ÇEVRE - 02 Ağustos 2021 Pazartesi 16:57

Orman yangınlarına Yozgat’tan destek

A
A
A
Orman yangınlarına Yozgat’tan destek

Ülkemizde orman alanlarında meydana gelen yangınlar ile mücadele kapsamında Yozgat’tan da 2 itfaiye aracı, 10 personel ve 4 araç gönderildi.

Ülkemizde orman alanlarında meydana gelen yangınlar ile mücadele kapsamında Yozgat’tan da 2 itfaiye aracı, 10 personel ve 4 araç gönderildi.



Yozgat’ta görev yapan ulusal ve yerel medya çalışanlarıyla bir araya gelen Yozgat Valisi Ziya Polat, çıkan orman yangınlarıyla mücadelenin devam ettiğini söyledi. Vali Polat, “Ormanlarla ilgili bildiğiniz üzere memleketimizin çoğu bölgesinde özellikle Antalya, Mersin, Osmaniye bölgelerinde 100’ün üzerinde geçen hafta yangın çıktı. Devletimiz tüm imkanları ile söndürmeye çalışıyor şuan bildiğim kadarı ile 7 yangın kaldı ve söndürülmesi devam ediyor. Bizler de Yozgat’ta var olan değerlerimize orman varlığımızı korumak için Yozgat Çamlığı Milli Parkı başta olmak üzere geçen hafta kararlarımızı aldık. Ormanlara giriş ve çıkış, ateş yakma, mangal yakma ve semaveri yasakladık. Sadece tedbirleri bizim almamız yeterli olmuyor. Bu değerlere bu güzelliği hep beraber koruyacağız. Ekiplerimiz teyakkuz halinde 7/24 devriye sayılarımızı arttırdık. Kamu, kurum ve kuruluşlarımız STK’larımızdan da destek alıyoruz. Görevli vatandaşlarımız da Çamlık Milli Parkında devriye atıyorlar, en ufak şüpheli durumda 112’ye bildirmeleri halinde ekiplerimiz müdahale ediyor” dedi.



Ülke genelinde çıkan yangınlara Yozgat olarak destek sağladıklarını da dile getiren Vali Polat, “Cumartesi günü Yerköy Belediyesi’nden 1 İtfaiye 2 personel yolladık. Dün özel idaremizden bir tır, bir pikap, bir dozer ve bir arozöz ile 6 personel yolladık. Aydıncık Belediyemizden de 1 İtfaiye, 2 personel yolladık” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu Belediyesi’nde yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken 3 kişi gözaltına alındı. Olaya ilişkin CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı. Jandarma ekipleri belediye binasında yaklaşık 5 saat süren çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından önemli evrak ve bilgisayarlar torbalarla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü. 3 isim de serbest bırakıldı il Jandarma Komutanlığı’nda gözaltı işlemleri tamamlanan CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız öğle saatlerinde Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.