GENEL - 14 Eylül 2018 Cuma 13:56

BEÜ tıp fakültesi eğitim programı akredite edildi

A
A
A
BEÜ tıp fakültesi eğitim programı akredite edildi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesinin uluslararası standartlarda tıp eğitim yaptığı TEPDAD tarafından 01 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tescil edildi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesinin uluslararası standartlarda tıp eğitim yaptığı TEPDAD tarafından 01 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tescil edildi.


Türkiye tıp eğitim programlarının akreditasyonu Dünya Tıp Eğitim Federasyonunun (DTEF) tanıdığı ve Yüksek Öğretim Kalite Kurulu tarafından tescilli ulusal ve uluslararası tıp eğitim programlarını akredite yetkisi bulunan Tıp Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından yapılıyor. 2000-2001 eğitim öğretim yılında eğitime başlayan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Tıp Fakültesinin eğitim programının akreditasyonu için 02 Ocak 2017 tarihinde TEPDAD’a müracaat edilmişti. Hazırlanan öz değerlendirme raporu Ağustos 2017 yılında TEPDAD’a sunuldu. Mart 2018 tarihinde ise öz değerlendirme raporu kabul edildi. 27-31 Mayıs 2018 tarihleri arasında başkanlığını Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (UTEAK) Başkanının yaptığı 6 kişilik ziyaret ekibi tarafından eğitim programının bileşenleri yerinde incelenmesinden sonra hazırlanan rapor TEPDAD’ın 9 Eylül 2018 tarihinde yaptığı genel kurulda görüşülerek fakültenin eğitim programının 6 yıl süreyle akreditasyonuna karar verildi.


Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı başkanlığında Tıp Fakültesi ve Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi yöneticileri ile değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda süreçle ilgili bilgi veren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Borazan, Türkiye’de bugün itibariyle toplam 105 tıp fakültesi bulunduğunu, aktif eğitim yapan tıp eğitim programı sayısının ise 95 olduğunu, bugün itibariyle 27 tıp fakültesinin 30 tıp eğitim programının TEPDAD tarafından tescillendiğini belirten Prof. Dr. Borazan, “Tıp eğitiminde akreditasyon bir hedef değil eşik değerdir. Yapılan tıp eğitiminin uluslararası temel standartlarını korumak ve geliştirmek için daha çok görev ve sorumluluk düşmektedir. Bu bilinçle eğitim-öğretime devam edeceğiz. Fakültenin eğitim programının akreditasyon sürecinin başlatılmasında emeği geçen önceki rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer başta olmak üzere tüm senato üyelerine, tıp eğitimine ve fakültenin akreditasyon sürecine vermiş olduğu katkılardan dolayı TEPDAD ve UTEAK başkanları ve yönetim kurulu üyelerine, göreve başladığı günden itibaren desteklerini esirgemeyen rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı olmak üzere tüm üniversite yönetimine, fakültemizin akademik ve idari personeline, mezunlarımıza ve öğrencilerimize bu yorucu ve keyif verici süreçte emeği geçen diğer tüm iç ve dış paydaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.



"Eğitimimizin akredite edilmesi bizler için önemlidir"


