EĞİTİM - 06 Ekim 2020 Salı 15:00

Özel çocuklar özel eğitim merkezinde terapi oluyor

A
A
A
Özel çocuklar özel eğitim merkezinde terapi oluyor

Yozgat´ın Sorgun içesinde down sendromlu ve otizmli çocuklar, Sorgun Belediyesinin "Özel Eğitim Merkezi’nde terapi görerek sosyalleşiyor.

Yozgat´ın Sorgun içesinde down sendromlu ve otizmli çocuklar, Sorgun Belediyesinin "Özel Eğitim Merkezi’nde terapi görerek sosyalleşiyor.


Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Sorgun Belediyesi, otizm ve down sendromlu çocukların sporla temel becerilerini geliştirerek sosyal hayata kolay uyum sağlamaları amacıyla özel eğitim programları düzenliyor.


İlyas Arslan Kültür Merkezi içerisinde yer alan spor salonunda düzenlenen eğitimde, jimnastik ve eğitsel oyun faaliyetlerinin yanı sıra çocuklar, dil gelişimi, sosyal-duygusal gelişimleri üzerinde terapi eğitimi alıyor. Eğitim merkezinde alanında yetkili öğretmenler tarafından fiziksel ve bilinçsel eğitim alan çocukların velilerine de sosyologlar tarafından psikolojik destek veriliyor. Hiperaktif bir şekilde merkeze alınan çocuklar, sakinlemiş, sükunetli halde ailelerine teslim ediliyor. Özel çocuklara önümüzdeki günlerde yüzme dersi de verilecek.


“Çocuğumun becerileri arttı”


Çocuğunun sosyalleşmesi yönünde eğitimlerin büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyen anne Ayşe Özdemir yaptığı açıklamada, “Çocuğumun önceden sosyalleşmesi, dışarı çıkması yoktu. Ancak belediye başkanımızın çocuklarımız için açtığı bu kursta çocuğumuz sosyalleşti, terapi oldu ve becerileri arttı. Çocuklarımızın topluma kazandırılması için bu tür yerlerin açılması şart. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Ben çok memnunum bu etkinliklerin devamının gelmesini istiyorum. Hocalarımız da ellerinden gelen her şeyi yapıyor” dedi.


“Oğlum eğitimlerle ilerleme kaydetti”


Rabia Arslan ise 4 senedir otizm ile mücadele ettiklerini anlatarak, “Biz anneler yalnızız, bizim desteğe ihtiyacımız var. Belediye başkanımız bizim yanımızda oldu. Oğlum bu eğitimlerle büyük bir ilerleme kaydetti. Sosyalleşti. Virüsten dolayı evde kaldığımız için fonksiyonları gerilemişti ama şimdi tekrardan toparlamaya başladı. Çocuğumun bu gelişimi beni anne olarak çok mutlu ediyor. Verilen hizmetten memnunuz devamını bekliyorum. 4 senedir biz otizmle uğraşıyoruz, şu an daha iyi seviyedeyiz oğlum 2. sınıfa geçti. Daha iyi olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.


“Çocuklarımızın eğitimler ile sosyalleşiyor”


Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci ise 2 aydır down sendromlu ve otizmli çocuklara eğitim verdiklerini söyleyerek “Sorgun Belediyesi olarak biz down sendromlu ve otizmli çocuklarımızın eğitimleri ile alakalı aileleriyle bir araya geldik. Yaptığımız program sonucu böyle bir eğitimin faydalı olacağına karar verdik. Yaklaşık 2 aydır bu etkinliği yapıyoruz. Merkezimizde çocuklarımızla ilgilenen 2 tane öğretmenimiz ve bir de sosyoloğumuz var. Hem ailelere psikolojik olarak destek veriyorlar hem de çocuklarımızın bu tür etkinliklerini üstleniyoruz. Zaman zaman öğretmenlerimiz çocuklarımızla birebir ilgileniyor. Çocuklarımızın sosyal gelişimlerinin de ilerlediğini görüyoruz. Merkezimizde daha çok spor eğitimi, boyama etkinlikleri ve gelişimleri ile ilgili özel terapiler var. Önümüzdeki günlerde de yüzme eğitimi ile ilgili çalışmalarımız başlayacak. Niyetimiz bunu bir aşama daha ileriye götürerek daha yaşanılabilir bir yaşam merkezi kurmak. İnşallah destek görürsek Sorgun’a büyük bir eğitim merkezi kurmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Büyükçekmece’de kontrolden çıkan araç tırın altına girdi: 1 ölü, 2 yaralı Büyükçekmece’de gece saatlerinde kontrolden çıkan otomobil, seyir halindeki tırın altına girdi. Kazada araç içerisinde sıkışan 1 kişi hayatını kaybederken tırın ve kaza yapan aracın sürücüleri ise yaralandı. Kaza, saat 01.45 sıralarında Büyükçekmece E5 Karayolu Edirne istikametinde gerçekleşti. İddiaya göre kontrolden çıkan E.M. (42) idaresindeki 35 KH 1721 plakalı otomobil, E5 üzerinde seyir halinde olan S.G. idaresindeki 76 DE 334 plakalı tıra arkadan çarparak tırın altına girdi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri intikal etti. Kazada tır sürücüsünün yaralandığı öğrenilirken tırın altına giren otomobilin sürücüsü E.M. ve yan koltukta bulunan Ahmet Andırın (58) araç içerisinde sıkıştı. İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmaları sonucu sürücü E.M. bulunduğu yerden yaralı şekilde kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık ekipleri yan koltuktaki Ahmet Andırın’ın ise olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Olay yeri inceleme ekipleri ve nöbetçi savcının incelemelerini tamamlamalarının ardından Ahmet Andırın’ın cenazesi ceset torbasına koyularak ambulansla en yakındaki hastane morguna götürüldü. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu tırın altına sıkışan araç bulunduğu yerden çıkarılırken polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.
Ankara AJet’in Ankara-Erzincan seferi yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara’ya geri döndü AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanına geri döndü. Edinilen bilgilere göre AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan Boeing 737 tipi uçakta bomba ihbarı yapıldı. Ankara Esenboğa Havalimanından saat 23.55’te kalkan uçak, ihbar nedeniyle yaklaşık 40 dakika sonra Ankara Esenboğa Havalimanına döndü. Yolcuları tahliye edilerek güvenli bölgeye alınan uçakta güvenlik güçleri tarafından arama yapıldı. Yarım saat süren incelemenin ardından ihbarın asılsız olduğu öğrenildi. Uçakta bulunan yolculardan Murat Bozdelen ise o anları, “AJet firmasından Erzincan için biletimizi aldık. Saat 23.55’te bindik. Biz 40 dakikada indiğimizi sandık. Bize bilgilendirme yapılmadı. İndikten sonra sadece, kadınlar ve çocuklar çıksın, dediler. Biz de internete girip öğrendik ki bomba ihbarı varmış. Sonra buraya geldik, mağdur olduk. Bana kalsa ben biletin parasını isterim ama öyle bir şey yapmıyorlar. 7 gün bekletiyorlarmış” şeklinde anlattı. Uçakta bulunan başka bir yolcu Ayhan Akkaya ise “Saat 12’ye beş kala bindik. Uçak Ankara’ya geri indi. Bize hiçbir şey söylenmedi. 2 saat uçağın içerisinde bekledik. Yetkililerden cevap alamadık. Biz neden beklediğimizi sorduk. Pilot bey bilgi verecek, dediler ama bilgi veren olmadı. Güvenlik güçleri silahları ile gelince biz tedirgin olduk zaten. İlk önce bayanları aldılar. Sonra bizi aldılar. Buraya getirdiler bizi ama burada da yetkili bulamıyoruz” dedi.