ASAYİŞ - 24 Mayıs 2022 Salı 17:25

Zonguldak’ta trafik kazası: 1 yaralı

A
A
A
Zonguldak’ta trafik kazası: 1 yaralı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde meydana gelen kazada motosiklet sürücüsü yaralandı.

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde meydana gelen kazada motosiklet sürücüsü yaralandı.


Edinilen bilgiye göre, Zonguldak’ın Alaplı ilçesindeki hükümet binasına seyir halinde olan E.A. idaresindeki 67 ACE 532 motosiklet sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü hafif yaralandı. Kaza sonrası olay yerine çağrılan sağlık ekipleri yaralıya ilk müdahalesini yaptı. Sürücü E.A. Alaplı Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak’ta Karaağaç Göledinde temizlik etkinliği yapıldı 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Karaağaç Göledinde gerçekleştirilen “Hepimizin Bir Dünyası Var” temalı etkinlikte, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım ve onlarca öğrenci bir araya geldi. Renkli etkinliklere ev sahipliği yapan programda Nihat Dülgeroğlu İlkokulu öğrencileri etrafta bulunan çöpleri toplayarak kaliteli zaman geçirdi. Aynı zamanda uzman eğitmenler tarafından öğrencilere farkındalık ve çevre duyarlılığı hakkında bilgilendirmeler gerçekleştirildi. Çevre duyarlılığı konusunda farkındalık oluşturan öğrenciler Uşak Belediyesi Kent Orkestrasının kulaklarının pasını silen müziği ve dağıtılan ikramlar eşliğinde eğlendi. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya geldiklerini belirten Başkan Yalım; “İçinde bulunduğumuz Karaağaç Göletimizi önümüzdeki süreçte Uşak’ın göz bebeği haline getireceğiz. Çok yakın zamanda Uşak’a gelecek olan önceki dönem Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Büyükerşen önderliğinde Karaağaç göledimizi Uşak’a yakışır şekilde düzenleyeceğiz. Bugün burada bulunan geleceğimizin teminatı evlatlarımızın emekleri sayesinde Uşak’ımızın her yerini kendi evimiz gibi tertemiz yapacağız. Temiz toplum temiz çevreyle oluşur. Önümüzdeki günler memleketimiz daha temiz olacak” diye konuştu. Belediye Başkan Yardımcıları Reyhan Aydın, Serap Saruhan, Halil Arslan, Serpil Keskin, Tema Vakfı Uşak İl Temsilcisi Barış Metin, Uşak Üniversitesi Tema Topluluğu ve Gönüllülerin katılımıyla gerçekleşen program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Gaziantep SANKO Okulları Türkiye Finallerinden altı ödülle döndü SANKO Okulları öğrencileri, “55. Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması” ve “18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” Türkiye Finalinden bir Türkiye ikinciliği, üç Türkiye üçüncülüğü ve iki teşvik ödülü olmak üzere altı ödülle döndü. Ankara’da düzenlenen final yarışmasında, SANKO Ortaokulu öğrencisi Kerem Utku Kaleli ve Neva Doktoroğlu’nun proje danışman öğretmenleri Mehmet Fatih Günaydın rehberliğinde fizik alanında hazırladıkları “Otomobil Lastiklerinden Kaynaklanan Mikroplastiklerin Kaynağında Toplanması” projesiyle “18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finali”nde Türkiye ikinciliği elde etti. Buğlem Taşkesen ve Ömer Rüzgar Özgüven ise proje danışman öğretmeni Nuray Özcan rehberliğinde teknolojik tasarım alanında hazırladıkları “Görme Engelliler İçin Yüzme Sporunu Kolaylaştırma Teknolojisi” projesiyle teşvik ödülüne değer görüldü. SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi ile SANKO Koleji öğrencilerinden Eyşan Öğüt, Damla Dila Gündoğdu ve Sanem Sözmen’in