- 31 Mayıs 2023 Çarşamba 11:52

75 yaşındaki Eyüp Özer, “Cumhurbaşkanı Erdoğan” sevgisini şiire döktü

A
A
A
75 yaşındaki Eyüp Özer, “Cumhurbaşkanı Erdoğan” sevgisini şiire döktü

Yozgat’ta yaşayan 75 yaşındaki Eyüp Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisini şiire döktü.

Yozgat’ta yaşayan 75 yaşındaki Eyüp Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisini şiire döktü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkeye güzel hizmetler yaptığını belirten Özer, “Gözümüze Durmaz mı İnkar Edersek” adlı şiirini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da okumak istiyor.


Yozgat’ın merkeze bağlı Türkmen köyünde yaşayan 75 yaşındaki Eyüp Özer, geçimini çiftçilik yaparak sağlıyor. 18 yaşında şiir yazmaya başlayan 4 çocuk babası Özer, duygularını 57 yıldır kağıda döküyor. Yarım asrı geçkin süredir eşine, arkadaşlarına, çocuklarına şiirler yazan Özer, çok sevdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için de bir şiir kaleme aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 21 yıllık iktidarı boyunca yaptığı hizmetleri bir bir şiire döken Özer, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yan yana gelip yazdığı “Gözümüze Durmaz mı İnkar Edersek” şiirini ona okumak istiyor. Özellikle bağ, bahçe işleri yaparken ilham gelen ve şiirlerini yazıya döken Özer, şiirlerinin yoğun ilgi görmesinden dolayı da mutluluk yaşıyor.



"Bizim ülkemiz önceleri dışa tabiyken süper devlet olma yolunda gidiyoruz"


Şiir yazmaya 18 yaşında başladığını söyleyen Özer, “Ben köyde arıcılık, çiftçilik yaparım, bağ bahçe bellerim. Şiir yazmayı seviyorum. Kimseyi kırmadan, incitmeden yaptıkları hizmetleri anlatıyorum. Tayyip Bey’i de seviyorum, çünkü memleketimize hizmet ettiği için seviyorum. Onun için şiir yazarak yaptığı hizmetleri dile getirdim. Ben memleketimi sevdiğim için onu seviyorum. Güzel hizmetler yapıyor. Bizim ülkemiz önceleri dışa tabiyken süper devlet olma yolunda gidiyoruz. Ben sevmem mi bu adamı, bu memleket bizim” dedi.


Şiir kaleme almanın maharet gerektirdiğini de belirten Özer, “Şiir yazma ilhamı çalışırken geliyor, hemen o dörtlüğü kağıda not ederim. Şiir yazmak maharet istiyor. Bu zamana kadar çok şiir yazdım, ilahi kitabı da çıkardım. Bir olaya duygulandığım zaman onu şiire dökebiliyorum. Eşime dostuma da çok şiir yazdığım oldu” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Küslerin barıştığı bayramlaşma halkası geleneği yaşatıldı Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Yeni Mahalle’de küslerin barışması ve herkesin birbirine sarılması için her bayram sabahı sürdürülen ‘bayramlaşma halkası’ geleneği bu yıl olumsuz hava koşuları nedeniyle caminin içerisinde oluşturuldu. Tavas’a bağlı Yeni Mahalle’de yılla önce köyün ileri gelenleri tarafından kırgınlıkların unutulması ve küslüklerin sona erdirilmesi için başlatılan ‘Bayramlaşma Halkası’ geleneği bu yılda yaşatıldı. Her yıl Taşbaşı Camisinin avlusunda yaşatılan gelenek, bu yıl soğuk ve yağışlı hava nedeniyle caminin içinde gerçekleştirildi. Caminin dışında bayramlaşmak için halka oluşturan cemaat, 7’den 77’ye tüm erkeklerin katıldığı bayramlaşma zincirini bu sene cami içinde kurdu. Yıllardır devam eden bayramlaşma geleneği sayesinde, herkes birbiriyle tokalaşıp sarıldığı için kimse küs veya kırgın kalmadı. Birlik ve beraberlik için bir fırsat olarak gördükleri geleneği yaşatmaya devam ettiklerini ifade eden Yeni Mahalle eski muhtarlarından Hacı Ahmet Şen, "Mahallemizde yıllardır yaşattığımız bir bayramlaşma halkası geleneğimiz var. Bayram namazını kıldıktan sonra hocalarımız sürekli ikazda bulunur ve caminin avlusunda oluşturduğumuz halkada mahallenin 7’den 77’ye tüm erkekleri hep birlikte bayramlaşırdı. Fakat bu yıl havanın çok soğuk olması nedeniyle bayramlaşma halkamızı camimizin içerisinde oluşturduk. Bu bizim yıllardır hem gelenek göreneğimiz hem de küslerin barışması için bir fırsatımız. Adam aynı safta namaz kılıyor ama küs. Bayramlaşmak için birbirlerine el uzattıklarında, bu sayede barışmalarına vesile olunuyor. Bu gelenek göreneği ayakta tutmak için biz bayramlaşma halkasını oluşturmaya devam ediyoruz" dedi. Bayramların toplumsal dayanışma içi önemli bir fırsat olduğunun altını çizen cam cemaatinden Mehmet İnce ise "Geleneksel olarak her bayramda caminin avlusunda hep birlikte bayramlaşıyoruz. Komşularımız ve cami cemaatimiz bayram sabahı burada buluşuyor. Hiçbir şekilde küskünlüklerin devam etmesini istemiyoruz. Herkes birbiriyle sarılsın, dostluk, kardeşlik ve beraberlik olsun diye bu geleneğimizi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.