YEREL HABERLER - 08 Ocak 2012 Pazar 17:46

MHP SARIKAYA İLÇE KONGRESİNİ ÖMER AÇIKEL KAZANDI

A
A
A
MHP SARIKAYA İLÇE KONGRESİNİ ÖMER AÇIKEL KAZANDI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat’ın Sarıkaya ilçe kongresi düzenlendi. Kongrede başkanlık için iki aday yarışırken kongre sonunda Ömer Açıkel MHP Sarıkaya ilçe başkanlığına seçildi.
Sarıkaya Doğanlar Düğün Salonunda gerçekleştirilen MHP Sarıkaya İlçe Kongresine MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, MHP’li ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı. MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin kongreye gönderdiği mesajın okunmasından sonra konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, adaylardan mevcut İlçe Başkanı Murat Dulda ile Ömer Açıkel’i bir araya getirerek ellerini kaldırdı "Hangi isim olursa olsun, kazanan MHP olacaktır" mesajı verdi. Konuşmaların ardından yapılan oylamada 159 delegenin oyunu alan Avukat Ömer Açıkel ilçe başkanı seçilirken, mevcut başkan Murat Dulda ise 94 oy aldı.
Seçim sonrası konuşan MHP Sarıkaya İlçe Başmanı Ömer Açıkel, yola çıkarken Milliyetçi Hareket Partisini yapılacak bütün seçimlerde Sarıkaya’da birinci parti yapmayı hedeflediklerini belirterek, "Yeni bir yönetimde bir kan değişikliğinin üzerimizdeki ölü toprağını atacağına inanıyoruz. Bu bir hizmet yarışıdır. Bundan kimse alınmasın kırılmasın. Bizden önceki büyüklerimiz bu şerefe layık oldular ve başarı ile bizi temsil ettiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Üniversite sanayi sektör buluşmaları etkinliğine öğrencilerden yoğun ilgi Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili, TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci Üniversite-Sanayi Sektör Buluşmaları etkinliğinde, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri ile bir araya geldi. GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte Ahmet Fikret Kileci, sektöre ve iş yaşamına dair tecrübelerini aktardı. Doku-Kumaş Tasarım Yarışması’na tüm öğrencileri, genç tasarımcıları davet eden Kileci, bu yıl dördüncüsü düzenlenen ödüllü Doku-Kumaş Tasarım Yarışması hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Dünyada çok hızlı bir değişim ve farklılaşma olduğunu belirten Kileci, “Bu farklılaşma öyle bir noktaya gidiyor ki yeni doğruların, dinamiklerin çok farklı olduğu ve akılcı hareket edilmesi gereken bir döneme giriyoruz. Öğrencilere, genç kardeşlerimize bu sistemin dışında kalmamalarını, eğitimlerini nasıl tamamlamaları gerektiğini bu tür etkinliklerle anlatmaya çalışıyoruz” dedi. “Sürdürülebilirliği birinci planda tutacağız” Tekstilin hızlı bir şekilde değişiklik gösterdiğini aktaran Kileci, “Sürdürülebilirliğin, geri dönüşümün en önemli kuralı işi kaynağında araştırmaktır. İşin kaynağında birbirine uymayan malzemeleri bir araya getirip sırf tasarım, moda uğruna yaptığınızda kabul edilmiyor. Malzeme tasarımında, ürün tasarımında diğer tüm yapılan işlerde sürdürülebilirliği, insanın geleceğini birinci planda tutacağız. Buna göre ürün tasarlayacağız” şeklinde konuştu. Katma değeri yüksek tekstil ihracatına katkı sağlamak ve sürdürülebilirlik temasını tasarım ekosistemine kazandırmak adına düzenlenen Doku Kumaş Tasarım Yarışması; ‘dokuma, örme ve baskı’ olmak üzere 3 farklı kategoride düzenlenecek. Son başvuru 12 Temmuz 2024 olan yarışmada başarılı olanlara toplam 1 milyon 950 bin TL para ödülü dağıtılacak.