SPOR - 28 Nisan 2024 Pazar 17:25

Yozgat Belediyesi Bozokspor, 3. Lig’e yükseldi

A
A
A
Yozgat Belediyesi Bozokspor, 3. Lig’e yükseldi

Bölgesel Amatör Lig 11. Grup’ta mücadele eden Yozgat Belediyesi Bozokspor, konuk ettiği Hacılar Erciyesspor’u 1-0 mağlup ederek ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti ve 3. Lig’e yükseldi.


Yozgat Bozok Stadı dış sahada oynanan müsabakaya hızlı başlayan Yozgat Belediyesi Bozokspor, üst üste geliştirdiği ataklarla Hacılar Erciyesspor kalesinde gol aradı. İlk dakikalardan itibaren Hacılar Erciyesspor kalesine yüklenen kırmızı-siyahlı ekip; Koray, Reha Kurt ve Ekrem Sütçü ile girdiği gol pozisyonlarından yararlanamadı. İlk yarıda aradığı golü bulamayan Yozgat Belediyesi Bozokspor soyunma odasına 0-0 eşitlikle girdi.


Müsabakanın ikinci yarısına hızlı başlayan Yozgat Belediyesi Bozokspor aradığı golü 51. dakikada Ekrem Sütçü ile buldu. Bu dakikada gelişen Yozgat Belediyesi Bozokspor atağında ceza sahası dışında topla buluşan Ekrem Sütçü sert vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. Gergin geçen 90 dakikanın maçı Yozgat Belediyesi Bozokspor 1-0 kazandı. Yozgat Belediyesi Bozokspor aldığı 3 puan ile ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu garantileyerek adını TFF 3. Lig’e yazdırdı.


En yakın takipçisi 12 Bingölspor ile arasındaki puan farkını 8’e yükselten Yozgat Belediyesi Bozokspor şampiyonluk sevincini maç sonrasında taraftarı ile paylaştı. 90 dakika sonunda taraftarına koşan kırmızı-siyahlı futbolcular, saha içerisinde şampiyonluk kutlaması yaptı. Saha içerisini şölen alanına çeviren Yozgat Belediyesi Bozoksporlu oyuncular ile taraftarlar ’Şampiyon Yozgat’ tezahüratları yaptı. Kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’nda da devam etti.


Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Yozgat Belediyesi Bozokspor Teknik Direktörü Can Güven, önemli bir maça çıktıklarını söyleyerek, "Sezon başından bu yana büyük yorgunluklarımız vardı, oyuncularımı kutluyorum, zorda olsa her maçı kazanan bir takımımız vardı. Canla başla mücadele ettiler, bu şehre bir borcumuz vardı, bu şehre şampiyonluk getireceğiz demiştik. Şükürler olsun, sözümüzü tuttuk" dedi.


Takım kaptanı Mustafa Aşan ise şampiyonluğu Yozgat halkına armağan ettiklerini belirterek, "Çok kaliteli bir kadromuz vardı, biz şehrin istediğini verdik, çok şükür şampiyon olduk. Şampiyonluğumuz kutlu olsun" şeklinde konuştu.



