EKONOMİ - 13 Ocak 2021 Çarşamba 17:34

Vali Tutulmaz 90 ülkeye ihracat yapan jeneratör fabrikasını inceledi

A
A
A
Vali Tutulmaz 90 ülkeye ihracat yapan jeneratör fabrikasını inceledi

Zonguldak Valisi Mustafa tutulmaz Kdz.

Zonguldak Valisi Mustafa tutulmaz Kdz. Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren ve 90 ülkeye ihracat yapan Güçbir Jeneratör Fabrikası’nı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Av. Saffet Bozkurt ile birlikte Kdz. Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Güçbir Jeneratör Fabarikası’nı ziyaret etti. Güçbir Jeneratör Yönetim Kurulu Başkanı Osman Karakaya ile yönetim kurulu üyeleri Ahmet ve Aytaç Karakaya fabrika gezisi sırasında Vali Tutulmaz’a bilgiler verdi. Güçbir Jeneratör Yönetim Kurulu Başkanı Osman Karakaya yaklaşık 200 çeşit çalışan ile yüzde 70’e varan yerlilik oranı ile 45 bin metre kara alanda üretim yaptıklarını söyledi. Karakaya konuşmasında.“Kdz. Ereğli’de 45.000 m2 alanda, gelişmiş bir teknoloji ile üretim yapıyoruz. Güçbir Jeneratör olarak, insan gücü ve robotik üretim hatlarını kullanıyoruz. Perkins, Fpt, Ricardo gibi birçok uluslararası markanın OEM üreticisi durumunda. Fabrikamızda 200 civarında çalışanın 30’a yakınını mühendis kadrosu oluşturuyor. Jeneratörlerin tasarımları firma bünyesinde yapılıyor, Ereğli’den tedarik edilen saç malzemeler, bitmiş ürün olarak katma değeri yükselerek çıkıyor. Birçok askeri, sağlık, kamu ve özel sektörün kesintisiz enerji için ihtiyacı olan jeneratörler Ereğli’de üretiliyor ve Türkiye’nin tüm şehirlerinin yanı sıra, dünyada 90 dan fazla ülkeye ihraç ediliyor.’’ İfadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.