YEREL HABERLER - 13 Şubat 2013 Çarşamba 16:48

DEVREK BELEDİYESİNDEN AMBALAJLI KESME ŞEKER UYARISI

A
A
A
DEVREK BELEDİYESİNDEN AMBALAJLI KESME ŞEKER UYARISI

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, ambalajlı kesme şeker kullanılması hususunda ilgili işletmelerden duyarlı davranmalarını istedi.
Devrek Belediyesi tarafından ilçede bulunan çay ocağı, kıraathane, kahvehane, kafeterya gibi işletmeleri ambalajlı kesme şeker kullanılması konusunda daha duyarlı davranılması hususunda uyarıldı. 08.09.2011 tarih ve 2011/66 sayılı Belediye Meclisi Kararı ile ilçe merkezinde bulunan çay ocağı, kıraathane, kahvehane, çay bahçeleri ve kafeteryalarda ambalajlı kesme şeker kullanılması zorunlu hale getirilmiş, umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ile ortak kullanım alanına sahip olan her türlü işyerinin çay ya da diğer içeceklerin yanında sundukları şekerlerin ambalajlı kesme şeker olması, açık şekerlerde oluşabilecek mikroplardan korunma ve daha hijyenik bir ortam sağlanması amacıyla başlatılan uygulamaya uyulmaması durumunda ilgili işletmeler hakkında cezai işlem yapılacağı bildirildi. Konuyla ilgili olarak Devrek Belediyesi ilgili işletmelere 12.12.2012 tarihinde yazılı bir tebliğ göndermiş ve işletme sahiplerinden daha duyarlı davranmalarını istemişti.
Kapalı kesme şeker uygulamasının sağlık açısından çok önemli olduğunu dile getiren Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, ``Belediye Meclisimizce geçtiğimiz aylarda ambalajlı kesme şeker kullanılması hususunda bir karar almıştık. İlçe merkezimizde bulunan çay ocağı, kahvehane, kıraathane, kafeterya gibi işletmelerin bu uygulamaya uymaları gerekiyor. Çünkü çay ve diğer içeceklerin yanında verilen şekerlerin hijyenik olması konusuna çok önem veriyoruz. İşletmelerimizin bu konuya daha duyarlı davranmalarını bekliyoruz. Biz bu uygulamanın sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir