GENEL - 23 Şubat 2018 Cuma 15:56

Acar’dan, Beşel’e ziyaret

A
A
A
Acar’dan, Beşel’e ziyaret

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreter Vekili Elif Acar, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel’i ziyaret etti.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreter Vekili Elif Acar, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel’i ziyaret etti.


Ziyarette, BAKKA ile Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen odun dışı orman ürünlerinin ekonomiye kazandırılması, coğrafi işaret, Bartın, Karabük ve Zonguldak İlleri değerleri çalışmaları konusunda istişare ve değerlendirmelerde bulunuldu.


BAKKA Genel Sekreter Vekili Elif Acar, 2018 yılı mali destek programları, ajans çalışmaları, potansiyel projeler ve destek mekanizmaları hakkında bilgiler aktardı.


Kalkınma Ajansının bölge için iyi bir partner olduğunu ve rutin işler dışında yeni projeler hazırlanması için teşvik eden bir kurum olduğunu ifade eden Bölge Müdürü Ahmet Sırır Beşel, “Yapılabilecek işbirliklerinin çerçevesinin sadece projeler veya hibe mekanizmaları olmadığı, bölge kültürünü ve bölge değerlerini yansıtabilecek diğer çalışmalara da Ajansın öncülük ettiği ve işbirliği olanaklarından faydalanılması gerektiği de özellikle ifade ederek başarılı olacağınıza inanıyorum. Ajans bölgemiz için çok önemli. Kaymakamlıklarımızın, belediyelerimizin ve tüm kurumların projeleri için önemli. Bizler de bu kurumların içerisindeyiz ve projelerimiz şuanda hazırlanıyor” diye konuştu.


BAKKA Genel Sekreter Vekili Elif Acar, Bölge Müdürü Beşel’e güzel düşüncelerinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi. Prof. Dr. Şenesen, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nde (ÇÜTAM) verdiği konferansta, Dede Korkut Hikayelerinde genel olarak Oğuzların birtakım mücadelelerinin yer aldığını ifade ederek, “Bu mücadelelerin ikisi Oğuzların kendi aralarında yaptıkları mücadelelerdir. Bunlardan birinde Dirse Han ve oğlu Boğaç Han arasında geçer. Bir başka mücadele ise İç Oğuz ve Taş Oğuz karşılaşır” dedi. Prof. Dr. Şenesen, şunları kaydetti: “Dede Korkut Hikayelerinde sağlam temellere oturtulmuş bir sosyal yapıyla karşılaşırız. Eski kültür hayatımızı ile ilgili zengin bilgiye bu hikayelerde rastlıyoruz. Hikayelerde toplumun başında hanlar hanı diye gösterilen Begil oğlu Emren Hikayesinde padişah olarak ifade edilen Bayındır Han vardır. Bayındır Han’ın hikayelerindeki rolü beylere akın izin vermek, divanı toplamak, yılda bir defa büyük bir ziyafet vermektir. Hikayelerde kahraman olarak görünmez.” Dede Korkut Hikayelerinde hemen hemen tüm hikayelerde kadının önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Ç.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Kadın bir güzellik sembolü olmanın yanında sosyal hayat içinde erkeğin yanında onun eşi ve ortağı olarak yer alır. Kadın sosyal hayat içinde düşüncesi alınan, eş seçiminde özgür, vefa duygusu gelişmiş, anne, iffet sahibi, saygı duyulan biridir. Bu özelliklerinin yanı sıra ata biner, kılıç kullanır, ok atar ve erkeklerle yarışır” şeklinde konuştu. Konferans sonunda Prof. Dr. Refiye Şenesen’e teşekkür belgesi verilirken hatıra fotoğrafı çekimi de gerçekleştirildi.