YEREL HABERLER - 29 Ocak 2014 Çarşamba 10:25

Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Görevinden İstifa Etti

A
A
A
Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Görevinden İstifa Etti

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Muhtarlar Derneği Başkanı Cemil Usluer ve yardımcısı Kenan Keskin görevlerinden istifa ettiler.
CHP'den İl Genel Meclisi adaylığında ismi geçen Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Cemil Usluer ve Başkan yardımcısı Kenan Keskin görevlerinden istifa ettiler. Tüzük gereği yönetim yedek üyelerden Hasan Zurnacı ile Yasin Aktaş yönetim kurulu Asil üyeliklere alındıktan sonra yapılan toplantıda Dernek Başkanlığına Uluköy Muhtarı İzzet Kalembaşı seçildi. Başkanlıktan ayrılan Cemil Usluer duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi; "Kararın alınmasında çok zorlandığım 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde, köyümde muhtar adayı olmadığımı 1 yıl önce açıklamamın ardından, son zamanlarda ismimin siyasetle anılmasından dolayı 30 Mart’ı beklemeden Muhtarlar Derneği Başkanlığından ayrılmamın daha uygun olacağını düşünerek istifa ediyor, benden sonra görevi devralacak arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.
20 yıllık muhtarlığım süresince 10 yıl dernek yöneticiliği 2 yıl dernek başkanlığı yaptığım ve Köydes'te görev almam da bizlerle beraber olduğumuz sevenlerimize tabi ki borcumuz var. 1994 yılında Kızılbel köyüne muhtar olarak seçilip muhtarlık görevine başlamış oldum. 20 yıl boyunca girdiğim seçimlerde bana tamamen demokrasiye uygun seçim yaşatan, menfaat aramayan, iradesine uygun olarak oy kullanan bana oy veren veya vermeyen herkese teşekkür etmem gerekiyor. Bana oy vermeyenlerin bile benimle beraber köye hizmet için çalışmaları bana son derece mutluluk vermiştir. Ancak bazı sebeplerden dolayı muhtarlığı bırakacağımı duyan seçmenlerimin üzüntülerini gördüğümde, ben de son derece üzüldüğümü, kendilerinin beni anlayışla karşılamalarını özür dileyerek temenni ediyorum. Muhtar arkadaşlarıma gelince 1994 yılından bu tarafa tüm muhtarlarımla birlik beraberlik içinde yaşamaya çalıştım. Biraz da olsa başardığımı ve bunun karşılığı olarak gerek Köydes seçimlerinde, gerekse dernek seçimlerinde bize destek veren arkadaşlarımıza teşekkür ederken, bize destek vermeyen arkadaşlarımızla da demokrasi gereği ayrı olduğumuzu ve seçim sonrası aramızdaki samimiyetin kaybolmadığını, dostluklarımızın devam ettiğini gördüğümden tüm muhtarlarımıza sonsuz teşekkürler sunuyorum. Çok zorlanarak aldığım kararın sonunda görevden kaçmak olmadığını kendilerine bildirerek ve kendilerinden özür dileyerek, önce seçimlerde sonra da muhtarlıklarında başarılar diliyorum. Geçmişte yaşadığımız dostlukları ömür boyu unutmayacağımı biliyorum. Bu duygular içinde 1994 yılından bu tarafa görev aldığımız muhtarlardan yaşamayanlara Allah’tan rahmet, görevde olmayanlara sağlık, görev başında olan arkadaşlarıma da başarılar dileyerek en içten samimi sevgi ve saygılarımı sunuyorum.'' Dernek Başkanlığına seçilen İzzet Kalembaşı, "2 yıl önce beraber göreve geldiğimiz arkadaşlarımdan Cemil Usluer ve Kenan Keskin’e yaptıkları görev için çok teşekkür ediyorum. Kendilerine bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Bundan sonra da aynı fikir ve düşüncelerle görevimize devam edeceğimizi beyan eder, beni başkanlığa layık gören yönetim kurulu arkadaşlarıma çok teşekkür ederim” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.