GÜNDEM - 17 Mayıs 2024 Cuma 11:04

Bağcılar’da kütüphane sayısı artıyor

A
A
A
Bağcılar’da kütüphane sayısı artıyor

Bağcılar Belediyesi öğrencilerin ders çalışabilecekleri ve sosyal faaliyetlerde bulunabilecekleri kütüphane sayısını artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. 16 kütüphanenin yer aldığı ilçede yakında 2 kütüphane daha hizmete girecek.


Bağcılar Belediyesi ilçe genelindeki kütüphane sayısına hız kesmeden yenilerini ekliyor. Bu kapsamda birçok noktada yapımı devam eden ve planlanan projeler bulunuyor. Şu anda Bağcılar’da bulunan 16 kütüphane 95 bin basılı esere ev sahipliği yapıyor. Yeni kütüphanelerin açılmasıyla birlikte öğrenciler, ders çalışabilecekleri ve sosyal faaliyetlerde bulunabilecekleri alan kazanacaklar.



2023 yılında 231 bin kişi yararlandı


Bağcılar Belediyesi’ne ait kütüphanelerden 2023 yılında 231 bin kişi faydalandı. Kısa bir süre önce açılışı gerçekleşen Ateştuğla Kütüphanesi’nde de aynı anda 400 kişi ders yararlanabiliyor. Ayrıca kütüphanelerde ücretsiz çorba, kek ve çay gibi çeşitli ikramlar da oluyor. Belediye tarafından verilen yiyecekler sayesinde öğrenciler molalarını verimli şekilde değerlendirebiliyor.



Çok yakında hizmete girecek


Sancaktepe Mahallesi’nde inşaatı devam eden Şehir Kütüphanesi ve Tiyatro Binası’nın açılışına da çok az bir süre kaldı. Aynı anda 1422 kişinin faydalanabileceği tesis içerisinde tiyatro salonu, konferans salonu, gençlik kütüphanesi, genel kütüphane, çocuk kütüphanesi, erişilebilir kütüphane ve birçok birim bulunuyor.



Başkanlık Binası Kütüphanesi de genişletiliyor


Bağcılar Belediyesi binasında bulunan Başkanlık Binası Kütüphanesi de genişletiliyor. Ayrıca yerleri değişecek olan Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü’nün çalışma ofisleri de kütüphaneye dönüştürülüyor. Proje tamamlandığında kapasitesi 225 kişi olan kütüphane giriş katta konumlanacak.



Yüzde 60 oranında artıracağız


Gençleri her alanda desteklediklerini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Önümüzdeki dönem ilçemize yeni kütüphanelerin kazandırılması için projelerimizi hayata geçireceğiz. Planlanan çalışmalar sayesinde kütüphanelerimizin kapasitesini yaklaşık yüzde 60 oranında artırmış olacağız” dedi.



Bağcılar’da kütüphane sayısı artıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli OSB’de geleneksel bayramlaşma programı yapıldı Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Kurban Bayramı münasebetiyle geleneksel olarak düzenlediği kurum içi bayramlaşma programını gerçekleştirdi. Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde gelenek bozulmadı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı münasebetiyle kurum içi bayramlaşma programı düzenlendi. Denizli OSB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Denizli OSB Yönetim Kurulu Üyesi Selim Yaymanoğlu, Bölge Müdürü Ahmet Taş, birim amirleri ve personeller katıldı. “Denizli OSB ailesi olarak birlik ve başarılarımız daim olsun” Bayramlaşma programına katılamayan Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu’nun tüm Denizli OSB ailesinin bayramını kutladığı mesajını katılımcılara Bölge Müdürü Ahmet Taş iletti. Başkan Uslu, mesajında; “Çok kıymetli Denizli Organize Sanayi Bölgesi ailemiz; hepinizin Kurban Bayramı’nı kutluyor, ailenizle ve sevdiklerinizle geçireceğiniz sağlıklı, mutlu, huzurlu, bol bereketli bayramlar diliyorum. Birliğimizin ve başarımızın daim olmasını diliyor, gece gündüz demeden verdiğiniz emekler için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. “Biz büyük bir aileyiz” Denizli OSB Yönetim Kurulu Üyesi Selim Yaymanoğlu da bayramlaşma programında Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün iştirakleriyle de birlikte büyük bir aile olduğunu vurgulayarak; “Büyük bir özveriyle çalışan, Bölgemizi bir adım daha ileriye taşımak adına emek gösteren siz değerli çalışma arkadaşlarımızla birlikte büyük bir aileyiz. Birlikteliğimizden güç alarak her geçen gün başarılarımızı arttırıyoruz. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kurban Bayramı’nı ailenizle, sevdiklerinizle, sağlıkla, huzurla geçirmenizi diliyorum” dedi. “Sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir bayram diliyorum” Bayramlaşma programında konuşan Bölge Müdürü Ahmet Taş ise “Kurban Bayramınızı en içten dileklerim ile kutluyorum. Ülkemize, tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bayramın birlik ve beraberlik ile dayanışmayı artırmasını temenni ediyor, aileniz ve sevdiklerinizle güzel bir bayram geçirmenizi diliyorum” dedi. Program konuşmaların ardından gerçekleşen bayramlaşma ile son buldu.
Denizli Başkan Çavuşoğlu’ndan Babalar Günü mesajı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Babalar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çavuşoğlu, mesajında babaların aile ve toplum üzerindeki vazgeçilmez rollerine dikkati çekti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Babalar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında babaların sadece ailenin ekonomik yükünü taşıyan kişi olmadığını, aynı zamanda çocukların ilk öğretmenleri, rehberleri ve en büyük destekçileri olduğunu vurguladı. Babaların fedakârlık ve sevgi dolu yaklaşımlarıyla çocuklarına örnek olduklarını belirten Çavuşoğlu, "Babalarımız, hayatımız boyunca bizlere doğruyu ve yanlışı öğreten, her zaman yanımızda olan kahramanlarımızdır. Onların öğretileri ve bize verdikleri değerler, hayatımızın her alanında bize rehberlik etmeye devam ediyor. Güven, samimiyet, güçlü duruş, gayret ve dürüstlüğün temelini babalarımızdan aldığımız sevgiyle hayatımızda inşa ediyoruz " dedi. Başkan Çavuşoğlu, tüm babaların Babalar Günü’nü kutlayarak, "Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, babası Ali Rıza Efendi, şehit ve gazilerimizin babaları ile kendi babam olmak üzere, tüm babalarımıza saygı ve minnetlerimi sunuyorum. Her biri, bizim için birer kahramandır ve onların değerini her zaman bilmeliyiz" dedi. Başkan Çavuşoğlu, babalarına duydukları sevgiyi ve saygıyı göstermek için bu özel günü fırsat bilen çocuklara da seslenerek, "Bu özel gün, babalarımıza olan sevgimizi ve minnettarlığımızı ifade etmek için güzel bir fırsattır. Herkesin Babalar Günü’nü kutluyorum ve tüm babalara sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum" ifadelerini kullandı.