YEREL HABERLER - 24 Mayıs 2017 Çarşamba 16:37

Çaycuma ve Gökçebey’de mezuniyet coşkusu

A
A
A
Çaycuma ve Gökçebey’de mezuniyet coşkusu

BEÜ Çaycuma ve Gökçebey Meslek Yüksekokulları Mezuniyet Törenleri yoğun katılımla gerçekleştirildi.

BEÜ Çaycuma ve Gökçebey Meslek Yüksekokulları Mezuniyet Törenleri yoğun katılımla gerçekleştirildi.


Çaycuma Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirilen törene; Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Gökçebey Kaymakamı Gökhan Öztürk, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Çaycuma Belediye Başkan Vekili Cengiz Gökçe, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Çaycuma Yüksek Öğrenim Kurumlarını Destekleme Derneği Başkanı Hayri Kandemir, Çanakçılar Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Tuzcuoğlu, BEÜ Mithat-Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulu Güçlendirme ve Geliştirme Derneği Başkanı Sevgi Kurtoğlu, akademik personel, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen veliler katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından törenin açılış konuşmalarına geçildi. Bülent Ecevit Üniversitesi Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulu 2016-2017 Akademik Yılı Mezunları adına Zeliha Ceylan, Çaycuma Meslek Yüksekokulu 2016-2017 Akademik Yılı Mezunları adına Ayten Şenol Özçakır birer konuşma yaptı. Dereceye giren öğrencilerin konuşmalarının ardından Çaycuma Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Yazıcı ve Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Özer açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Yüksekokul müdürlerinin konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer de bir konuşma yaptı.


Özer konuşmasında şunları söyledi: “Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı sonunda yaklaşık 7150 öğrencimizi, Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakçı ve Çaycuma Meslek Yüksekokullarımızdan ise 925 öğrencimizi mezun etmenin, geleceğe uğurlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün diplomalarını alacak olan sevgili öğrencilerimizi bu başarılarından dolayı kutluyorum. Çaycuma Kampüsümüz son yıllarda hem fiziki yapısı hem de insan kaynakları açısından olağanüstü bir gelişmeye ve büyümeye tanık oldu. Çok sayıda yeni program açtık, öğrenci ve öğretim elemanı sayısında çok büyük artışlar gerçekleştirdik. Büyük çevre düzenlemeleri yaptık, yeni eğitim binaları ve laboratuvarları hizmete aldık. En son Çaycuma Kampüsümüzde faaliyet gösterecek olan Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu’nu kurduk. Benzer şekilde Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulunu da güçlendirmek için önemli projeleri birer birer hizmete almaktayız. İnşallah kampüslerimiz bu yatırımlarımızla önümüzdeki yıllarda çok daha güçlü eğitim üsleri olacaklardır. Bu süreçte bize büyük destek olan Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, Yurtbay Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Zeki Yurtbay’a, Çanakçı ailesine, TSO Başkanlarımıza, Ali Osman Odabaş’a, Çaycuma ve Gökçebey Yüksek Öğretim Kurumlarını Destekleme Derneklerine ve diğer hayırseverlerimize şahsım ve üniversitem adına şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca tüm bu süreçleri başarıyla yürüten Çaycuma MYO Müdürümüz sayın Hikmet Yazıcı’yı ve Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakçı MYO Müdürümüz sayın Hasan Özer’i ve çalışma arkadaşlarını da kutluyor ve teşekkür ediyorum.”


Tüm bölümlerde dereceye giren öğrencilere diploma ve hediyeleri protokol tarafından verildikten sonra mezun olan öğrenciler aynı anda kep fırlatarak sevinçlerini aileleri ile paylaştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Açıldığında protokol camisi olacaktı, 7 yılda tamamlanamadı İzmir Konak’ta bulunan ve yapımına 2017’de başlanılan Nevvar Salih İşgören Ulu Cami’nin inşaatı aradan geçen 7 yılda tamamlanamadı. Ege Bölgesi’nin en büyük protokol camisi olması planlanan ibadethanenin inşaatı uzun süredir yerinde sayarken, bölge esnafı yetkililerin duruma el atarak bir an önce caminin tamamlanmasına destek olmalarını istedi. İzmir’in Konak ilçesi Mersinli bölgesinde 14 bin metrekarelik alanda yer alan Nevvar Salih İşgören Ulu Cami’nin yapımına, Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından 2017 yılında başlandı. 43 metre kubbe genişliğinin yanı sıra 92 metre uzunluğunda 4 minareye sahip, Osmanlı ve modern mimari izlerini taşıyan caminin 2022’de ibadete açılması hedefleniyordu. Ancak Ege Bölgesi’nin en büyük protokol camisi olması planlanan 15 bin kişi kapasiteli camide uzun süre önce inşaat çalışmaları durdu. Yapılan onca masrafın ve milli servetin ziyan olduğunu belirten bölge esnafı, yetkililerin duruma el atarak caminin tamamlanmasına destek olmaları gerektiğini söyledi. “Diyanet İşleri Başkanlığının bir an önce bu camiyi bitirmesini istiyoruz” Kaba inşaatı 2019 yılında tamamlanan camiyle ilgili görüşlerini dile getiren bölge esnaflarından 37 yaşındaki Zeynel Akçam, “Buranın 2017 yılında temeli atıldığında bölge esnafı olarak çok sevinmiştik. Neden çok sevindik; dibimizde bir cami olsun istedik. Burada bize en yakın cami 500 metre ileride. Biz çok uğraştık burası yapılsın 5 vakit namazımızı kılalım orada ama bir türlü nedense tamamlanamadı bu cami. Nevvar Salih İşgören Vakfı’nın projeyi bitirmiş olduğunu öğrendik sonradan. Esnaflar olarak Diyanet İşleri Başkanlığının bir an önce bu camiyi bitirmesini istiyoruz. Müslüman bir ülkede yaşayan vatandaşlar olarak bu camiyi böyle görünce vicdan azabı çekiyoruz. 2020 yılında Diyanet’e ‘bu cami neden tamamlanmıyor’ içerikli dilekçe yazdım, cevap gelmedi. Bölge esnafı olarak bu caminin bir an önce tamamlanmasını istiyorum” dedi. Caminin aynı zamanda bir yaşam alanı olarak tasarlanması, içerisinde sosyal donatı alanları, konferans salonları, kütüphaneler, etüt merkezleri gibi birçok bölümün olması planlanıyordu. 2017 yılında yapımına başlanılan ve 2022 yılında ibadete açılması planlanan Ulu Cami üzerinden geçen 7 yılda tamamlamadı.