proje danışman öğretmeni Özgül Güner rehberliğinde coğrafya alanında hazırladıkları “İndigo Boyası Gideriminde Soda, Tuz, Kafein ve Limon Kabuğu Karışımı ile Hazırlanan Adsorbanın Performansı” projesi, Ece Güner, Kevser Güneş ve Berat Büyükbakkal’ın proje danışman öğretmenleri Özgül Güner rehberliğinde kimya alanında hazırladıkları “Mikroplastik ve Yağ-Su Karışımının Aynı Yüzeyde Ayırımı İçin Hdtms Modifiyeli Manyetit Kaplı Çelik Ağlar” projesi, Kerem Kaya, Alperen Polat ve Güneş İkizceli’nin proje danışman öğretmenleri Neriman Ersönmez rehberliğinde coğrafya alanında hazırladıkları “Yeni Nesil Balast Suyu Yönetimi: Noninvaziv Yöntemlerle Biyoçeşitliliği Koruma ve Biyolojik İstilayı Engelleme Sistemi” projesiyle “55. Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finali”nden Türkiye üçüncülüğüyle döndü. Aynı yarışmada Muhammed Ali Bayındır ve Alperen Güven’in proje danışman öğretmenleri İbrahim Erdem Bakar rehberliğinde fizik alanında hazırladıkları “Betonun Durabilitesinin Belirlenmesinde Tahribatsız Muayene Yöntemi” projesi ise teşvik ödülü kazandı. SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrencilerinin rehber öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları projeler ile Türkiye finallerinde okullarının yanı sıra Gaziantep’i temsil etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Asyalı, öğrencilerini ve emeği geçen öğretmenlerini kutlayarak başarılarının devamını diledi.
Aydın Aydın Tariş ortaklarına 4 milyon lira dağıtacak Aydın TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, 23 yıl aradan sonra ortaklarına 4 milyon 86 bin lira fiyat farkı dağıtacağını açıkladı. S.S. 46 Nolu Aydın TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi yönetimi 23 yıl aradan sonra ortaklarına çifte bayram yaşattı. Aydın TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Tolga Önal, 838 ortakları bulunduğunu ve 2023 yılında ortak içi teslimat yapan 482 üreticiye fiyat farkı dağıtmaya yarın itibariyle başlayacaklarını söyledi. Görevdeki sekiz yıllık süreyi geride bırakıp dokuzuncu yıla girdiklerini belirten Başkan Önal, yönetim kurulu olarak başarılı işler yaptıklarını ve bugün artık ortaklarına fiyat farkı dağıtmayı başardıklarını söyledi. Başkan Önal, “2023 yılında 482 ortağımız, ortak içi teslimatlarının karşılığı 13 milyon 349 bin 768 kilogram. Bunun da tutarı kilogramda net 30 kuruş olarak hesapladık. Toplam tutarda 4 milyon 86 bin 630 lira 98 kuruştur. 23 yıl önce Aydın Tariş Pamuk Kooperatifi olarak bir fiyat farkı dağıtımı yapılmış idi. Son 23 yıl sonra üreticilerimize fiyat farkı dağıtmak bize nasip oldu” dedi. 2023 yılında 15 milyon kilo pamuk alındı Yönetim kurulu olarak çok gururlandıklarını kaydeden Önal, “Burada tabi bize güvenen başta ortaklarımız olmak üzere bütün pamuk üreticilerimize çok teşekkür ediyoruz. Üreticilerimiz bize güvenmeye devam etsinler. Gönül rahatlığıyla pamuklarını Tariş’e yatırabilirler. Geçen sene 15 milyon kiloya yakın bir pamuk aldık. Ortaklarımızdan ortak içi teslimat olarak. Bu rakamın daha da yüksek miktarda olacağını bu sene umuyoruz. Mahsullerimiz de ovada, tarlalarda güzel görünüyor. Şimdilik herhangi bir sıkıntı yok. Tabii sulaması başlamadı daha. Malum bu sene barajlardaki su seviyesi biraz kritik. İnşallah bunları da atlatacağımızı düşünüyoruz. Biz bu çerçevede tabii kooperatif olarak elimizden gelen bütün desteği üreticilerimize sağlıyoruz.” diye konuştu.