GENEL - 26 Ekim 2020 Pazartesi 17:00

Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi düzenlendi

A
A
A
Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi düzenlendi

Muhasebe-Finans alanında akademik, sosyal, ekonomik ve mesleki işbirliğini hedefleyen Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi (ICAFR 2020)’nin 7.

Muhasebe-Finans alanında akademik, sosyal, ekonomik ve mesleki işbirliğini hedefleyen Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi (ICAFR 2020)’nin 7.si 23-22 Ekim tarihleri arasında BEÜ ev sahipliğinde gerçekleştirildi.


İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Çelik’in başında bulunduğu düzenleme kurulu tarafından tertiplenen, Sakarya Üniversitesi İİBF Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can’ın koordinatörlüğünde yürütülen kongre, 22 Ekim Cuma günü Sezai Karakoç Kültür Merkezinde açılış töreni ile başladı. Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, açılış töreninde bir konuşma yaparak, 2021 yılında 8.si düzenlenecek olan kongrenin ev sahipliğini devraldı.


COVID-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında çevrimiçi olarak gerçekleştirilen kongrenin bu yıl ki teması ‘Pandemi Sonrasında Muhasebe ve Finans Alanında Gelişen Yeni Trendler’ oldu. Muhasebe ve finans disiplinlerinde ulusal ve uluslararası alanda çalışmaları olan akademisyen, araştırmacı ve uygulamacıyı bir araya getiren kongrede, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sudi Apak, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Prof. Dr. İİBF Öğr. Üyesi Prof. Dr. Süleyman Yükçü, Bursa Uludağ Üniversitesi İİBF Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ümit Gücenme Gençoğlu ve Marmara Üniversitesi İİBF Öğr. Üyesi Prof. Dr. Gürbüz Gökçen konuşmacı olarak yer aldı. Ülke ve dünyadan bir çok üniversitenin paydaşları arasında yer aldığı biri İngilizce sunum olmak üzere toplamda 12 oturumdan oluşan kongrede ‘küresel pandemi de muhasebe ve finans sektörleri ve gelecekteki trendleri‘ tartışılırken, 59 bildiri yayımlandı. YouTube kanalında canlı olarak yayınlanan kongrede ayrıca yüksek lisans ve doktora öğrencileri için lisansüstü atölye oturumu yapıldı.


Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, kongreye ilişkin yaptığı açıklamada, temelleri 2013 yılında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu (MYO)’nda düzenlenen konferans ile atılan kongreye ev sahipliği yapmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Çufalı, “Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak pandemi sürecinin uluslararası nitelikli ilk çevrimiçi kongresini yürütmenin heyecanını yaşıyoruz. Üniversitemizin gerek ulusal gerek uluslararası düzeyde düzenlenen kongre, konferans gibi bilimsel buluşmalara katılımın hem şehrin hem üniversitenin tanıtımı hem de üniversitenin potansiyelini yayma anlamında stratejik önemine sahip. Bu tür bilimsel, kültürel ve akademik etkinliklere verilen desteğin artarak devam edecek. Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen ve katılımlarıyla kongreyi onurlandıran akademisyenlere ve misafir konuşmacılara teşekkür ediyorum.


7. Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kamil Büyükmirza, Başkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nalan Akdoğan, Bahçeşehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Niyazi Berk ve Anadolu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Seval Kardeş Selimoğlu gibi alanında duayen isimlerin zoom üzerinden video konferans yoluyla kapanış oturumlarına katılımları ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Fatma Şahin’nden 19 Mayıs mesajı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Şahin, mesajında gençlere, “Bu ülkenin sizlerin her birinizin enerji dolu, olumlu, hevesli, heyecanlı, yeniliklerin farkında, inançlı ve mücadeleci karakterlerine her zaman ihtiyacı var" diyerek seslendi. Şahin mesajının devamında, "Sevgili gençler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyorum. Bu kadim gün Milli Mücadelenin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 105’inci yıldönümünde bir ülkenin varlığında genç neslin ne derece önemli olduğunu bize bir kez daha coşku ile hatırlatıyor. Bu ülkenin dününde, bugününde ve istikbalinde sizlerin her birinizin enerji dolu, olumlu, hevesli, heyecanlı, yeniliklerin farkında, inançlı ve mücadeleci karakterlerinin izleri var. Siz her biriniz bir başka güzelliğe ilham olduğunuz kadar, o güzelliğin hayata geçmesi için de yol arkadaşımız, iş ortağımız, fikir kaynağımızsınız. Ömür boyu öğrenerek devam ettiğimiz bu dünya yolunda gençler kadar genç kalabilen, hayatın akışına ritmine uyum sağlamış her bir bireyin de bayramıdır bugün. Ülkemizin, kentimizin, hanemizin gençlik ruhuna her daim ihtiyacı var. Bu nedenle büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etme heyecanımızı sürekli canlı tutmak için gençlerimizi tüm alanlarda destekliyor, onlara her türlü imkânı ve fırsatı veriyoruz. Gaziantep’imizde onlara her alanda fırsatlar oluşturmaya, dahillerinde yönetim anlayışımızla ilerlemeye önem gösteriyoruz. Kentimiz bu anlamda bir gençlik şehri, genç şehir. Bizim yönetim modelimiz Gaziantep Modeli’nin baş aktörü gençlerimiz. Sunduğumuz her imkanı duyduğumuz gururlu anlara çeviren, güçlerini ardımızda, yanımızda hep hissettiğimiz gençlerimiz için yapacak daha çok şeyimiz var. Bu anlamda Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun emanetçileri gençlerimizin, Cumhuriyetimize, ülkemize, demokrasimize, ulusal egemenliğimize, geleceğimize sahip çıkacağına olan güvenimiz tamdır. Bu düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tekrar kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını saygıyla ve vefa ile anıyorum" ifadelerine yer verdi.
Samsun Samsun tramvayları 19 Mayıs’a özel giyindi Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin gözde ulaşım araçları olan tramvaylar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusuna özel olarak giydirildi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, bu özel günün gençlere ve tüm Türk milletine armağan edilen en önemli adım olduğunu belirterek, "Bu özel günün coşkusunu şehrimizin her yerinde hissettirmek için çalışıyoruz" dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin sokak ve caddeleri 19 Mayıs’ın tarihî önemini yansıtan bayraklar ve afişlerle donatılırken, bazı tramvaylar da bu coşkuya ortak olmak için özel olarak tasarlandı. Türk bayrağı motifleriyle 19 Mayıs ruhunu yansıtan tramvaylar, şehrin her köşesinde büyük beğeni topluyor. 19 Mayıs coşkusu sadece tramvaylarda değil, şehrin dört bir yanında düzenlenen etkinliklerle de sürüyor. Gençlerin ve tüm vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen spor etkinlikleri, konserler, sergiler, gösteriler ve birbirinden farklı etkinlikler ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, güneşin doğduğu şehir Samsun’da büyük bir coşku ile kutlanmaya devam ediyor. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın şehrin dört bir tarafında büyük bir coşkuyla kutlandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin kıvılcımının ateşlendiği, gençliğe olan güvenin ve geleceğe olan inancın simgesi olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bu özel günde, şehrimizin her köşesinde, tüm renkleriyle ve heyecanıyla bayram havası esiyor. Tramvaylarımızın özel olarak giydirilmesi de bu kutlu günün anlamına ve önemine vurgu yapmanın bir ifadesidir. Türk bayrağının gururunu taşıyan tramvaylarımız, şehrimizin dört bir yanında gezen herkesin gözlerini kamaştırıyor ve 19 Mayıs ruhunu yeniden hissettiriyor” diye konuştu.