ÇEVRE - 16 Temmuz 2025 Çarşamba 15:22

Başkan Ekinci, Sorgun’un su sorununu çözmek için çalmadık kapı bırakmıyor

A
A
A
Başkan Ekinci, Sorgun’un su sorununu çözmek için çalmadık kapı bırakmıyor

Sorgun Belediye Başkanı Erkut Ekinci, Sorgun’un su problemi için önemli bir görüşme gerçekleştirdi.


Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci, Milliyetçi Hareket Partisi Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef ile birlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Sorgun’da yaşanan su sıkıntısına yönelik kalıcı çözüm yolları ele alındı.


Ankara’daki temaslar kapsamında gerçekleştirilen görüşmede, ilçede uzun süredir gündemde olan su temini ve altyapı sorunları masaya yatırıldı. Başkan Ekinci, görüşmenin ardından yaptığı değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın konuya gösterdiği ilgi ve çözüm odaklı yaklaşımın son derece kıymetli olduğunu vurguladı.


Başkan Ekinci, "Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızla gerçekleştirdiğimiz görüşmede Sorgun’umuzda yaşanan su sıkıntısını tüm yönleriyle ele aldık. İlçemizin ihtiyacı olan kalıcı çözümlerin bir an önce hayata geçmesi adına gerekli girişimlerde bulunduk. Sayın Yılmaz’ın yakın ilgisi ve desteği bizler için son derece kıymetlidir" ifadelerini kullandı.


Sorgun’un temel altyapı ihtiyaçlarını çözme noktasında yoğun bir mesai harcadıklarını belirten Ekinci, "İlçemizin her bir sorununu büyük bir hassasiyetle takip ediyor, çözüm üretme konusunda tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Halkımıza karşı olan sorumluluğumuzun bilincindeyiz" dedi.


Gerçekleştirilen ziyaretin, Sorgun’un içme suyu altyapısının güçlendirilmesine yönelik somut adımların atılması açısından önemli bir zemin oluşturduğu ifade edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan 24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu 24Erzincanspor yönetimi, düzenlenen iftar programında basın mensuplarıyla bir araya gelerek kulübün mevcut durumu ve gelecek hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kentte bir restoranda gerçekleştirilen programa spor camiası temsilcileri ile yerel ve ulusal basın mensupları katıldı. Programda konuşan Kulüp Başkanı Alaattin Yavuz Güneş, sezonun kalan bölümünde ligdeki konumlarını daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Teknik heyet ve futbolcularla uyum içinde çalıştıklarını belirten Güneş, planlı ve disiplinli bir yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini ifade etti. İstikrarlı performansın önemine dikkati çeken Güneş, camiaya güven veren bir tablo ortaya koyduklarını dile getirdi. Toplantıda kurulması planlanan futbol akademisine ilişkin de bilgi veren Güneş, Erzincan’da altyapı temelli ve sürdürülebilir bir sistem oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti. Genç yeteneklerin erken yaşta keşfedilerek profesyonel altyapıyla buluşturulmasının öncelikleri arasında yer aldığını aktaran Güneş, akademinin uzun vadede hem kulübe hem de şehir futboluna katkı sağlayacağını belirtti. Sponsorluk çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Güneş, kulübün mali yapısını güçlendirmek amacıyla iş dünyası ve çeşitli kurumlarla temasların sürdüğünü ifade ederek, mevcut ekonomik şartlara rağmen mali disiplinin korunduğunu ve şeffaf bir yönetim anlayışı benimsediklerini sözlerine ekledi. Program, basın mensuplarının sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.