YEREL HABERLER - 11 Ocak 2013 Cuma 16:27

SİİRT BELEDİYESİ`NDEN EMLAK VE TEMİZLİK VERGİSİ UYARISI

A
A
A
SİİRT BELEDİYESİ`NDEN EMLAK VE TEMİZLİK VERGİSİ UYARISI

Siirt`te 2013 yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi`nin 1. taksitinin son ödeme tarihinin 31 Mayıs Cuma günü mesai bitiminde sona ereceği bildirildi.
Siirt Belediyesi Gelirler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Siirt Belediyesi Gelirler Müdürlüğü`nce tahsil edilmekte olan 2013 yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1. taksit yatırma tarihinin 31 Mayıs Cuma günü mesai bitimine kadar olduğu belirtildi. Açıklamada, "Bina, arsa ve arazi gibi gayrimenkullere sahip mükelleflerin emlak vergisini, iş yerinde oturanların çevre temizlik vergisini zamanında yatırmaları gerekmektedir. Tarihinde yatırılmayan vergiler için kanun gereği günlük gecikme cezası uygulanmaktadır. Mükelleflerin cezalı duruma düşmemesi için vergilerini zamanında ödemeleri gerekiyor" denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli KOSTÜ, YÖK’ün 2025 izleme raporunda üst sıralarda yer aldı Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan "Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025"te, öğrenci memnuniyeti, uluslararasılaşma ve bağış miktarı gibi kategorilerde ilk 20 üniversite arasına girdi. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, YÖK tarafından 201 üniversitenin 67 farklı gösterge üzerinden değerlendirildiği rapor yayımlandı. Eğitim ve öğretim, araştırma-geliştirme, proje ve yayın, uluslararasılaşma ile topluma hizmet kategorilerinde yapılan değerlendirmelerde Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nin performansı dikkati çekti. Memnuniyet ve erişilebilirlikte üst sıra Raporda yer alan Türkiye Üniversite Deneyim Araştırması verilerine göre Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, "Erişilebilirlik Memnuniyeti" göstergesinde yüzde 77,50’lik oranla Türkiye genelinde 10’uncu sırada yer aldı. Üniversite, "Öğretim Üyelerinden Memnuniyet" alanında ise yüzde 79,41 ile Türkiye’nin en iyi 18’inci üniversitesi oldu. Üniversitenin kazandırdığı bağış miktarının bir önceki döneme göre artış göstererek 351,7 milyon liradan 638,5 milyon liraya yükseldiği belirtildi. Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi,, bu rakamla bağış miktarı kategorisinde Türkiye genelinde 3’üncü sırada yer aldı. Bilimsel bilginin yaygınlaşması kapsamında ise üniversite adresli yayınların yüzde 80,13’ünün açık erişimli olması, kurumu bu alanda Türkiye 6’ncısı yaptı. Öğrenci sayısında yüzde 21 artış Rapora göre, üniversitenin toplam öğrenci sayısı bir yılda 3 bin 927’den 4 bin 756’ya yükselerek yaklaşık yüzde 21’lik büyüme kaydetti. Uluslararasılaşma başlığında da yüzde 16,41’lik uluslararası öğrenci oranıyla Türkiye’de bu alandaki ilk 20 üniversite arasında yer alındı. Ayrıca üniversitenin, 24 bilim iletişimi faaliyeti ile "topluma hizmet ve bilimi toplumla buluşturma" başlığında en aktif ilk 20 kurum arasına girdiği bildirildi.