GENEL - 24 Aralık 2018 Pazartesi 12:47

El ele verdiler köy okulunu renklendirdiler

A
A
A
El ele verdiler köy okulunu renklendirdiler

Yozgat Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezinden destek alan çocuklar, üniversiteleri öğrencilerle birlikte Yozgat merkeze bağlı Çalatlı köyünde bir okulun duvarlarını karikatürlerle süslediler.

Yozgat Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezinden destek alan çocuklar, üniversiteleri öğrencilerle birlikte Yozgat merkeze bağlı Çalatlı köyünde bir okulun duvarlarını karikatürlerle süslediler.


Bozok Üniversitesi öğrencileriyle birlikte el ele veren çocuklar, Yozgat merkeze bağlı Çalatlı köyünde bulunan Hüseyin ve Saffet Çoşkun İlk ve Ortaokulu’nun duvarlarını resim ve karikatürlerle süslediler. Öğrenciler çizilen resimleri yağlı boya ile boyayarak duvarlara farklı şekiller verdiler. Okulun öğretmenleri ve öğrencilerinin de eşlik ettiği boyama etkinliği sonrası öğrenciler müzik eşliğinde oyunlar oynayarak doyasıya bir gün yaşadılar.


Duvarları rengarenk boyayan öğrenciler okul destek projesi kapsamında geldiklerini söyleyerek “Köyde okuyan arkadaşlara destek olmak için birlikte okulun duvarlarını boyuyoruz. Üniversiteli ağabey ve ablalarımızla burada boyama etkinliği düzenledik, mutluyuz” şeklinde konuştular.


Tuğba Akbulut isimli üniversite öğrencisi ise yaptığı açıklamada “Burada sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrenci arkadaşlarımızla resimler çizdik boyamalar yaptık. Çok güzel vakit geçirdik çocuklarla birlikte” derken Mustafa Öztürk ise “Üniversitede bulunan arkadaşlarımızla birlikte köy okuluna geldik. Burada öğrencilerle birlikte çizimler yaptık, boyamalar yaptık. Canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendik” dedi.


Yozgat Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Teoman Başal da “Sosyal Hizmet Merkezi tarafından gerçekleştirmekte olduğumuz Okul Destek Projesi kapsamında bu hafta bir köy okulumuzu çocuklarımızla beraber boyama etkinliğinde buluşturduk. Okul destek projesi çocuklarımız ve köy okulda eğitim gören çocuklarla birlikte okullarını güzelleştirmeyi hedefledik. Bu kapsamında çocuklar birlikte okullarını boyadılar ve canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler. Bu etkinliklerle çocuklara sosyal sorumluluk duyguları kazandırmayı hedefledik. Bunu gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de "dur" ihtarına uymayan otomobilin içinden 17 kişi çıktı Edirne’de polisin "dur" ihtarına uymayan Bulgar plakalı otomobilin içinden 14 düzensiz kaçak göçmen, kaçan sürücü ve yanındaki 2 kişiyle birlikte toplam 17 kişi çıktı. Edirne’de polis ekipleri CB 2356 TH Bulgar plakalı otomobili İstasyon Mahallesi Güney çevre yolunda durdurmak istedi. Şüpheli otomobilin daha önce de defalarca uygulama noktalarında polis ekiplerinin "dur" ikazında bulunmasına rağmen sürekli kaçtığı öğrenildi. Kaçan otomobil yaşanan kovalamaca sonucu trafik polislerinin ekip otosuna çarparak durduruldu. Durdurulan otomobilin sürücüsü ve yanında bulunan 2 kişi ise yaya olarak kaçarak kayıplara karıştı. Polis ekipleri, otomobilin içinde aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu 14 düzensiz kaçak göçmenin olduğunu tespit etti. Tıka basa adeta istiflenerek otomobilin içine doldurulan göçmenlerin halsiz olduğu ve ayağa kalkmakta zorluk yaşadıkları görüldü. Ayrıca, otomobilin bagajında Meriç Nehri üzerinden göçmenlerin geçiş yapması için de bot bulundu. Polisler, 1’i Iraklı, 6’sı Suriyeli ve 7’si Filistinli toplam 14 düzensiz kaçak göçmeni hastane kontrolünün ardından gerekli işlemlerini yapmak üzere emniyette götürdü. Öte yandan otomobilin içinde göçmenleri terk ederek kaçan sürücü ve 2 kişiyi bulmak için inceleme başlattı. Göçmenlerin emniyetteki işlemlerinin adından ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edileceği öğrenildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.