ASAYİŞ - 01 Haziran 2021 Salı 21:52

Yıldırım düşen caminin minaresi yıkıldı

A
A
A
Yıldırım düşen caminin minaresi yıkıldı

Yozgat’ın Yenifakılı ilçesine bağlı Bektaşlı köyünde yıldırım düşen caminin minaresi yıkıldı.

Yozgat’ın Yenifakılı ilçesine bağlı Bektaşlı köyünde yıldırım düşen caminin minaresi yıkıldı.


Bektaşlı Kasabası’nda akşam üzeri etkili olan gök gürültülü sağanak sırasında Ebubekir Camii’nin minaresine yıldırım düştü. Yıkılan minareden etrafa dağılan beton parçaları çevredeki evlere zarar verdi. Minarenin şerefesinden çıkan demir ve beton parçaları, elektrik tellerini kopardı, köyde elektrikler bir süreliğine kesildi. Olay yerine gelen Jandarma ekipleri, caminin etrafında önlem alındı.


Köy Muhtarı Ayhan Taşdemir, ölü veya yaralının olmadığını söyledi. Minarenin yıkıldığını görünce jandarma ekiplerini ve müftülüğü aradığını belirten Taşdemir, "Teller zarar gördüğünden köy elektriksiz kaldı. Çok şükür kimsenin canına bir zarar gelmedi. Teknik incelemelerin sonucunda minarenin yıkılıp yıkılmayacağına Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü karar verecek. Cami içerisindeki tüm elektronik cihazlar zarar görmüş durumda, cami çatımızda ve havlusunda hasarlar mevcut. Yenifakılı Müftülüğümüz ile birlikte teknik ekiplerin incelemeleri neticesinde cami ibadete kapatıldı, jandarma ekipleri cami etrafına şerit çekti” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Milletvekili Ölmeztoprak, “Şehrimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız” Malatya Muhtarlar Derneği’ni ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “ Devlet, millet el ele vererek şehrimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız” dedi. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremler sonrası yaraların hızla sarılmaya başlandığını Malatya’da şehrin yeniden imarı ve ihyası için başlatılan çalışmaların ise aralıksız sürdüğünü söyledi. Malatya Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ederek başkan Şahin Demirci ile birlikte dernek üyesi mahalle muhtarları ile bir araya gelen AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “ Devlet, millet el ele vererek şehrimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız” şeklinde konuştu. Kent genelinde sürdürülen deprem yatırımları ile ilgili mahalle muhtarları ile bilgiler paylaşan Milletvekili Ölmeztoprak, önceliklerinin çarşı merkezini ayağa kaldırmak olduğunu kaydederek, kısa sürede tamamlanması hedeflenen yeni çarşı projesinin şehrin ayağa kalkmasında en önemli kilometre taşı olacağını ifade etti. Kalıcı konutlar ve köy evleri ile ilgili de çalışmaların hız kesmeden devam ettiğine vurgu yapan Milletvekili Ölmeztoprak, yapımı tamamlanan kalıcı konutların peyderpey çekilecek kuralarla hak sahiplerine tesliminin de süreceğini kaydetti. Mahalle Muhtarların istek ve taleplerini de dinleyen Milletvekili Ölmeztoprak, muhtarlık müessesinin öneminin farkında olduklarını belirterek, kent genelindeki tüm mahalle muhtarları ile istişare içerisinde olacaklarını varsa sorunların çözümleri için birlikte adımlar atacaklarını belirtti. Muhtarlar derneği ziyareti sonrası, Yeşiltepeliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile konteyner kent ziyaretlerinde bulunan Milletvekili Ölmeztoprak, Malatya’nın eski günlerine kavuşması için ellerinde gelen tüm gayreti gösterdiklerini söyledi.
