenler ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin katılımıyla değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda; akran zorbalığı, şiddet eğilimi ve sosyal uyum problemlerine yönelik rehberlik ve önleyici çalışmaların güçlendirilmesi ele alındı. Ayrıca erken uyarı mekanizmalarının etkinleştirilmesi, riskli davranışların zamanında tespit edilmesi ve dijital ortamda karşılaşılan tehditler ile siber zorbalığa karşı alınacak tedbirler değerlendirildi. Psikososyal destek hizmetlerinin kapsamının genişletilmesi ve rehber öğretmenlerin bu süreçteki rolünün artırılması da gündeme gelirken, aile-okul-kamu iş birliğinin güçlendirilmesi ve velilerin sürece aktif katılımının sağlanması konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik güvenlik farkındalığının artırılması amacıyla yapılacak bilinçlendirme çalışmalarının yaygınlaştırılması kararlaştırılırken; öğrencilerde hoşgörü kültürünün geliştirilmesi, empati becerilerinin artırılması ve milli-manevi değerlere bağlı bireyler yetiştirilmesine yönelik faaliyetler de toplantının önemli başlıkları arasında yer aldı. Ayrıca çocukların her türlü kötü alışkanlıktan ve olumsuz çevreden uzak tutulması amacıyla Valilik koordinasyonunda yürütülen projeler değerlendirilirken, yeni projelere ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.