KÜLTÜR SANAT - 18 Haziran 2023 Pazar 12:16

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, ‘Kadınlar El Ele Karma Sergisi’ni ziyaret etti

A
A
A
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, ‘Kadınlar El Ele Karma Sergisi’ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, ZBEÜ Prof.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, ZBEÜ Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’in eşi Seran Özölçer’in himayelerinde, 15 Temmuz Şehitler Kampüsü Cafe Akademi’de, ‘Kadınlar El Ele Karma Sergisi’ni ziyaret etti.


Oruç’un yaptığı ziyarette Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, AK Parti MKYK Üyesi Dilek Kaya, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu’nun eşi Selvi Çolakoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın eşi Ceyda Alan, Rektör Özölçer’in eşi Seran Özölçer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz ve AK Parti Kadın Kolları üyeleri yer aldı.


Sergi alanındaki eserleri tek tek inceleyen Oruç, Seran Özölçer’den bilgi aldı. Sergiden elde edilen gelirin ihtiyaç sahibi kadınlara bağışlanacak olmasının çok anlamlı olduğu vurgulayan Oruç, başta Seran Özölçer olmak üzere serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Seran Özölçer ise, Saadet Oruç’un sergiye teşrif ederek kendilerini onurlandırdıklarını dile getirerek, nazik ziyaretinden dolayı teşekkür etti.


Ziyaret toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Tarsus’ta oryantiring heyecanı: 6 kentten 550 sporcu katıldı Mersin’in Tarsus ilçesinde belediye tarafından düzenlenen oryantiring etkinliği, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Çocuklar, gençler ve ailelerin ilgi gösterdiği organizasyona 6 farklı kentten yaklaşık 550 sporcu katıldı. Tarsus Belediyesi tarafından Kaleburcu Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikte katılımcılar; 10, 12, 14, 16, 18 ve 20 yaş üzeri kategorilerinde kadın ve erkek gruplarında yarıştı. Küçük yaş grubundaki çocuklar ise aileleriyle birlikte parkura çıktı. Gün sonunda toplam 36 sporcu ödül almaya hak kazandı. Sabah saatlerinde kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından yarışmacılar, kendilerine verilen arazi haritaları ve pusulalarla hedef noktalarını bulmak için parkura başladı. Elektronik sistemle desteklenen organizasyonda sporcular, parkur üzerindeki 15 farklı hedefe ulaşarak etapları tamamladı. Koşarak hedef bulma esasına dayanan oryantiring sporunda yarışmacılar; harita okuma, yön bulma ve doğru karar verme becerilerini sergilerken fiziksel performanslarını da ortaya koydu. Etkinlik sonunda dereceye giren sporcular ödüllendirildi. Yarışmalarda birincilere tablet, ikincilere akıllı saat, üçüncülere ise kulaklık hediye edilirken, ayrıca para ödülü de verildi. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç da etkinliğe katılarak çocuklar ve ailelerle bir araya geldi. Çocukların hedefe ulaşma heyecanının kendileri için çok kıymetli olduğunu belirten Boltaç, "Bugünkü heyecanı görünce ne kadar doğru ve güzel bir iş yaptığımızı bir kez daha gördük. Harita okumayı, hedefe ulaşmayı öğrenen çocuklarımız bu becerileri hayatlarının her alanında kullanabilecek" dedi. Etkinliğin yalnızca sportif bir yarış olmadığını, aynı zamanda sosyal bir buluşma niteliği taşıdığını ifade eden Boltaç, ailelerle birlikte geçirilen bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti. ’Anneler Günü’nü de kutlayan Başkan Boltaç, başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin ’Anneler Günü’nü tebrik etti. Doğayla iç içe gerçekleştirilen etkinlik boyunca çocuklar ve aileler hem spor yaptı hem de keyifli vakit geçirdi.