GENEL - 01 Temmuz 2020 Çarşamba 15:39

BEÜ ile BAKKA arasında protokol imzalandı

A
A
A
BEÜ ile BAKKA arasında protokol imzalandı

BEÜ ile BAKKA arasında Mesleki Eğitimin İyileştirilmesine İlişkin protokol imzalandı.

BEÜ ile BAKKA arasında Mesleki Eğitimin İyileştirilmesine İlişkin protokol imzalandı.


Bülent Ecevit Üniversitesi, kamu-sanayi ilişkilerinin geliştirilmesi yönündeki projelerine bir yenisini daha ekledi. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından 2020 Yılı Sanayi ve Çevre Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında açılan Teknik Destek Projesi Teklif Çağrısı doğrultusunda üniversitemizin nitelikli operatör ve imalat mühendisi yetiştirilmesi projesi başarılı bulundu.


BEÜ başvuru sahibi olduğu “Bilgisayar Destekli Tasarım ve İmalat Merkezi (BİTİM” projesine ilişkin güdümlü proje desteği sözleşmesi BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı ile BAKKA Genel Sekreteri Muhammed Ali Oflaz tarafından imzalandı.


BAKKA’ya yapılan 60 başvurunun kabul edilen 50 projesi arasında, üniversite “Bilgisayar Destekli Tasarım ve İmalat Merkezi (BİTİM) isimli proje ile yer aldı. Proje kapsamında, Batı Karadeniz bölgesinde faaliyet gösteren firmaların ihtiyacı olan CNC tezgahları, CAD ve CAM kullanabilen nitelikli operatörlerin ve imalat sürecine hakim teknik elemanların yetiştirilmesi sağlanacak. Proje ile üniversite-sanayi işbirliğinin artırılması, üniversite ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ortak kullanım alanlarının oluşturulması hedefleniyor.


"Teknoloji Kullanımı ile Mesleki Eğitim Daha Cazip Hale Gelecek”


Bülent Ecevit Üniversitesi bölgesel kalkınma hedefleri arasında önemli bir yer tutan proje, mesleki eğitimin alt yapısının iyileştirilmesi, teknolojik yeniliklerin eğitim alanında etkin kullanılması böylece mesleki eğitimin cazip hale getirilerek katma değer elde edilmesine olan katkısı ile önemli bir adım oluşturmaktadır.


"Zonguldak’ı Lokomotif Bir Şehir Haline Getirmeyi Hedefliyoruz”


Bilginin kaynağı üniversiteler ile bu kapsamda yenilikçi ürünleri üretecek olan sanayi kesiminin devletin destek ve yol göstericiliğinde bir araya gelmelerinin önemine değinen BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, yeni imzalanan proje sözleşmesi ile üniversite- sanayi ilişkilerinin güçlendirilmesi adına önemli bir adımın daha atıldığını ifade etti. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, bilimsel çalışmaların katma değeri dönüşmesi bağlamında Ar-ge ve yenilikçi fikirlerin sürdürülebilir kılınmasını amaçladıklarını belirten Rektörümüz, "Toplumla bütünleşme misyonu hareket ederek üniversite-kamu-sanayi işbirliklerini artırmayı ve Zonguldak’ı lokomotif bir şehir haline getirmeyi hedefliyoruz. Üniversite-kamu-sanayi iş birliğini desteklemek, kaynakların yerinde ve etkin kullanılmasını ve bölgesel kalkınmayı sağlamak amacıyla üniversitemiz ve diğer paydaş kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde olmaya, bölgesel kalkınmaya ve ülke ekonomisine destek vermeye devem edecektir” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında ormana giriş ve çıkışlar yasak Kütahya’da Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonunca orman yangınlarını önleme çerçevesinde 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında ormana giriş ve çıkışların yasaklanması kararı alındı. Vali Musa Işın’ın başkanlığında toplanan Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonunda Kütahya’daki 2024 yılı yangın önleme çalışmaları ve yangınlara karşı alınacak tedbirler karara bağlandı. Toplantıda, orman yangınlarını önleme kapsamında 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında ormana giriş ve çıkışların yasaklanması kararı alındı. “Anız ve Bitki Örtüsü Yakmak Yasak” Toplantıda alınan kararlara göre, anız yakanlar hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun 20. maddesi gereği idari para cezası kesilecek, ormana 4 kilometre mesafede yakılan anızlar için 6831 sayılı kanunun 76. Maddesi 4. fıkrasına gereği yasal işlem yapılacak. 2872 sayılı Çevre Kanunun 20. inci maddesinin (l) bendine aykırı olarak anız yakanlara her dekar için 386,79 TL idari para cezası verilecek. Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskun mahallerde işlenmesi durumunda ceza beş kat arttırılacak. “Gönüllü Eğitimleri” Orman teşkilatınca lüzumlu görülen ilçelerde, yangın söndürme çalışmalarına katkıda bulunabilecek gönüllüler ve Sivil Toplum Örgütlerine, başvurmaları halinde gönüllü eğitimleri Orman İdaresince gerekli eğitimler verilecek ve yangın söndürme esnasında, yangın söndürme malzemesi desteği sağlanacak. Geçen yıl iki büyük yangınla karşılaşıldığını ve bu yangınlarda kahramanca mücadele eden Orman İşletme Şefi Murat Yıldırım’ın şehit olduğunu, dozer operatörü Hasan Hüseyin Türker’in ise gazi olduğunu hatırlatan Vali Işın, "Şehidimize tekrar Allah’tan rahmet, gazimize sağlık ve esenlikler diliyorum, Allah sağlığına kavuştursun” dedi. “580 teknik personel, 108 adet araç ve iş makinesiyle mücadele edeceğiz” Vali Musa Işın, 2024 yılında 580 teknik personel ve yangın işçisi, 108 adet araç ve iş makinesiyle yangınlarla mücadele edileceğini ve 33 adet orman gözetleme kulesinde kameralı gözetleme sistemi mevcut olduğunu belirtti. “TB2 İHA ve KORU431 helikopteri konuşlandırılacak” Vali Işın, yangın söndürme helikopteri Koru 431 ve İnsansız Hava Aracı (TB2 İHA)’nın da yangınlarla mücadelede önemli rol oynayacağını söyledi. Zafer Havalimanı’nda konuşlandırılacak TB2 İHA’nın 10.00-20.00 saatleri arasında uçuş ve gözetleme yapacağını belirten Işın, İnsansız Hava Aracı (TB2 İHA)’nın havada kalış süresinin 27 saat olduğunu kaydetti. Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil “ 2024 yılının yangınsız bir sezon olması diledi.”