ASAYİŞ - 03 Mart 2024 Pazar 16:14

60 yaşındaki zihinsel engelli kayıp adam, 3 kilometre uzakta iz takip köpeği ile bulundu

A
A
A
60 yaşındaki zihinsel engelli kayıp adam, 3 kilometre uzakta iz takip köpeği ile bulundu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 70 yaşındaki zihinsel engelli M.Y., 35 personel, 9 AFAD gönüllüsü ve 49 vatandaşın katılımıyla her yerde arandı. İz takip köpeğinin de yer aldığı arama çalışmalarında kayıp adam 19 saat sonra ormanlık alanda bulundu.


Karadeniz Ereğli ilçesinde 60 yaşındaki M.Y., geçen 1 Mart günü evinden ayrıldı. M.Y.’den haber alamayan ailesi durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine 9’ü AFAD personeli, 8’i AFAD gönüllüsü, 26 jandarma, 49 vatandaşın başlattığı arama çalışmalarına iz takip köpeği Voltaj da dahil edildi.


19 saat süren arama çalışmalarının ardından M.Y.’ye ulaşıldı. Köyünden 3 kilometre uzaktaki ormanlık alanda bulunan M.Y., tedbir amaçlı Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ekiplere teşekkür eden ailesi ise sevinç yaşadı.



60 yaşındaki zihinsel engelli kayıp adam, 3 kilometre uzakta iz takip köpeği ile bulundu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara DEAŞ terör örgütüne 56 ilde operasyon: 525 şüpheli yakalandı Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı, MİT Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde 56 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 525 şüpheli yakalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı, MİT Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince DEAŞ terör örgütüne yönelik 56 ilde operasyonlar düzenlendi. Adana, Adıyaman, Ağrı, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Ordu, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yalova ve Yozgat’ta gerçekleştirilen operasyonlarda, haklarında aranma kaydı bulunan şahısların da aralarında yer aldığı 525 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin; geçmiş dönemlerde DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri, örgüte finansal destek sağladıkları ve irtibatlı Yabancı Terörist Savaşçı (YTS) oldukları tespit edildi. Yakalanan şüphelilerden 88’i YTS kapsamında sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda silah, mühimmat, finansal varlık ile örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.
Rize Rize’nin kanocuları Bahar Kupası yolunda Rize Gençlik ve Spor Kulübü ile Gündoğdu Su Sporları Spor Kulübü’ne bağlı 26 sporcu Durgunsu Kano Bahar Kupası’nda Rize’yi temsil edecek. Muğla’nın Köyceğiz ilçesi, Türkiye Kano Federasyonu tarafından düzenlenen ve 16-18 Nisan’da gerçekleşecek olan Durgunsu Kano Uluslararası Bahar Kupası yarışlarına ev sahipliği yapacak. Kupa için hazırlanan Rize Gençlik ve Spor Kulübü’nden 13, Gündoğdu Su Sporları Spor Kulübü 13 olmak üzere toplamda 26 sporcu da Rize’yi temsil edecek. Yarışma için iyi hazırlandıklarını ve Rize’ye gururla döneceklerini dile getiren Rize Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Buse Bursalı, "Muğla Köyceğiz’de Durgunsu Kano Bahar Kupası yarışmalarımız var. 16-18 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan yarışlara biz de Rize bölgesi olarak hazırlanıyoruz. Geçmişten bugüne, 2012 yılından bu yana iddialıyız. O gün bugündür hala başarımızı devam ettiriyoruz. Minik, yıldız, genç ve büyükler kategorileri olmak üzere 4 kategoride 26 sporcuyla yarışmalara katılacağız" dedi. Kanonun zor bir spor olduğunu ancak sporcuların güvenliklerinin üst düzey alındığını, bu nedenle de velilerin tereddüt etmeden çocuklarını spor için antrenörlere emanet edebileceklerini hatırlatan Bursalı, "Kano zor bir spor olduğu için çalışmalarda biraz zorlanıyoruz. Çocuklarımızı göndermekte velilerin tereddütleri oluyor. Doğa sporu olduğu için, suyla haşir neşir olduğumuz için tehlikeli görüyorlar fakat herhangi bir tehlikesi yok. Zaten biz antrenörleri olarak her zaman başlarındayız. Güvenliğimi alıyoruz, botlarla birlikte takiplerini yapıyoruz. Korkulacak bir şey yok. Herkes çocuklarını kanoya gönderebilirler" ifadelerini kullandı.
Ankara 56 ilde DEAŞ Terör Örgütü’ne yönelik düzenlenen operasyonlarda 525 şüpheli yakalandı Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı, MİT Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde 56 ilde DEAŞ Terör Örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 525 şüpheli yakalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı, MİT Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince DEAŞ Terör Örgütüne yönelik 56 ilde operasyonlar düzenlendi. Adana, Adıyaman, Ağrı, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Ordu, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yalova ve Yozgat’ta gerçekleştirilen operasyonlarda, haklarında aranma kaydı bulunan şahısların da aralarında yer aldığı 525 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin; geçmiş dönemlerde DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri, örgüte finansal destek sağladıkları ve irtibatlı Yabancı Terörist Savaşçı (YTS) oldukları tespit edildi. Yakalanan şüphelilerden 88’i YTS kapsamında sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda silah, mühimmat, finansal varlık ile örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.
Antalya Yaşlı kadının pazarda kaybettiği cüzdanı zabıta ekipleri bulup sahibine teslim etti Antalya’nın Kepez ilçesinde pazarda alışveriş yapan yaşlı kadının kaybettiği cüzdan, Kepez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından bulunarak sahibine teslim edildi. Kepez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, örnek bir davranış sergiledi. Zafer Mahallesi cumartesi pazarı alanında rutin denetimlerini sürdüren Kepez Belediyesi Zabıta ekipleri, 244 numaralı pazar tezgahının önünde cüzdan buldu. İçerisinde banka kartı, 2 adet Reşat altını, 1 adet 14 ayar altın kolye, bin 840 TL nakit para ve bir miktar yabancı para bulunan cüzdan muhafaza altına alındı. Zabıta ekipleri, cüzdan sahibine ulaşabilmek için önce pazar alanında anons yaptı. Anonsun üzerine, cüzdanın sahibi olduğu belirlenen 79 yaşındaki Birinci Cengiz’in hala pazar alanında olduğu ve kaybolan cüzdanını aradığı öğrenildi. Kepez Belediyesi zabıta ekipleri, Birinci teyzeyi pazar alanında buldu. Kimlik tespitinin ardından cüzdan, içerisindeki tüm değerli eşyalarla birlikte eksiksiz şekilde tutanakla kendisine teslim edildi. Cüzdanını eksiksiz şekilde teslim alan 79 yaşındaki Birinci Cengiz, büyük mutluluk yaşadı. Duygularını dile getiren Cengiz, "Cüzdanımı kaybettiğimi fark ettiğimde çok üzülmüştüm. İçinde benim için çok değerli eşyalar vardı. Allah razı olsun, zabıta ekipleri bulup bana ulaştırdı. Hepsine çok teşekkür ediyorum" dedi.