GÜNDEM
Bağcılar’da kütüphane sayısı artıyor 17 Mayıs 2024 Cuma - 11:04:11 Bağcılar Belediyesi öğrencilerin ders çalışabilecekleri ve sosyal faaliyetlerde bulunabilecekleri kütüphane sayısını artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. 16 kütüphanenin yer aldığı ilçede yakında 2 kütüphane daha hizmete girecek. Bağcılar Belediyesi ilçe genelindeki kütüphane sayısına hız kesmeden yenilerini ekliyor. Bu kapsamda birçok noktada yapımı devam eden ve planlanan projeler bulunuyor. Şu anda Bağcılar’da bulunan 16 kütüphane 95 bin basılı esere ev sahipliği yapıyor. Yeni kütüphanelerin açılmasıyla birlikte öğrenciler, ders çalışabilecekleri ve sosyal faaliyetlerde bulunabilecekleri alan kazanacaklar. 2023 yılında 231 bin kişi yararlandı Bağcılar Belediyesi’ne ait kütüphanelerden 2023 yılında 231 bin kişi faydalandı. Kısa bir süre önce açılışı gerçekleşen Ateştuğla Kütüphanesi’nde de aynı anda 400 kişi ders yararlanabiliyor. Ayrıca kütüphanelerde ücretsiz çorba, kek ve çay gibi çeşitli ikramlar da oluyor. Belediye tarafından verilen yiyecekler sayesinde öğrenciler molalarını verimli şekilde değerlendirebiliyor. Çok yakında hizmete girecek Sancaktepe Mahallesi’nde inşaatı devam eden Şehir Kütüphanesi ve Tiyatro Binası’nın açılışına da çok az bir süre kaldı. Aynı anda 1422 kişinin faydalanabileceği tesis içerisinde tiyatro salonu, konferans salonu, gençlik kütüphanesi, genel kütüphane, çocuk kütüphanesi, erişilebilir kütüphane ve birçok birim bulunuyor. Başkanlık Binası Kütüphanesi de genişletiliyor Bağcılar Belediyesi binasında bulunan Başkanlık Binası Kütüphanesi de genişletiliyor. Ayrıca yerleri değişecek olan Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü’nün çalışma ofisleri de kütüphaneye dönüştürülüyor. Proje tamamlandığında kapasitesi 225 kişi olan kütüphane giriş katta konumlanacak. Yüzde 60 oranında artıracağız Gençleri her alanda desteklediklerini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Önümüzdeki dönem ilçemize yeni kütüphanelerin kazandırılması için projelerimizi hayata geçireceğiz. Planlanan çalışmalar sayesinde kütüphanelerimizin kapasitesini yaklaşık yüzde 60 oranında artırmış olacağız” dedi.
17 Mayıs 2024 Cuma - 10:59 GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci’den 19 Mayıs mesajı Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basışının 105. yıldönümü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında “Ata’mızın başlattığı İstiklal Mücadelesinin ilk adımının yıldönümünde sadece onu anmakla kalmıyoruz, gençliğe verdiği değeri de idrak ediyoruz, çünkü gençler bizim geleceğimiz” dedi. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında bir kutlama mesajı yayımladı. Kileci mesajında, toplumları yarınlara taşıyanların gençler olduğuna vurgu yaparken, gençlerin geleceğe bilimin ışığında ve tarihin bilinciyle hazırlanması gerektiğini bildirdi. Kileci, “Ata’mız bundan 105. yıl önce İstiklal Mücadelemizin ilk adımlarını Samsun’a çıkarak atmış oldu. Dört bir tarafı düşmanlar tarafından sarılan bir milletin yeniden doğuşunun başladığı gündür 19 Mayıs. Ata’mız bugünü gençlere armağan ederken bizlere de gençlere değer vermemiz gerektiğinin mesajını vermiş oldu. Gençler bizim geleceğimiz. Onların üzerine titrememiz gerekiyor. Milletimizi ve devletimizi yarın bugünün gençleri omuzlarında taşıyacaklar. Bizler onlara kıymet verirken onlar da bilimin gerçekliğini takip edecek ve tarihimizden kopmayacaklar” dedi. Kileci mesajının devamında Atatürk’ün gençler hakkındaki mesajına atıfta bulunarak, “Ata’mız “Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum. Buna gerçekten sevinmekteyim. Fakat beraber yaşadığımız sürece benim hedefime yürümenizi hepinizden istemek, geçerli bir hakkım olarak tanınmalıdır.” sözleriyle hem bizlere hem de gençlere önemli ufuklar açmıştır. Gençlerimiz Ata’mızın açtığı yolu takip etmelidir” ifadelerine yer verdi.
Büyükşehir’den 5 belediyenin personeline stratejik planlama eğitimi
17 Mayıs 2024 Cuma - 10:01 Büyükşehir’den 5 belediyenin personeline stratejik planlama eğitimi Kayseri Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından Büyükşehir ve 4 ilçe olmak üzere 5 belediyenin personeline yönelik Stratejik Planlama Eğitimi düzenlendi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, halka hizmetlerini daha etkin ve düzenli bir şekilde sunmak ve hedeflere yönelik adımları atmak üzere çalışmalarını yasalarla da belirtildiği üzere stratejik planlamalar doğrultusunda sürdürüyor. Bu kapsamda Kayseri Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından Stratejik Planlama Eğitimi gerçekleştirildi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Strateji Geliştirme Şube Müdürü Mehmet Özsürtmeli’nin sunumunda gerçekleşen eğitime Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi, Kocasinan, Talas ve Develi belediyelerinden personel katılım gösterdi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk eğitimde yaptığı konuşmada, Mahalli İdareler Seçimleri’nden sonra 5 yıllık stratejik planların 6 ay içerisinde hazırlanması gerektiğini dile getirerek, şöyle konuştu: “Bilindiği üzere Mahalli İdareler Seçimleri’nden sonra belediye başkanlarımız 5 yıllık stratejik planlarını hazırlayıp buna göre de diğer çalışma programları olan performans programı, faaliyet raporları, iç kontrol raporları buna benzer çalışmaları sırası ile yapmak zorunlulukları var. Bu yasayla bize emredilmiş bir görev. Bu görevi aynı zamanda da bizim kurumlarımızı daha iyi yönetebilmek adına yapmayı tercih ettiğimiz planlamalarımızın bir parçası olarak bugün burada, daha önce de yapmış olduğunuz, bildiğiniz ama tekrarında fayda gördüğümüz, eğitiminde fayda gördüğümüz stratejik planlama ile ilgili eğitimi bugün burada arkadaşlarımız sunuyorlar.” Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Oğuzhan Postallı ise Stratejik Plan Çalışmaları ile ilgili sürecin Mahalli İdareler Seçimleri’nden sonra başladığını ve 6 ay içerisinde bu sürecin tamamlanması gerektiğini ifade ederek, söz konusu süreçte mevzuata ilişkin bir eğitim çalışması düzenlemek istediklerin dile getirdi. Düzenlenen eğitime Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Serdar Öztürk ve Mustafa Türkmen ile daire başkanlarının yanı sıra çok sayıda Büyükşehir ve ilçe belediyeleri personeli katılım gösterdi.
Başkan Kotan çocukların sorularını yanıtladı
17 Mayıs 2024 Cuma - 09:58 Başkan Kotan çocukların sorularını yanıtladı Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan’ı makamında ziyaret eden Konyaaltı İlkokulu 4-A sınıfı öğrencilerinin sorularını yanıtlayan Kotan, "Bugün size görev veriyorum. Sizler artık belediyemizin müfettişlerisiniz. Çalışmalarımızla ilgili eksik gördüğünüz ne varsa söyleyin" dedi. Konyaaltı İlkokulu 4-A sınıfı öğrencileri ve sınıf öğretmeni Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan’ı makamında ziyaret etti. Başkan Kotan öğrencilerin merak ettiği tüm sorulara teker teker yanıt verdi. Kotan çocukların, "Başkan olmak zor mu?", "Sokak hayvanları için projeleriniz nelerdir", "Daha çok çocuk parkı yapacak mısınız", "Sizce adalet nedir?" gibi sorularına yanıt verdi. Çocuklara belediyenin ve belediye başkanının görevlerini de anlatan Başkan Kotan, "50 bin vatandaşımız bana oy verdi. Benimle belediye meclis üyeleri de seçildi. Sizlere en iyi şekilde hizmet sunacağız" dedi. "Eksik gördüğünüz her şeyi söyleyin" Konyaaltı’nda ikamet eden vatandaşların hayat konforunu artırmaya yönelik çalışmalarını anlatan Kotan, "Bir sınıf başkanı ve yönetimini seçtiğinizi düşünün. Yönetim kurulu ve sınıf başkanı, sınıfın temizlenmesini, sıraların tamiratını sağlıyor. Belediyeyi de bu şekilde düşünebilirsiniz. Sizlerin hayat konforunu artırmak istiyoruz. En iyi kaldırımları, en iyi yolları, en iyi parkları yapmaya çalışıyoruz. Size buradan görev veriyorum arkadaşlar. Eksik kusur görürseniz, muhakkak bize ya da öğretmeninize haber verin. Buradan çıktığınız zaman belediyenin müfettişi siz olacaksınız" ifadelerini kullandı. Ziyaret sonunda öğrenciler belediye meclis salonuna giderek temsili meclis oluşturup sınıfları adına çeşitli kararlar aldı.