Eğitimlerinin akredite edilmesinin kendileri için önemli olduğuna vurgu yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı ise yaptığı açıklamada “ZBEÜ kalite odaklı eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme ile topluma hizmet alanında faaliyet gösteren bir üniversitedir. Eğitim programlarının uluslararası belirlenmiş temel standartları karşılamış olması, bunun dış değerlendirme süreçlerine açık olması ve bağımsız kuruluşlar tarafından tescillenmesi önemlidir. Daha önce akredite edilmiş programlarımızdan sonra tıp eğitimimizin de akredite edilmesi bizler için önemlidir. Bundan sonra YÖK kılavuzlarında ‘ZBEÜ Tıp Fakültesi akredite bir programdır’ açıklaması yer alacaktır. Bu zorlu süreçte emeği geçen önceki ve hali hazırdaki tüm akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum” diyerek kendilerine teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kuraklığa karşı yeni tedbir, barajlarda tasarruf dönemi: 35 milyon metreküp su tutuldu Türkiye’de son aylardaki yağışların azlığı sebebiyle kuraklık riskine karşı alınan yeni tedbirler arasında barajlarda su tasarrufu dönemine girildiği belirtildi. Kırıkkale İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Vali Mehmet Makas’a bilgiler aktaran DSİ 5. Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu, barajdaki suyu tribün yerine dipsavaktan bıraktıklarını belirterek, bu sayede 35 milyon metreküp su tasarrufu ettiklerini söyledi. Kırıkkale İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Mehmet Makas başkanlığında gerçekleştirildi. 2024 yılı için planlanan projelerle ilgili kurum müdürlerinden bilgi alan Vali Makas, Kırıkkale’ye hizmet için var olduklarını söyledi. Vali Makas, "Oturduğumuz koltuklar aziz milletimize ait koltuklar. Dolayısıyla işimizi takip edeceğiz. Bunun siyasi kimliği olsun, atanmış bürokrat arkadaşımız olsun, lütfen sadece norm hukuk kapsamında kalmayın, takibini yapın. Kurumlarınızın işini ’ben yazıştım’ şeklinde bakmayın, takip edin" dedi. Koordinasyon toplantısına katılan DSİ 5. Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu da içme ve tarım arazilerinde kullanılan su hakkında Vali Makas’a bilgiler aktardı. Yaroğlu, yaptığı açıklamada, barajlardan 35 milyon metreküp su tasarrufu yaptıklarını belirtti. İçme suyu noktasında sıkıntının olmadığını ifade eden Yaroğlu, tarım arazilerinde yapılan sulamada ise disiplinli gittiklerini kaydetti. "Disiplini elden bırakırsak suyumuz yetmeyecek" 15 Mayıs’tan önce Hirfanlı Barajı’ndan suyu bırakmayacaklarını anlatan Yaroğlu, "Sulamada şöyle sıkıntımız olmayacak; Biz biraz disiplinli gidiyoruz. Her gelen talebe hemen olumlu cevap vermiyoruz. Burada bazı yerlerde kısıtlı sulama yapacağız. 15 Mayıs’tan önce Hirfanlı Barajı’ndan suyu bırakmayacağız. Bu tarihi, yağış durumuna göre ne kadar öteleyebilirsek de öteleyeceğiz. Dolayısıyla burada disiplini elden bırakırsak suyumuz yetmeyecek" diye konuştu. "35 milyon metreküp suyu tasarruf ettik" Bölge Müdürü Yaroğlu, "Buradaki barajlarımız sadece Kırıkkale topraklarını sulamıyor. Çorum ve Sinop’a kadar bu vadiyi, Kızılırmak havzasını suluyor. Daha önceden tribünlerden enerji üretip bırakılan su saniyede 50 metreküptü bu sene ilk defa dipsavaktan 15 metreküp su bıraktık ve 35 milyon metreküp suyu tasarruf ettik" şeklinde konuştu. "Disiplini de bozmazsak sulamada sıkıntı yaşamayacağız" Su tasarrufu konusunda disiplinli olunması gerektiğini savunan Yaroğlu, "Dolayısıyla burada da disiplinli gitmemiz lazım sulama noktasında. Bu sene yağış durumuna göre bu disiplini de bozmazsak sulamada da sıkıntı yaşamayacağız. Türkiye olarak su zengini de değiliz, su fakiri de değiliz. Türkiye’nin kategorisi su stresi çeken ülkeyiz. Bakanlığımızın da öncülüğünde ’suda tasarruf’ diye. Böyle gidersek nüfus ve sanayimizde artıyor. 2030’dan sonra gerekli önlemler alınmazsa su fakiri olabiliriz" değerlendirmesini yaptı.