YEREL HABERLER - 15 Mart 2012 Perşembe 17:17

ALAPLI`DA ”GENCLİĞİN OBJEKTİFİNDEN POLİS” KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASI

A
A
A
ALAPLI`DA ”GENCLİĞİN OBJEKTİFİNDEN POLİS” KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASI

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde “Gençliğin objektifinden polis” konulu fotoğraf yarışması düzenleneceği belirtildi.
Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Toplum Destekli Polis Birim Amirliği’nce Polis Haftası etkinlikleri kapsamında ilçedeki iki okulun katılımı ”Gençliğin objektifinden polis” konulu fotoğraf yarışması düzenlediklerini söyledi. Bu anlamda Alaplı Anadolu Lisesi Fotoğraf ve Resim Kulübü rehber öğretmeni Çiğdem Küçükkaya ve öğrencilerin kendilerini ziyaret ederek fotoğraf çektiğini belirten Baş, “Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Birim Amirliğince olarak Polis Haftası etkinlikleri kapsamında ’Gençliğin objektifinden polis’ konulu bir fotoğraf yarışması düzenledik. Bu yarışmaya lise ve üniversite düzeyinde iki fotoğraf kulübümüz katılım sağladılar. Biz kendilerine çalışmalarında destek oluyoruz. Öğrencilerimiz bizzat emniyet müdürlüğümüze geliyorlar, çalışmalarımız ile ilgili bilgiler alıyorlar hem de kendi objektifleri ile polisleri görüntülüyorlar. İnşallah 10 Nisan Polis Haftasında bu fotoğrafları sergileyeceğiz, dereceye giren öğrencilere de ödüller vereceğiz. Bu fotoğrafları ayrıca internet sayfamızdan da yayınlayacağız” dedi.
Anadolu Lisesi Fotoğraf ve Resim Kulübü rehber öğretmeni Çiğdem Küçükkaya da, “Öğrencilerimiz ilk defa böyle bir yarışmaya ve hatta profesyonel anlamda bir yarışmaya katılıyorlar. Ben bu konuda bizlere güvendiği için Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş’a çok teşekkür ediyoruz. Bizde çok arzu ediyoruz, 10 Nisan Polis Haftası’nda polisi öğrencilerimizin halkın gözündeki imajlarını onlara kendi objektifimizden sunmak istiyoruz. Bu anlamda siz basın mensuplarına ve emniyet müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Anadolu Lisesi Fotoğraf ve Resim Kulübü Havva Aygün ise, “Bu çalışmayı 10 Nisan Polis Haftası dolayısıyla yapıyoruz. Polisimizin hayatımızdaki önemini vurgulamayı amaçladık. Şu zamana kadar bu durumdaysak ve korunuyorsak bunu polisimize borçluyuz. Polisin olmadığı bir yerde huzurlu ve mutlu bir hayat düşünemiyorum. Polislerimiz bence askerlerimizle aynı seviyede, askerler ve polisler hayatımızda olmasaydı, ülkemizde huzur asla olmazdı” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Muratpaşa’da Ramazan dayanışması Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, Ramazan ayında da sosyal belediyecilik uygulamalarını geniş kapsamlı bir destek programıyla sürdürüyor. Gıda kolisinden sıcak yemeğe, öğrencilere yönelik beslenme paketine uzanan çalışmalar, ilçede yüzlerce haneye doğrudan ulaşıyor. Ramazan ayı boyunca Turunç Masa’ya başvuran ve sosyal incelemesi tamamlanan aileler için bir aylık temel ihtiyaçları kapsayan 2 bin adet gıda kolisi hazırlandı. Kolilerde kuru fasulye, kırmızı mercimek, pirinç, bulgur, makarna, arpa şehriye, ayçiçek yağı, salça, un, tuz, toz şeker ve çay yer alıyor. Belediye, gıda kolilerinin yanı sıra Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne kayıtlı ihtiyaç sahiplerine yönelik sıcak yemek desteğini de sürdürüyor. Müdürlüğe bağlı aşevi ekipleri, ilçede her gün 420 haneye kapı kapı sıcak yemek ulaştırıyor. Ayrıca 270 ihtiyaç sahibi kent sakini, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan belediye aşevinde her gün sıcak yemeğe erişebiliyor. İlk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik bir öğünlük sağlıklı ve dengeli beslenme paketi sunan "Okul Menüsü" uygulaması da devam ediyor. Aralık 2022’de başlatılan çalışma kapsamında 318 haneye okul menüsü ulaştırılıyor. Gıda kolisinden sıcak yemeğe, öğrencilere yönelik beslenme paketine uzanan çalışmalar, ilçede yüzlerce haneye doğrudan ulaşıyor. Ramazan ayı boyunca Turunç Masa’ya başvuran ve sosyal incelemesi tamamlanan aileler için bir aylık temel ihtiyaçları kapsayan 2 bin adet gıda kolisi hazırlandı. Kolilerde kuru fasulye, kırmızı mercimek, pirinç, bulgur, makarna, arpa şehriye, ayçiçek yağı, salça, un, tuz, toz şeker ve çay yer alıyor. Belediye, gıda kolilerinin yanı sıra Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne kayıtlı ihtiyaç sahiplerine yönelik sıcak yemek desteğini de sürdürüyor. Müdürlüğe bağlı aşevi ekipleri, ilçede her gün 420 haneye kapı kapı sıcak yemek ulaştırıyor. Ayrıca 270 ihtiyaç sahibi kent sakini, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan belediye aşevinde her gün sıcak yemeğe erişebiliyor. İlk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik bir öğünlük sağlıklı ve dengeli beslenme paketi sunan "Okul Menüsü" uygulaması da devam ediyor. Aralık 2022’de başlatılan çalışma kapsamında 318 haneye okul menüsü ulaştırılıyor.
Antalya Antalya’da alacak verecek tartışması cinayetle sonuçlandı Antalya’da aralarında alacak verecek meselesi nedeniyle çıkan tartışmada 1 kişi hayatını kaybetti. Polis ekipleri olayın şüphelisi şahsın yakalanması için çalışma başlattı Olay, sabah 08.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Kızılsaray Mahallesi Güllük Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanın birinci katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, aralarında alacak verecek meselesi bulunan Yakup Önal ve Yücel N. K., cadde üzerinde kıraathane olarak kullanılan bir mekanda buluştu. Ticari taksi ile kıraathanenin bulunduğu apartmanın önüne gelen Yücel N. K., Yakup Önal ile birlikte içeri girdi. Bir süre sonra ikili arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışmanın büyümesi üzerine Yücel N. K., üzerinde taşıdığı silahı çıkartarak Yakup Önal’a ateş edip olay yerinden uzaklaştı. Polis şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı Silah sesini duyan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, adrese gelen ekipler dairenin mutfak kısmında Yakup Önal’ı kanlar içerisinde hareketsiz yatarken buldu. 112 Acil Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde Önal’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Bunun üzerine adrese Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ile Olay Yeri İnceleme ekipleri sevk edildi. Savcılık ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışmasının ardından Önal’ın cansız bedeni Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, olay sonrası kaçan Yücel N. K.’nın yakalanması için polis ekipleri çalışma başlattı.