YEREL HABERLER - 19 Mart 2014 Çarşamba 10:02

Yozgat Belediyesi Su Arayışına Başladı

A
A
A
Yozgat Belediyesi Su Arayışına Başladı

Son yılların en kurak mevsimini yaşayan Yozgat’ta belediye, yaz mevsiminde vatandaşlara su sıkıntısı yaşatmamak için başlattığı çalışma kapsamında 3 sondaj kuyusundan saniyede 60 litre su buldu.
Havaların kurak geçmesi ve barajların kurumasıyla birlikte Yozgat Belediyesi de halka su sıkıntısı yaşatmamak için araştırmalara başladı. Yapılan çalışmalar sonucunda Yozgat Belediyesi şehrin içme suyunun sağlandığı Arapseyfi bölgesinde açtığı 3 yeni kuyudan 60 lt/sn debili su buldu. Yozgat’ın ortalama saniyede 300 litre su kullandığını belirten Yozgat Belediyesi Su İşletme Müdürü Ali Şahin, “Bu suyun 280 Litresini Arapseyfi mevkindeki kuyularımızdan temin ediyoruz. Kalan kısmı ise göletlerden sağlıyorduk. Ancak bu yıl havaların çok kurak geçmesi sonucunda göletlerde su seviyesi sıfıra indi” dedi.
Özellikle yaz mevsiminde vatandaşlara su sıkıntısı yaşatmamak için çalışma başlattıklarını ve açtıkları 3 yeni kuyudan 60 litre su bulduklarını ifade eden Şahin, “Bulduğumuz bu suyu şehir şebekesine bağlayacağız ve inşallah şehrimiz yaz mevsiminde su sıkıntısı yaşamayacak” diye konuştu.
Vatandaşlara suyu tasarruflu kullanmaları yönünde uyarılarda bulunan Şahin, “Havalar kurak geçtiği için vatandaşımızda yazın su kesileceği endişesi vardı. Biz yaptığımız bu çalışmalarla bu endişeleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Vatandaşımızdan da isteğimiz; suyu tasarruflu kullansınlar, israf etmesinler” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir