YEREL HABERLER - 21 Kasım 2013 Perşembe 16:52

Çaydeğirmenli Kadınlar Mikro Kredi İle Tanıştı

A
A
A
Çaydeğirmenli Kadınlar Mikro Kredi İle Tanıştı

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'nın yürüttüğü “Türkiye Grameen Mikro Kredi Programı” kapsamında Çaydeğirmen’li kadınlara yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.
Çaydeğirmeni Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere Belediye Başkanı Satılmış Gebeş ,Türkiye Grameen Mikro Kredi Programı Zonguldak Şubesi Müdürü Recep Alkan, Devrek Şube Müdürü Burçin Can, Zonguldak Merkez Müdürü Selvi Yanık ve Çaydeğirmeni’nin girişimci kadınları katıldı.
Türkiye Grameen Mikrokredi Programı Zonguldak Şubesi Müdürü Recep Alkan, Çaydeğirmen’nin de dar gelirli olup, kendi hesabına çalışmak isteyen herkese ayrımcılık yapılmadan, iş kurması için küçük bir sermaye verdiklerini belirtti. Mikro kredi sisteminde teminat, kefalet, icra ve mahkeme takibinin olmadığını söyleyen Alkan, “Mikro kredi, kadınların kendilerine gelir getirici faaliyette bulunmalarına imkan sağlayan küçük bir sermayedir. 5 kadının bir araya gelerek, 'şöyle bir iş yapacağım, bana kredi verirseniz, size olan borcumu öderim' demesiyle başlayan süreç 1 haftalık eğitimin ardından kadınlar yapacakları işe göre kredilerini alıyorlar. İlk kez başvuranlar, ilk yıl için 100 TL ile 1000 TL arasında kredi alıyor. 1 yıl vadeli verilen kredini düzenli ödeyenlerin limiti ikinci yıl 2 bin liraya kadar çıkıyor. Sonraki yıllarda ise katlanarak artıyor. Bu sistem ile kredi alanların vefatı durumunda borçlarını sigorta şirketinin üstleniyor” dedi.
Devrek şube müdürü Burçin Can, mikro kredi uygulaması tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de devam ettiğini söyledi. Sistemin damlaya damlaya göl olur felsefesi ile devam ettiğini belirten Can,’’Çalışamayan, muhtaç olan kadınlarımızın önünü açacak bu kredi projesi ile kadınlarımızın kendi işini kurmada yardımcı olacaktır” diye konuştu.
Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş ise, buradaki girişimci kadınların iş dünyasında daha aktif rol almaları açısından mikro kredi sisteminin güzel bir teşvik olacağını belirterek, "Kadınlarımızın bu teşvikten yararlanarak aile, belde ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak olmaları taktire şayandır. Beldemiz her gün gelişim ve büyüme göstermektedir. Dünya çapında üretim yapan yatırımcılarımız ile üreten bir beldeyiz. Girişim ruhuna sahip kadınlarımızın da iş dünyasında başarılı olacağına inanıyorum. Beldemize gelerek Mikro Kredi hakkında bizleri bilgilendiren ilgililere teşekkür ediyorum’’dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir