ASAYİŞ - 02 Mart 2026 Pazartesi 12:04

Zonguldak-Ankara yolunda buzlanma nedeniyle üç ayrı kaza: 10 yaralı

A
A
A
Zonguldak-Ankara yolunda buzlanma nedeniyle üç ayrı kaza: 10 yaralı

Zonguldak-Ankara kara yolunda buzlanma nedeniyle yaşanan trafik kazalarında 10 kişi yaralandı.


Edinilen bilgiye göre 3 ayrı trafik kazası, sabah saatlerinde Zonguldak-Ankara kara yolu üzerinde meydana geldi.


M.A. idaresindeki 78 ACG 377 plakalı karton yüklü tır, yolun buzlu olması sebebiyle kontrolden çıkarak devrildi. Devrilen tır, aynı istikamette seyreden E.Ö. yönetimindeki 34 EYZ 710 plakalı işçi servisine çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan işçi servisi de N.S. idaresindeki 67 DZ 669 plakalı otomobile vurdu. Kazaya karışan işçi servisi sürücüsü E.Ö. ile araçta yolcu olarak bulunan E.A., S.K., K.L., C.Ö., Y.Y., Ö.Z. yaralandı. Tırdan sızan yakıtın tehlike oluşturmaması için kara yoluna talaş dökülerek tedbir alınmaya çalışıldı.


Aynı güzergahtaki bir diğer kazada Ö.T. idaresindeki 67 ZU 005 plakalı otomobil, buzlanma nedeniyle kayarak E.A. idaresindeki 74 DF 246 plakalı otomobil ile H.A. yönetimindeki 67 M 8411 plakalı minibüse çarptı. Üç aracın karıştığı kazada 1 kişi yaralandı.


Elvanpazarcık kavşağında meydana gelen kazada da S.Ö. idaresindeki 34 HVA 28 plakalı otomobil ile plakası öğrenilemeyen bir başka otomobil, yoldan çıkarak boş alana düştü. İki aracın karıştığı kazada ise 2 kişi yaralandı.


8 aracın karıştığı kazalarda yaralanan 10 kişi çeşitli hastanelere kaldırıldı. Buzlanan yolda ekipler çalışma yaparken ulaşım kontrollü sağlandı.



Zonguldak-Ankara yolunda buzlanma nedeniyle üç ayrı kaza: 10 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur ’Dur’ ihtarına uymamanın bedeli ağır oldu: 400 bin TL rekor ceza uygulandı Burdur’da plakasını bandana ile kapatarak polisten kaçan ehliyetsiz motosiklet sürücüsü, ters yöne girdiği esnada bir otomobille çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü hafif şekilde yaralanırken sürücüye gerekli maddelerden yaklaşık 400 bin lira idari para cezası uygulandı. Kaza, saat 11.00 sıralarında Bahçelievler Mahallesi Şehit Kalmaz Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, plakasını bandana ile kapatan motosiklet sürücüsü E.R.Ö. polis ekiplerin ’dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Yaklaşık 10 dakika süren kovalamacının ardından motosikletli ters yöne girerek polis ekiplerinden kaçmaya çalıştı. Bu esnada İ.H. idaresindeki 15 LC 424 otomobille çarpıştı. Kaza ihbarı üzerine adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı motosiklet sürücüsü sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri tarafından yapılan incelemede motosiklet sürücüsünün ehliyetin olmadığını tespit edildi. Motosiklet sürücüsüne ’dur’ ihtarına uymamaktan 200 bin lira, ters şeritten ilerlemek 90 bin lira, plakasız araç kullanmak 46 bin lira, ehliyetsiz araç kullanmaktan 40 bin lira ve ruhsat sahibine ehliyetsiz kullandırmaktan 40 bin lira, kask takmadan motosiklet sürmekten 5 bin lira toplamda ise yaklaşık 400 bin lira idari para cezası uygulanırken motosikleti 60 gün trafikten men edildi.
Burdur ’Dur’ ihtarına uymamanın bedeli ağır oldu, 400 bin TL rekor ceza uygulandı Burdur’da plakasını bandana ile kapatarak polisten kaçan ehliyetsiz motosiklet sürücü ters yöne girdiği esnada bir otomobille çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü hafif şekilde yaralanırken sürücüye gerekli maddelerden yaklaşık 400 bin lira idari para cezası uygulandı. Kaza, saat 11.00 sıralarında Bahçelievler Mahallesi Şehit Kalmaz Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, plakasını bandana ile kapatan motosiklet sürücüsü E.R.Ö. polis ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Yaklaşık 10 dakika süren kovalamacının ardından motosiklet sürücüsü ters yöne girerek polis ekiplerinden kaçmaya çalıştı. Bu esnada İ.H. idaresindeki 15 LC 424 otomobille çarpıştı. Kaza ihbarı üzerine adres sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı motosiklet sürücüsü sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Burdur Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri tarafından yapılan incelemede motosiklet sürücüsünün ehliyetin olmadığını tespit edildi. Motosiklet sürücüsüne dur ihtarına uymamaktan 200 bin lira, ters şeritten ilerlemek 90 bin lira, plakasız araç kullanmak 46 bin lira, ehliyetsiz araç kullanmaktan 40 bin lira ve ruhsat sahibine ehliyetsiz kullandırmaktan 40 bin lira, kask takmadan motosiklet sürmekten 5 bin lira toplamda ise yaklaşık 400 bin lira idari para cezası uygulanırken motosikleti 60 gün trafikten men edildi.
İstanbul Arnavutköy’de iki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1’i ağır 3 yaralı Arnavutköy’de iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada biri ağır olmak üzere toplam 3 kişi yaralandı. Kaza sonrası vatandaşlar aynı noktada sürekli kaza yaşandığını belirterek önlem alınmasını istedi. Kaza, Arnavutköy Boluca Mahallesi İsmet İnönü Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 34 BG 480 plakalı otomobil ile 34 NBM 214 plakalı araç seyir halindeyken kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle araçlarda bulunan kişiler yaralandı. Kazada, 34 BG 480 plakalı araçta bulunan sürücü Ali Kahveci ile yolcu Ecem Kahveci yaralanırken, baba Ali Kahveci’nin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Diğer araç sürücüsü Sinan Özdemir de kazada yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı. "Frensiz şekilde kafa kafaya girdiler" Kazayı gören Bahadır Gürel yaşananları şöyle anlattı: "Dükkândan çıktım, gri araca yol verdim. Normal seyir halinde geliyorduk, 60 kilometre civarındaydık, çok bir hız yoktu. Bu sırada siyah araç bir anda sola kırdı. Uykuya daldı ya da farklı bir mevzu oldu, bilmiyorum. Frensiz bir şekilde çarpıştılar. Sollama yapacak bir durum da yoktu. Uyudu ya da başka bir şey oldu, kafa kafaya girdiler. Siyah araçta iki kişi vardı, kızıyla beraberdi. Gri araçta bir kişi vardı. Siyah araçtaki abi biraz kötüydü, uyandıramadık. Diğer araçtaki yaralıların bilinci açıktı. Ben müdahale yapmadım, ekipleri aradım ve bekledim". "Mahalleli önlem istedi" Bölgede yaşayan Hasan Ünlü ise kazaların sık yaşandığını belirterek şunları söyledi: "Ben burada yaşıyorum. Araçlar çok hızlı geçiyor. Tümsekler var fakat asfaltlara beton döktükleri için kayboldu. Biz buraya set istiyoruz. Can güvenliğimiz yok, devamlı kaza oluyor. Geçen akşam beni ezeceklerdi. Tümsekler geçerliliğini yitirdi, asfalt döke döke kayboldu. Yol çok süratli ve düz olduğu için burada sürekli kaza oluyor". Polis ekiplerinin kazayla ilgili incelemesi sürüyor.