ASAYİŞ - 11 Mayıs 2024 Cumartesi 14:03

Yozgat’ta 1 DEAŞ şüphelisi tutuklandı

A
A
A
Yozgat’ta 1 DEAŞ şüphelisi tutuklandı

Yozgat’ta terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonda gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.


Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, DEAŞ silahlı terör örgütüne yönelik 2 ayrı adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda 1 şüpheli şahıs gözaltına alındı.


Gözaltına alınan şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.



Yozgat’ta 1 DEAŞ şüphelisi tutuklandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir P. Karşıyaka bu sezon Efes’e karşı 1 galibiyet, 1 mağlubiyet aldı P. Karşıyaka, Basketbol Süper Ligi’nin normal sezonunda karşı karşıya geldiği A. Efes’i evinde mağlup ederken, deplasmanda ise kaybetti. Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonu 4. sırada tamamlayarak şampiyonluk için play-off oynama hakkı kazanan P. Karşıyaka, çeyrek final etabında Galatasaray ile karşı karşıya geldi ve rakibini 2-1 ile geçerek yarı finale yükselme başarısı gösterdi. Bu turda da A. Efes’le karşılaşacak olan yeşil-kırmızılılar, normal sezonda İstanbul ekibiyle başa baş bir görüntü çizdi. Bu iki takım arasında oynanan ilk maçta P. Karşıyaka, A. Efes’e deplasmanda 101-85 mağlup olurken, iç sahada oynanan mücadeleyi ise 99-81 kazandı. Böylece normal sezonda oynanan iki maçta da 1-1’lik bir sonuç ortaya çıktı. Öte yandan 3 galibiyete ulaşacak takımın yarı finale yükselecek serinin ilk maçı 29 Mayıs’ta İstanbul’da, ikinci mücadele 31 Mayıs’ta yine İstanbul’da oynanacak. 3. karşılaşma ise 2 Haziran’da İzmir’de yapılacak. Gerekmesi halinde 4. karşılaşma 4 Haziran’da İzmir’de, 5. müsabaka da 6 Haziran’da İstanbul’da oynanacak. Errick McCollum, öne çıkan oyuncu oldu Türkiye Basketbol Süper Ligi’nin resmi hesaplarından yaptığı paylaşımla P. Karşıyaka’nın ABD’li oyun kurucusu Errick McCollum, normal sezonda gösterdiği performansla bu senenin öne çıkan oyuncularından biri oldu. Ligin resmi hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Pınar Karşıyaka’nın playoff’a çıkmasında büyük pay sahibi olan Errick McCollum, 19.0 sayı, 5.8 asist, 1.2 top çalma ortalamasıyla Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2023-24 normal sezonunun, öne çıkan oyuncularından oldu” ifadeleri kullanıldı.
Denizli PAÜ, Denizli Tarihi Konferanslarının 6.’ıncısı gerçekleştirdi Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) ve MÜSİAD iş birliğiyle düzenlenen Denizli Tarihi Konferanslarının altıncısı Nihat Zeybekçi Kongre Merkezinde düzenlendi. Denizli Tarihi Konferanslarının altıncısı “Denizli’de Türk-İslam Dönemi Eserleri” konusunda İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Beyazıt tarafından gerçekleştirildi. Prof. Dr. Beyazıt, Çal bölgesindeki kaya resimlerinden başlayarak 20. yüzyıla kadar Denizli’de var olmuş Türk-İslam dönemi eserlerini sunumunda anlattı. Çardak Han, Ak Han, Hacı Eyüplü Hanı, Tek Kubbeli Camiler, Ahşap Direkli Camiler, Tekkeler, Türbeler, Konaklar, Okullar sunumunda yer aldı. Prof. Dr. Mustafa Beyazıt, Denizli’de Türk dönemine ilişkin çalışmaların ve kazıların yoğunlaşması gerektiğini ifade etti. Sunumun ardından İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Beyazıt, MÜSİAD Denizli Şubesi Engin Boyacı ve Pamukkale Üniversitesi Prof. Dr. Ahmet Kutluhan kapanış konuşmalarını gerçekleştirdi. Konferansın kapanış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları ifade etti: “Millet olma bilinci hepimizin üzerinde durduğu bir konu. Bu bilinç belki Denizli’de; Akhan’da ya da Kayı Pazarında saklı. Denizli Tarihi Buluşmalarının benim açımdan en önemli unsuru Denizli’nin çerçevesini çizmiş olmamız. Bu akşam Denizli Tarihi Konferansları sona erdi ama Üniversite olarak ‘Şehirle bütünleşmek’ için şehrin kapısını çalmaya devam edeceğiz. MÜSİAD Denizli Başkanı Engin Boyacı’yı gelecek dönemde Denizli’deki gençlerimizi kapsayan ödüllü yarışmalar düzenlenmesi konusunda ortak proje geliştirmek için iş birliği yapmaya davet ediyorum.” Etkinliğin sonunda MÜSİAD Denizli Şube Müdürü Engin Boyacı, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’a, İTBF Dekanı Prof. Dr. Yasemin Beyazıt’a ve Prof. Dr. Mustafa Beyazıt’a hediye takdiminde bulundu.
Muğla MSKÜ Diş Hekimliği fakültesinde ortodonti uzmanı göreve başladı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, Ortodonti Bölümü’nü faaliyete geçirerek hasta kabulüne başladı. Dr. Öğretim Üyesi Ebru Yurdakurban, fakültenin 8. Anabilim Dalında görev yapacak olan Ortodonti Bölümü’nde hizmet vermeye başladı. MSKÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Aladağ, Dr. Ebru Yurdakurban’ın atanmasının tamamlandığını ve resmi olarak göreve başladığını belirtti. Prof. Dr. Aladağ, “Uzman Ortodontist olan Ebru Hanım, artık fakültemizin doktoru olarak ortodonti tedavisi ihtiyacı olan hastalara hizmet verecektir. Çok mutluyuz. Ortodonti tedavi sürecinin başlama düşüncesiyle gerekli malzeme hazırlıkları hızlı bir şekilde tamamlandı ve hasta kabulüne başlandı. Bu aşamada hastaların ilk muayeneleri gerçekleştiriliyor. Ortodonti tedavisine başlamadan önce gerekli olan çürük dişlerin tedavisi ve cerrahi amaçla uzaklaştırılması gereken köklerin hazırlanması gibi işlemler yapılacaktır. Bu süreçlerin tamamlanmasının ardından ortodonti tedavi planlaması gerçekleştirilecektir. Muğla halkına hayırlı olsun” dedi. Ortodonti Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Ebru Yurdakurban ise, Muğla’da göreve başlamaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Bu süreçte Muğlalı ortodonti hastalarına faydalı olmayı amaçlıyoruz. Gereken tedavi prosedürlerini üniversitemizde uygun şekilde gerçekleştireceğiz. Muğla halkına hayırlı olsun” dedi. Dr. Ebru Yurdakurban, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olup, ortodonti uzmanlığını Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi’nde tamamlamıştır.