EĞİTİM - 26 Kasım 2025 Çarşamba 14:28

BEUN’da "Sosyoloji Günleri Sempozyumu" başladı

A
A
A
BEUN’da "Sosyoloji Günleri Sempozyumu" başladı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) ev sahipliğinde düzenlenen "Sosyoloji Günleri Sempozyumu", Farabi Kampüsü Doç. Dr. Ali Arslan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış programı ile başladı. Akademisyenlerin, araştırmacıların, farklı üniversitelerden gelen öğretim üyelerinin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sempozyum, üç gün boyunca çeşitli oturumlarla bilimsel tartışmalara ev sahipliği yapacak.


Açılış Töreni, Doç. Dr. Ali Arslan Konferans Salonu’nda aziz şehitlerin anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından açılış konuşmalarına geçildi. İlk olarak kürsüye gelen BEUN Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vefa Saygın Öğütle, üniversitenin ev sahipliğinde düzenlenen bu sempozyumun önemli çıktılar üretmesini temenni ederek, organizasyona katkı sunan başta Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere emeği geçe herkese teşekkür etti.


Prof. Dr. Öğütle’nin ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Teoman Duralı İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melih Geniş, sosyoloji alanının yalnızca kendi içinde değil, disiplinlerarası bir bilim etkileşimiyle daha da anlam kazandığını vurguladı. Prof. Dr. Geniş, sempozyumun bu yönüyle önemli bir bilimsel buluşma niteliği taşıdığını ifade ederek, başta Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.


Prof. Dr. Geniş’in ardından BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, sempozyumun önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Karasu konuşmasında, düşüncenin sınırlarını genişleten, bilimin ışığını genç zihinlerle buluşturan bu programın; genç sosyologların çalışmalarını görünür kılması, üretimlerini paylaşmaları ve akademik tartışmalara katılmaları için önemli bir zemin sunduğunu belirtti. Üniversitenin bilimsel üretime verdiği önemden söz eden Karasu, bölgede kalıcı bir akademik iş birliği ağı oluşmasına vesile olması temennisiyle organizasyonda emeği geçen başta Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere tüm bilim insanlarına ve öğrencilere teşekkür etti.


Açılış konuşmalarının ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Erden Atilla Aytekin, "Başka Bir Fin de Sicle: Yirminci Yüzyıl Sonunda Sanayisizleşme Süreçleri" başlıklı sunumuyla katılımcılara kapsamlı bir değerlendirme sundu.


Sunumun ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekimi gerçekleştirildi. 25-26-27 Kasım 2025 tarihlerinde devam edecek olan "Sosyoloji Günleri Sempozyumu", farklı oturumlar ve akademik paylaşımlarla üç gün boyunca bilim dünyasını bir araya getirmeyi sürdürecek.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Uygulamada polise çarpan sürücü 1.73 promil alkollü çıktı: 68 bin TL para cezası yazıldı Kayseri’de asayiş uygulaması yapan polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayarak, polis memuruna çarpıp, kaçan sürücü 1.73 promil alkollü çıktı. Sürücüye 68 bin 466 TL idari para cezası yazılarak, hakkında adli işlem başlatılırken, otomobilde bulunan 4 şahıs gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Edinilen bilgiye göre, Mevlana Mahallesi Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı’nda asayiş uygulaması yapan polis ekipleri, E.S.T. yönetimindeki 38 ABB 843 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. Ekiplerin ‘dur’ ihtarına uymayan E.S.T. uygulamada görevli polis memuru G.A.’ya çarparak kaçtı. Sürücü E.S.T. ile otomobilde bulunan K.D., A.A., ve Ü.M bir süre sonra otomobili bırakıp yaya olarak kaçmaya devam etti. Ekipler tarafından yapılan çalışmalarda, 4 şahıs kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Polis memuru hafif şekilde yaralanırken, incelemelerin ardından otomobil çekiciyle kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 1.73 alkollü olduğu belirlendi Öte yandan, ‘dur’ ihtarına uymayarak, kaçarken polise çarpan E.S.T.’nin 1.73 promil alkollü olduğu öğrenilirken, şahıs hakkında ‘Kasten Öldürmeye Teşebbüs’ suçundan adli işlem başlatıldı. E.S.T.’ye Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerinden 68 bin 466 TL idari para cezası yazılırken, araç trafikten men edildi. Polis memuru G.A.’nın sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, "Görevli meslektaşımızın sağlık durumu iyi olup, tedavi sonrası taburcu edilmiş ve 5 gün iş göremez raporu düzenlenmiştir" denildi.