Atık eşyalardan çıkan altın sahibine teslim edildi
17 Mayıs 2024 Cuma - 09:48 Atık eşyalardan çıkan altın sahibine teslim edildi Esenler’de Nuran Cemal adlı vatandaşın bilmeyerek atık eşyalarla birlikte attığı altınlar Esenler Belediyesi temizlik ekipleri tarafından bulunarak kendisine teslim edildi. Namık Kemal Mahallesi’nde bulunan evindeki bazı fazla mobilya eşyalarını sokağa bıraktı. Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlık atık toplama ekibi de mobilya atıklarını araca yükledi. Atıkların yanında yırtık bir poşet buldu. Poşeti inceleyen Hüsnü Akkocaoğlu, Yıldıray Çınar, İbrahim Öztaşekip’ten oluşan atık ekibi, imitasyon ürün olduğunu tahmin ettikleri malzemeleri çocuklara verelim düşüncesiyle araçta korumaya aldı. Nuran Cemal adlı vatandaş bir süre sonra atıklarla birlikte içerisinde altınların bulunduğu poşeti de sokağa attığını fark etti. Hemen sokağı inip baktığında mobilya atıklarının ve poşetin yerinden alındığını görerek hemen Esenler Belediyesi Toplumsal İletişim Merkezi’ni (ESTİM) aradı. ESTİM görevlileri de Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerine durumu bildirdiler. Bunun üzerine belediye ekipleri de Nuran Cemal’a giderek altınlarını teslim etti. Sosyal medyadan teşekkür etti Nuran Cemal adlı vatandaş sosyal medya hesabından Esenler Belediyesi’ne teşekkür etti. Nuran Cemal paylaşımında şu ifadeleri kullandı: ”Dün kapımızın önüne eşya bıraktık ve belediyeden gelip aldılar. Daha sonra eşyalar arasında altınlarımızın olduğu aklımıza geldi. Durumu fark edip belediyeyi arayıp bildirdik. Akşam altınlarımızı getirip teslim ettiler. Allah razı olsun. Çok teşekkür ederiz”.
Engel tanımayan vatan aşkı: 105 engelli vatandaşın asker olma hayali gerçek oldu
17 Mayıs 2024 Cuma - 09:45 Engel tanımayan vatan aşkı: 105 engelli vatandaşın asker olma hayali gerçek oldu Samsun’da yaşayan 105 engelli vatandaşın asker olma hayali gerçek oldu. Temsili askerlik uygulamasıyla bir günlüğüne asker olan vatandaşların sevinçleri ve mutlulukları yüzlerinden okundu. Bedensel, zihinsel ve görme engelli vatandaşlar, askerlik görevini yerine getirmek üzere aileleri ile birlikte sabah saatlerinde Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’na geldi. Burada engelli vatandaşlar askeri personel tarafından karşılandı. Karşılama sonrasında engelli vatandaşlara askeri kamuflaj, bot, isimlik ve künye dağıtıldı. Askeri üniformalarını giyen özel bireylere askeriye içinde bulunan spor salonunda, görevli askerler tarafından yanaşık düzen, mekanik nişancılık, şınav, mekik eğitimi verildi. Yerli silah olan MPT76 ve G3 piyade tüfeği ile kirpi, ZPT ve Land Ambulansı tanıma fırsatı bulan özel bireyler unutulmaz anlar yaşadı. Sonrasında ise yemin töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan yemin töreninde engelli askerler, ellerini yanlarında bulunan masanın üzerindeki Türk bayrağı ile silahların üzerine koyarak yemin etti. Törende ayrıca Samsun Valisi Orhan Tavlı ve Samsun Sahra, Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala engelli askerlere başarı belgesi ve hediye takdim etti. "Onların bu heyecan ve coşkusunu yürekten paylaşıyoruz" Törende konuşan Samsun Sahra, Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, "Türk Silahlı Kuvvetleri daima milletinin yanında, onlarla iç içe olmuş, güvenliğinin yanında diğer konularda da milletin emrinde olmayı ilke edinmiştir. Bu maksatla özel ve kahraman evlatlarımızın kışla ortamını yaşamasına ve askerlik görevini yerine getirmelerine imkan sağlanmıştır. Biz de onların bu heyecan ve coşkusunu yürekten paylaşıyoruz. Kahraman Mehmetçikler; sizleri güzel yurdumuzun her köşesinde devlet ve adaletini merhamet ve şefkatini temsil eden Türk Silahlı Kuvvetleri çatısı altında bir günlüğüne de olsa görmekten son derece memnunuz. Bu çatı altında üniformanızı giyerek eğitime katıldınız. Kısa sürede olsa aldığınız bu eğitimle ‘Her Türk Asker Doğar’ vecizesini ispatlarcasına askerliğe intibak ettiniz" dedi. Engelli askerlerin aileleri ise çocuklarını askeri üniforma ile görmekten gurur ve mutluluk duyduklarını, temsili askerlik uygulamasının kendilerine unutulmaz bir anı olduğunu söylediler. Program geçit töreninin ardından askeri bando konseri ile son buldu.