Bursa Bursaspor’da ilk aday Avukat Levent Dönertaş 3’ncü lige düşen Bursaspor’da belirsizlik devam ederken önümüzdeki ay yapılacak genel kurulda adaylar da netleşmeye başladı. Mevcut Başkan Sinan Bür ve ekibinin yeniden aday olup olmayacağı netlik kazanmazken, Avukat İbrahim Levent Dönertaş Bursaspor Başkanlığına aday olacağını açıkladı. Bursa’da iş dünyası başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve ilçe belediye başkanlarıyla sürdürülen görüşmelerin ardından listenin şekilleneceğini ifade eden Levent Dönertaş şu cümleleri kurdu; "Bursaspor’da mutlaka güven ortamının sağlanması gerekiyor. Şeffaflık önemli. Şehrin dinamikleri ile yapılan görüşmelerin ardından listemizi de kamuoyu ile paylaşacağız. Bursaspor’un mali yapısı da ortada. Yapılacak çok iş var. Sadece tahtayı açmanın yeterli olacağını düşünmüyorum. Bursaspor’da zihniyet değişikliğe gidilmeli. Mutlaka yönetim katkısı olacaktır. Yönetimde yer alacak arkadaşlarla bu konuyu da ilerleyen günlerde Bursaspor camiasıyla paylaşacağız.” Bursaspor’un layık olduğu yerde olmamasının hem kendisini hem de taraftar da büyük üzüntü oluşturduğunu vurgulayan Levent Dönertaş, Bursa’da ’ortak iradenin’ ortaya konulmasının önemine dikkat çekti. Bursaspor’un Bursa’nın markası olduğunu ve içinde bulunduğu durumun Bursa’ya yakışmadığını vurgulayan Levent Dönertaş, Bursa erkek lisesi mezunu ve Hasan Bora döneminde Bursaspor genç takımında top oynamış. Bir dönem savcılık ve bir dönemde noterlik yapan Levent Dönertaş, halen serbest avukatlık yapıyor.
Gaziantep Kuşların şarkısında renkler temalı resim sergisi Ressam Zehra Sengir, tuval üzerine akrilik ve yağlı boya tekniğinde yaptığı eserlerinden oluşan “Kuşların Şarkısında Renkler” temalı resim sergisini, 3 Mayıs 2024’te SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturacak. Sengir, eserlerinin rüyalar alemine, gönül genişliğine ve özgürlüğün sembolü kuşların kanat çırpışlarına izdüşümleri olarak yansıdığını söyledi. Eserlerinde zaman ve mekan kavramının yok denecek kadar az olduğunu anlatan Sengir, “Her bir çalışmamı sonsuz bir evren, zamansız bir mekan içerisinde kurgulayarak farklı doku denemeleriyle de izleyicilere çok geniş bir çeşni sunmak istiyorum” dedi. Eserlerini Gaziantepli sanatseverler ile buluşturacağı için büyük heyecan yaşadığını dile getiren Sengir, “Tüm sanatseverleri sergi açılışına ve eserlerimi izlemeye davet ediyorum” diye konuştu. Zehra Sengir’in 25 eserinin yer alacağı “Kuşların Şarkısında Renkler” temalı resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 3 Mayıs 2024 Cuma günü saat 17.30’da açılacak. İzmir Buca Eğitim Fakültesi’nden üstün başarı ile mezun olan Zehra Sengir, Ankara Sanat Dergisi tarafından Paris’e inceleme ve araştırma yapmak üzere gönderildi. İstanbul Mimar Sinan Üniversitesinden "Sanatta Yeterlik" aldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı. Aynı bölümden emeklilik sonrasında sanatsal çalışmalarını Samsun’daki atölyesinde sürdürmektedir. Yurt içi ve yurt dışında 200’ü aşkın ulusal ve uluslararası sergi, çalıştay, bienal ve trienale davetli sanatçı olarak katılmış olup, 4’ü yurt dışında olmak üzere 25 kişisel sergisi ve 2’si yurt dışından olmak üzere 8 ödülü bulunmaktadır. Yurt içi ve yurt dışı özel koleksiyonlarda müzelerde ve kamu kuruluş koleksiyonlarında eserleri bulunan sanatçı, BRHD, UPSD ve KPSD üyesidir.