Yozgat Belediyesi Bozokspor, 3. Lig’e yükseldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Yaşayan Tarih Müzesi açıldı Eğitim ve öğretimin en önemli markalarından birisi haline gelen Erciyes Koleji, yeniliklerine bir yenisini daha kattı. Kültür ve Turizm Bakanlığı onayı ile “özel müze” statüsü kazanan Yaşayan Tarih Müzesi Erciyes Koleji’nde kapılarını ziyaretçilerine açtı. Erciyes Koleji bünyesinde gerçekleştirilen Yaşayan Tarih Müzesi’nin açılışına Özel Erciyes Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Müdürü ve okul idarecilerinin yanı sıra Kayseri protokolü tarih programları sunucusu Pelin Çift ile Tarihçiler Prof. Dr. Tufan Gündüz ve Prof. Dr. Cihan Piyadeoğlu katıldı. Erciyes Koleji’nde tarihe yolculuk Erciyes Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Başyazıcıoğlu, Yaşayan Tarih Müzesi’nin geçmişten günümüze uzanan zengin bir mirasa ev sahipliği yaptığını söyledi. 1. Dünya Savaşı ve özellikle Çanakkale Cephesi’ne dair sosyal, kültürel ve askerî unsurların müzede yer aldığını ifade eden Başyazıcıoğlu, müzenin ziyaretçilere tarihin sayfalarında bir yolculuk yapma imkânı sunduğunu kaydetti. Müzede yer alan eserlerle ilgili de bilgi veren İrfan Başyazıcıoğlu, “Müzemizde askerlerin savaş sahnesinde karşılaştığı amansız mücadelenin hikayelerini anlatan eşsiz eserlerden oluşan bir hazine.var. Ayrıca Osmanlı Cihan Devleti ve diğer devletlerin askerî geçmişini yansıtan çeşitli silahlar, 18 ve 19. Yüzyıl Anadolu’nun zengin kültürü ve sosyal hayatından kalan ve yaşam tarzını yansıtan eserler ile dönemin belge ve nişanları yer alıyor” dedi. Erciyes Koleji Yaşayan Tarih Müzesi’nin ziyaret etmek isteyenlere açık olduğunu dile getiren İrfan Başyazıcıoğlu; müzenin web sitesi üzerinden randevu alınması halinde hafta içi her gün 09:00 - 16:00 saatleri arasında müzenin ziyaret edilebileceğini söyledi. Yaşayan tarih Müzesi’nin açılışının ardından Erciyes Koleji tarafından Kadir Has Kültür Merkezi’nde Son Ders Çanakkale-II söyleşi programı gerçekleştirildi. Pelin Çift’in moderatörlüğünde, Prof. Dr. Tufan Gündüz ve Prof. Dr. Cihan Piyadeoğlu’nun katılımıyla yapılan söyleşi büyük ilgi gördü. Söyleşi öncesinde Yaşayan Tarih Müzesi’nin eserlerinden ilham alınarak öğrenciler tarafından yapılan resim ve seramik çalışmalarından oluşan bir sergi açıldı. Sergide atölye öğretmenleri Emel Coşan ve Elif Culum tarafından ziyaretçilere bilgi verildi.
Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezine ücretsiz ulaşım Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Cumhuriyet’in kurulduğu Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde ulaşımı kolaylaştıran ücretsiz ringler, seferlerine devam ediyor. ABB, gerçekleştirdiği yenileme ve restorasyon çalışmalarıyla Ulus Tarihi Kent Merkezi’ni iş dünyası ve turizmin önemli simgelerinden biri haline getirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, bölgede ulaşımı kolaylaştırmak için ücretsiz ring seferleriyle hizmet vermeye devam ediyor. Hızlı ve kolay bir şekilde tarihi kent merkezine ulaşılıyor Hibrit araçların kullanıldığı ring hizmeti yaz mevsimi ile birlikte haftanın her günü 10.00-12.00 ve 13.00-18.00 saatleri arasında gerçekleşiyor. 30 dakika aralıklarla düzenlenen ücretsiz seferler sayesinde yerli ve yabancı turistler pratik ve hızlı bir şekilde tarihi kent merkezine ulaşarak Hacı Bayram Camii, Augustus Tapınağı ve Ankara Kalesi gibi birçok sosyal, kültürel ve dini alanı ziyaret edebiliyor. Ücretsiz ulaşıma turistler yoğun ilgi gösteriyor Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği ücretsiz ring seferleri, Ulus Metro İstasyonu karşısında yer alan Tarihi Kent Merkezi Gezi Durağı’ndan başlayıp sırasıyla, Anafartalar ve Hükümet Caddesi kesişimi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara Kalesi, Samanpazarı PTT, Etnografya Müzesi-Resim ve Heykel Müzesi ile Melike Hatun Camii güzergahında devam ediyor. Yayalaştırma projesi için çalışmalar devam ediyor Ücretsiz ring sefer uygulamasına 2020 yılında başladıklarını söyleyen Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, özellikle Ankara Kalesi çevresinde olmak üzere Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde yayalaşmayı hedeflediklerini belirtti. Ödemiş, “Yayalaştırma için projelerimiz devam ederken bir taraftan da yayalaşma sonucundaki alternatif ulaşım imkanlarını hazırlamamız gerekiyor. Başlatmış olduğumuz bu ring seferi de bu projenin bir parçası” diye konuştu. “Ulus kültür turizminde hak ettiği yere gelecek” Ödemiş, Ulus’u kültür turizminde hak ettiği yere getirmeyi amaçladıklarını vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti: “Ulus Tarihi Kent Merkezi hepimizin bildiği gibi Ankara’mızın 2 bin 800 yıllık geçmişine sahip kurucu merkezi. Ülkemiz burada kurtarıldı, Cumhuriyetimiz burada kuruldu. Önemli bir merkez. Tüm o uygarlıklara ait arkeolojik eserleri, mimari eserleri, tarihi dokuyu burada görmek mümkün. Biz Ulus’ta yapmış olduğumuz projelerle Ulus’u kültür turizminde hak ettiği yere getirmeyi planlıyoruz. Tüm bu çalışmalarla buradaki yapıyı daha nitelikli hâle getirerek turizm potansiyelini artırmak temel amacımız. Ulus Tarihi Kent Merkezi’mizde hem kamuya ait hem de özel pek çok sayıda müzemiz, gezilecek yerler var. Roma Tiyatrosu, Roma Hamamı, Ankara’nın manevi önderi Hacı Bayram Veli Hazretleri’nin camisi, Augustus Tapınağı gibi çok değerli eserler var. Biz bu çalışmalarla birlikte Ulus’u da Türk turizminin kültür turizminde hak ettiği yere gelmesini sağlamış olacağız.”