Büyükşehirin özel öğrencileri teskere aldı
17 Mayıs 2024 Cuma - 09:44 Büyükşehirin özel öğrencileri teskere aldı Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören 29 özel öğrenci için temsili asker töreninin ardından, teskerelerini alarak, hayallerini gerçekleştirdi. Gençler ve aileleri unutulmaz ve duygusal anlar yaşarken, Başkan Büyükkılıç’a hayallerini gerçekleştiren bu anlamlı program için teşekkürlerini iletti. Büyükşehir Belediyesi, zihinsel ve fiziksel engelleri nedeniyle yaşıtları gibi askere gidemeyen bireylerin vatani görevlerini yerine getirebilmeleri için Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’nde ilk olarak temsili asker kınası düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın da katıldığı etkinlikte, temsili askerlik yapacak olan gençlerin omuzlarına asker tülbentleri takılırken, öğrencilerin ellerine kına yakıldı. Etkinlikten çok duygulan aileler ise Başkan Büyükkılıç’a böyle anlamlı bir etkinlik ile kendilerini buluşturdukları için teşekkürlerini ilettiler. Çok güzel duygular içerisinde olduğunu ifade eden Nurgül Karslıoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin hayallerini gerçekleştirdiğini dile getirerek, şöyle konuştu; “Çok güzel bir duygu. Biz de böyle yaşadık elhamdülillah. Bizim hayallerimizi gerçekleştirdikleri için çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Hayallerimizi gerçekleştirdiler. Çok şükür. Ne mutlu bize." 24 yaşında olan ve zihinsel engeli bulunan Abdullah Karslıoğlu ise “İlk defa askere gideceğim. Hayallerim gerçek oldu. Mutlu oldum. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ederim asker hayalim gerçekleşti” derken, Şükrü Karslıoğlu da “Çok mutluyuz. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Askere göndermiş gibi olduk. Gurur duyuyoruz” dedi. Ali Çiçek de duygularını şu sözlerle ifade etti; “Ne mutlu Türküm diyene. Böyle bir hayatı yavrulara yaşatanlara ne mutlu. Ne mutlu böyle bir araya gelip, bunlara bir gün de olsa askerlik hayatını tattırmak ne mutlu. Ne mutlu ki böyle anaların veya babaların evlatlarına sahip çıkıp, onları bağrına basmak. Ne mutlu ki bu insanlar böyle bir yeri ayarlamışlar, böyle bir yer yaptırmışlar. Emeği geçenlerin hepsinden Allah razı olsun. Memduh Büyükkılıç başkanımızdan Allah razı olsun. Onun Kayseri’de çok hizmetleri var. Herkes memnun olmuş. Dua ediyorlar onun için. Allah, Memduh Büyükkılıç’ın ömrünü uzun etsin. Amelini çok etsin.” Aysun Çiçek ise “Hem çok duyguluyum, hem çok hüzünlüyüm, hem de çok mutluyum. Çok güzel. Allah razı olsun bu şekilde düzenledikleri için” sözleri ile duygu ve düşüncelerini iletti. Asker kınasının ardından 1 gün sonra özel çocuklar için temsili asker töreni, ailelerin katılımıyla büyük bir gurur ve sevinçle gerçekleştirildi. Özel çocuklar, asker üniformaları içinde vatanına ve bayrağına olan sevgilerini ve bağlılıklarını gözler önüne sererken, aileleri de büyük bir heyecan yaşadı. Özel öğrenciler, temsili yemin törenlerini de yaparak, teskerelerini alıp, evlerinin yolunu tuttu.
’Yaparsa devletimiz yapar’ diyen site yöneticisi, 10 dönüm arazinin rezerv alan içerisine girmesini istiyor
17 Mayıs 2024 Cuma - 09:29 ’Yaparsa devletimiz yapar’ diyen site yöneticisi, 10 dönüm arazinin rezerv alan içerisine girmesini istiyor Depremin vurduğu Hatay’ın Antakya ilçesinde 5 blok 252 daireden oluşan Zirve Sitesi yöneticisi Hikmet Karaoğlan ‘yaparsa devletimiz yapar’ diyerek, siteden geriye kalan arazinin rezerv yapı alanına girmesini istiyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay yerle bir olurken yaklaşık 25 bin insan hayatını kaybetti. Asrın felaketinde çok sayıda bina deprem esnasında yıkılırken ağır hasarlı binalar dinamitle veya iş makinesinin yardımıyla yıkıldı. Binaların yıkılmasının sona ermesiyle bölgenin yeniden ayağa kalkması için ihya ve inşa çalışmaları başladı. Vali Mustafa Masatlı’nın azimli çalışmalarıyla Hatay’ın 15 ilçesinde TOKİ tarafından konut çalışmaları başlamış ve yapımı tamamlanan evler Şubat ayı itibarıyla vatandaşlara teslim edilmeye başlanmıştı. Yoğun yıkım yaşanan ilçe merkezlerinde de Rezerv Yapı Alanı ilan edilen bölgelerde de inşaat çalışmaları başlamıştı. Antakya kent merkezi Ekinciler Mahallesi’nde bulunan ve Hikmet Karaoğlan’ın site yöneticisi olduğu 5 blok 252 daireden oluşan Zirve Sitesi’nden geriye de arazi kaldı. Yerinde dönüşüm projesi için çalışmalar başlatan site yönetimi, çalışmalar sonucunda müteahhitler ile anlaşamayarak çalışmalara başlanamadı. Müteahhitlere güvenemediklerini dile getiren Hikmet Karaoğlan, ‘Yaparsa devletimiz yapar’ diyerek sitenin bulunduğu 10 dönümlük arazinin rezerv yapı alanı içerisine alınmasını istediğini söyledi. "Bunu da yaparsa devletimiz yapar, Allah onlardan razı olsun" Site yönetiminin 10 dönümlük arazinin rezerv yapı alanı içerisine alınmasını istediğini belirten Hikmet Karaoğlan, "Burası Ekinciler Mahallesi Zirve Sitesi. Burada 5 bloktan oluşan 252 daire vardı. Benim sitede 4 dairem vardı. Ben Zirve Sitesi yöneticisiyim. Burada evlerimiz ağır hasar aldı. Buradaki binalar devletimizin yardımıyla dinamitle yıkıldı. Yerinde dönüşüm için başvuru yaptık. İnsanlarla çoğunluğu sağladık. Biz birçok müteahhitler görüştük ama anlaşamadık. Müteahhitlerin fiyatları bize yüksek geldi. Bazı çelişkiler vardı. Sitemizin geneli burasını devletimizden rezerv alanına girmesini istiyor. Bunu da yaparsa devletimiz yapar. Allah onlardan razı olsun" dedi. "Rezerv alanlarında yapılanları görüyoruz ve bu yüzden sitemizin rezerv alanına girmesini istiyoruz" Rezerv yapı alanında yürütülen çalışmaların iyi gittiğini dile getiren Karaoğlan, "Şu an yapılanları görüyoruz, onları kıskanıyoruz. Çalışmalar, güzel ve mükemmel gidiyor. Bizde bir an önce sitemizin rezerv alanına girmesini istiyoruz. Rezerv alanlarını istemeyenlerin farklı düşünceleri olabilir. Bende diyorum ki bunu yaparsa devletimiz yapar. Biz bu durumun içinden çıkamayız. Ben bir müteahhitle anlaşsam müteahhit beni kandırır mı veya dolandırır mı düşünmemek için devletimizin burayı bana yapıp anahtar teslimi yapması çok daha doğru olacak. Sitemizin içerisindeki bunu istiyor. Biz bunun için imza topladık. Topladığımız imzaları yetkili kurumlara ilettik. Bir an önce hayatın burada tekrar başlamasını yetkililerden rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.