EĞİTİM - 19 Ekim 2021 Salı 23:06

TÜBİTAK tarafından desteklenen Oyuncak Evi projesi tamamlandı

A
A
A
TÜBİTAK tarafından desteklenen Oyuncak Evi projesi tamamlandı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programları tarafından desteklenmeye değer bulunan, “Okul Öncesi Öğretmen Adayları Oyuncak Müzeleriyle Buluşuyor” isimli projenin belge takdim töreni gerçekleştirildi.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programları tarafından desteklenmeye değer bulunan, “Okul Öncesi Öğretmen Adayları Oyuncak Müzeleriyle Buluşuyor” isimli projenin belge takdim töreni gerçekleştirildi.


TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programları tarafından desteklenmeye değer bulunan ve Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Sadiye Keleş yürütücülüğünde, Kdz. Ereğli Belediyesi işbirliği ile hazırlanan “Okul Öncesi Öğretmen Adayları Oyuncak Müzeleriyle Buluşuyor” isimli projenin kapanış ve belge takdim töreni gerçekleştirildi.


Kapanış Töreni’ne Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Güler Küçükturan, Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Evi Koordinatörleri Nergis Bozkurt ile Nart Bozkurt ve Dedemin Oyuncakları Atölyesi’nin mimari Ümit Ansen katıldı. Törende proje katılımcılarına katılım belgeleri takdim edildi.


Proje yürütücüsü Doç. Dr. Sadiye Keleş, projenin temel amaçlarının, altı gün süresince gerçekleştirilen çalışmalarla Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki üniversitelerin okul öncesi öğretmenliği programına devam eden okul öncesi öğretmen adaylarının oyuncak müzelerine, oyuncak evlerine yönelik deneyim kazanmalarını sağlamak, oyuncak müzelerinin tarihsel-kültürel-toplumsal değeri hakkında farkındalık oluşturmak, dünyadaki ve Türkiye’deki oyuncak müzeleri ve bu müzelerde gerçekleştirilen uygulamalar hakkında bilgilendirme yapmak, oyuncak müzelerinin-evlerinin okul dışı öğrenme ortamları olarak kullanımını özendirmek olduğunu söyledi. Doç. Dr. Keleş; yapılan süreç değerlendirmelerinde bu amaçlara ulaştıklarını belirterek, projeyi gururla sonlandırdıklarını dile getirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Açıldığında protokol camisi olacaktı, 7 yılda tamamlanamadı İzmir Konak’ta bulunan ve yapımına 2017’de başlanılan Nevvar Salih İşgören Ulu Cami’nin inşaatı aradan geçen 7 yılda tamamlanamadı. Ege Bölgesi’nin en büyük protokol camisi olması planlanan ibadethanenin inşaatı uzun süredir yerinde sayarken, bölge esnafı yetkililerin duruma el atarak bir an önce caminin tamamlanmasına destek olmalarını istedi. İzmir’in Konak ilçesi Mersinli bölgesinde 14 bin metrekarelik alanda yer alan Nevvar Salih İşgören Ulu Cami’nin yapımına, Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından 2017 yılında başlandı. 43 metre kubbe genişliğinin yanı sıra 92 metre uzunluğunda 4 minareye sahip, Osmanlı ve modern mimari izlerini taşıyan caminin 2022’de ibadete açılması hedefleniyordu. Ancak Ege Bölgesi’nin en büyük protokol camisi olması planlanan 15 bin kişi kapasiteli camide uzun süre önce inşaat çalışmaları durdu. Yapılan onca masrafın ve milli servetin ziyan olduğunu belirten bölge esnafı, yetkililerin duruma el atarak caminin tamamlanmasına destek olmaları gerektiğini söyledi. “Diyanet İşleri Başkanlığının bir an önce bu camiyi bitirmesini istiyoruz” Kaba inşaatı 2019 yılında tamamlanan camiyle ilgili görüşlerini dile getiren bölge esnaflarından 37 yaşındaki Zeynel Akçam, “Buranın 2017 yılında temeli atıldığında bölge esnafı olarak çok sevinmiştik. Neden çok sevindik; dibimizde bir cami olsun istedik. Burada bize en yakın cami 500 metre ileride. Biz çok uğraştık burası yapılsın 5 vakit namazımızı kılalım orada ama bir türlü nedense tamamlanamadı bu cami. Nevvar Salih İşgören Vakfı’nın projeyi bitirmiş olduğunu öğrendik sonradan. Esnaflar olarak Diyanet İşleri Başkanlığının bir an önce bu camiyi bitirmesini istiyoruz. Müslüman bir ülkede yaşayan vatandaşlar olarak bu camiyi böyle görünce vicdan azabı çekiyoruz. 2020 yılında Diyanet’e ‘bu cami neden tamamlanmıyor’ içerikli dilekçe yazdım, cevap gelmedi. Bölge esnafı olarak bu caminin bir an önce tamamlanmasını istiyorum” dedi. Caminin aynı zamanda bir yaşam alanı olarak tasarlanması, içerisinde sosyal donatı alanları, konferans salonları, kütüphaneler, etüt merkezleri gibi birçok bölümün olması planlanıyordu. 2017 yılında yapımına başlanılan ve 2022 yılında ibadete açılması planlanan Ulu Cami üzerinden geçen 7 yılda tamamlamadı.