YEREL HABERLER - 25 Nisan 2012 Çarşamba 15:46

DEVREK CHP İLÇE BAŞKANI AYDINLI MAZBATASINI ALDI

A
A
A
DEVREK CHP İLÇE BAŞKANI AYDINLI MAZBATASINI ALDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Devrek İlçe Başkanlığı`na yeniden seçilen Şeref Aydınlı, mazbatasını aldı.
CHP Devrek İlçe Başkanlığı 34. Olağan Kongresinde seçimi kazanan Şeref Aydınlı, mazbatasını İlçe Seçim Kurulu`ndan aldı. Mazbatasını İlçe Seçim Kurulu Recep Civan`dan alan CHP Devrek İlçe Başkanı Şeref Aydınlı, ``22 Nisan Pazar günü gerçekleştirdiğimiz 34. Olağan Kongresi sonucunda delegelerimizin desteğini alarak CHP Devrek İlçe Başkanlığına yeniden seçildim. Düzenlenen kongrede bana destek veren ve kongremizin olumlu bir havada gerçeklemesine destek sağlayan partili partisiz tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bundan evvel olduğu gibi partim ve ilçem için çalışmalarıma kesintisiz devam edeceğim. Almış olduğum mazbatanın Devrek`e hayırlı olmasını diliyorum`` dedi.
Düzenlenen mazbata merasiminde; CHP Yönetim Kurulu Üyeleri Necla Ak, Tuncer Biçmen, Şenol Bükrü ve Yeter Çufaoğlu da hazır bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Çukurcalı çiftçilere 29 bin adet fide dağıtıldı Hakkari Valisi Ali Çelik’in katılımıyla Çukurca’daki çiftçilere 29 bin adet fide dağıtıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan TAKE projeleri kapsamında yüzde 75 oranında hibe ile hazırlanan ve kabul edilen 2TAKE ile Üreten Hakkari Projesi” kapsamında Van Tarım Kredi Kooperatifi tarafından temin edilen fidelerin dağıtımı törenle yapıldı. Burada konuşan Vali Çelik, Çukurca’nın sebze yetiştiriciliği konusunda mesafe aldığını belirterek, “2 milyon 400 bin TL değerindeki projeyle 240 bin fideyi dağıtacağız. Bugün dünyada ve ülkemizde gıd enflasyonu olarak tabir edilen konuların çözüme ihtiyacı var. Bu çözümün temel yeri, nerede bu sorun çözülür diye dönüp baktığınızda toprakla, köylüyle, emekle çözülebileceğine yönelik herkesin ortak görüşü var. Bugün bizler için tarım artık vazgeçilmez üretim alanı olmak zorundadır. Bu bir öneri değil bir zorunluluktur” dedi. Yapılan konuşmanın ardından Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında yürütülen "TAKE İle Üreten Hakkari Projesi" kapsamında Çukurca ilçesinde 115 erkek ve 7 kadın üreticiye toplamda 29 bin adet fide dağıtımı gerçekleştirildi. Sebze fidesi dağıtım töreninden sonra çocuklara tarımı sevdirmek amacıyla Çukurca Vali Erdoğan Gürbüz Anaokulu bahçesinde fide dikme etkinliğine yapıldı. Çukurca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde yapılan fide dağıtımna Hakkari Valisi Ali Çelik, Vali Yardımcısı Furkan Berber, Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, Çukurca İlçe Belediye Başkanı Nazmi Demir, Çukurca Cumhuriyet Savcısı Mustafa Tekel, İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük, Hakkari İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Asım Şen ve projeden yararlanan çiftçiler katıldı.
Denizli Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu Yabancı turist kafilesiyle geldiği Pamukkale’de kaybolan Polonyalı yaşı kadın, öre yeri girişine yakın bir bölgeye yer alan dere yatağında ölü olarak bulundu. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale ve Hierapolis Antik Kentini görmek için yabancı bir kafileyle birlikte Denizli’ye gelen 73 yaşındaki Polonya uyruklu Maria Jolanta Latacz, dün öğle saatlerinde kayboldu. Ören yerindeki Kleopatra Antik Havuzunda yüzdükten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Latacz, Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando birlikleri ile Pamukkale güvenlik ekibinin yaptığı çalışmalarına rağmen bulamadı. Jandarma ekiplerinin yaptığı detaylı kamera incelemesinde en son Hierapolis Antik Kentindeki antik tiyatro çevresinde görülen yaşlı turisti arama çalışmalarına günün ilk ışıklarıyla birlikte yeniden başlandı. Hierapolis Antik Kenti ören yeri alanında kaybolan Latacz, İl Jandarma Komando ekipleri, jandarma komando birlikleri ve AFAD ekipleri tarafından Pamukkale ilçesine bağlı Küçükdere Mahallesi bölgesinde aranıyor. Karadan ekipler ve havadan ise dron ile aranan turistin arama çalışmaları için Denizli İl Emniyet Müdürlüğünden termal dron talep edildi. Latacz, jandarma komandolar tarafından Pamukkale ören yeri güney kapısına yakın bir konumda bulunan Domuzçukuru mevkiindeki dere yatağına ölü olarak bulundu. Yaşlı turistin uçurumdan düşerek öldüğü ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi.