GENEL - 17 Nisan 2012 Salı 20:04

GÖRMEZ: "CAMİLER BİZİM BAОIMSIZLIK SİMGEMİZ"

A
A
A
GÖRMEZ: "CAMİLER BİZİM BAОIMSIZLIK SİMGEMİZ"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, camilerin sadece ibadet merkezi değil, aynı zamanda birlik ve sevgi mekanları olduğunu ifade ederek, "Camiler bizim bağımsızlık simgemiz. Yeryüzünde camiyi, ezanı, mabedi, İstiklal Marşı`na yerleştirmiş nadir milletlerdeniz" dedi.
`Kutlu Doğum Haftası` etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklere katılmak üzere Adana`ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, merkez ilçe Sarıçam`da müftülüğün yeni hizmet binasının temel atma törenine katıldı. Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz ve İl Müftüsü Arif Gökçe ile birlikte katıldığı törende konuşan Görmez, camilerin imarının, en az inşası kadar önemli olduğunu söyledi.
Kur`an-ı Kerim`de insanın yaradılış gayesini anlatan pek çok ayetin olduğunu dile getiren Görmez, "Yüce kitabımızda; `Allah sizi topraktan yarattı ve sizden yeryüzünü imar etmenizi istedi` yazıyor. Yeryüzünü imar etmek; bina yapmak, gökdelen dikmek anlamına gelmiyor. Yeryüzünü imar etmeye; insanların kalplerini ve yürüklerini imar etmekle başlamak gerekiyor. Yeryüzünde mescitleri ancak `Ahiret Günü`ne dosdoğru namaz kılanlar ve Allah`tan başka hiçbir şeyden korkmayanlar iman edebilir. Kur`an, cami ve
mescitleri imar etmekten söz ediyor, inşa etmekten bahsetmiyor" diye konuştu.
"ASIL İŞ CAMİ İNŞAA ETMEKLE DEОİL, İNŞAATTAN SONRA BAŞLIYOR"
"Asıl iş cami inşa etmekle değil, inşaat sonrasında başlıyor" diye devam eden Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak gereken maddi ve manevi desteği sağlayacaklarını, ancak burada Adanalıların vereceği destek ve sunacağı katkının da önemli olduğunun altını çizdi. Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İnşaat işi bittikten sonra imar işi başlayacak. İmar işi çocuklarımızla gençlerimizle, eşlerimizle, ailelerimizle biz bu camii şenlendirmeye, mamur etmeye geldiğimizde ibadet etmeye geldiğimizde imar etmeye başlamış oluruz."
"CAMİLER SADECE İBADET MEKANI DEОİL, BİRLİK MEKANLARI"
Camilerin sadece ibadet mekanları değil, aynı zamanda birlik mekanları olduğunu kaydeden Görmez, insanların camilerde kalplerini birleştirdiğini anlattı. Görmez, "Aslında inancımıza göre yeryüzü bize mescit kılınmıştır ve temiz olan bütün toprağın üzerine biz secde edebiliriz. Peki camide neden bir araya geliyoruz? İbadetle birlikte yüreklerimizi, kalplerimizi birleştirmek için. Saflarımızı sık ve düzgün tutmak, kardeşliğimizi pekiştirmek için bir araya geliyoruz. Camiler bizim bilgi mekanımız. Biz
rabbimizi öğreniyoruz. Peygamberimizi, dinimizi, imanımızı, dünyamızı ve ahretimizi öğreniyoruz. Camilerimiz aynı zamanda bizim sevgi mekanlarımız. Birbirimizi sevmeyi, varlığı, tabiatı, kainatı sevmeyi orada öğreniyoruz. Camiler aynı zamanda bizim bağımsızlık simgemiz. Yeryüzünde camiyi, ezanı mabedi istiklal marşına yerleştirmiş nadir milletlerdeniz" diye konuştu.
"DİN BİR İHTİYAÇ, DİYANET İŞLERİ DE TOPLUMUN KALKINMASI İÇİN ÖNEMLİ"
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise, dinin bir ihtiyaç, diyanet hizmetlerinin de toplumun manevi kalkınması için önemli olduğunu belirterek, din hizmetinin doğru kanallardan sağlanmasının öneminde değinen Coş, "Hepimizin suya ihtiyacı var. Eğer belediye sağlıklı su hizmeti getirmezse, herkes elindeki kapla bulduğu çeşmeden ihtiyacını karşılar. Bu suyun temiz olup olmadığına bakılmaz. Diyanet hizmetleri de böyledir. Güvenli kaynaklardan temin edilmediği zaman, insanlar güvenirliği tartışılabilecek
alanlardan bunu gidermeye çalışır. Bu hizmetlerin topluma en güzel ve doğru şekilde ulaştırılması lazım" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Vali Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Aldırmaz, butona basarak temel atımını gerçekleştirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaelispor’da Recep Durul adaylıktan çekildi Kocaelispor’da pazar günü yapılacak olağan seçimli genel kurul mevcut başkan Recep Durul, kendi iradesiyle aday olmayacağını ve dinleneceğini belirterek, "Bu bir bayrak değişimi olsun" dedi. Kocaelispor’da pazar günü olağan seçimli mali genel kurulun ikinci birleşimi yapılacak. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek seçimli genel kurulda çoğunluk aranmayacak. Son üç güne girilirken, mevcut başkan Recep Durul’un adaylığının yanı sıra Bilal Cem Acar’ın aday olacağı kent kamuoyunda tartışma konusu oldu. Dün Acar’ın net dille kulüp başkanlığına aday olmayacağını ve liste çalışması yapmadığını ilan etmesinin ardından, birlikte hareket ettiği isimlerden Mehmet Yaşar’ın aday olacağı, seçimlere müdahil olmayacağını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın da onayını aldığı bilgisi kamuoyuna yansıdı. Bugün akşam saatlerinde ise mevcut başkan Recep Durul, kendi iradesiyle aday olmayacağını ve kulübe dışarıdan destek vereceğini açıkladı. "Kendi irademle aday olmuyorum" Bayrak değişimi yaşanacağını belirten Kocaelispor Başkanı Recep Durul, "Çekilmeye karar verdim. Hayırlısı inşallah. Kocaelispor’umuza elimizden geldiği kadar katkı vermeye çalıştık. Bu bir bayrak değişimi olsun. Ama hangi isim gelir, ne olur biter bilmiyorum. Şu an Mehmet Yaşar ismi var ama başka isimler olur mu, olmaz mı bilmiyorum. Başkası adına konuşamam ama kendi adıma ben aday olmayacağım. Bu iş yorucu bir iş. Dinleneceğim. Kendi irademle yapıyorum bunu. Kimsenin etkisi yok. Hiçbir sıkıntı yok. Gönlü burada olmak isteyen çok insan var ama bu iş meşakkatli, yorucu ve kutsal bir görev. En iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Şükürler olsun ki Kocaelispor bayrağını en yukarıya taşımaya çalıştık. Kocaelispor’umuz 1. Lig’den Süper Lig’e şampiyon olarak çıktı. Süper Lig’de de başarılı sezon geçirdi. Ben de dinlenme ihtiyacı hissediyorum" dedi. Maçlara gitmeye devam edeceğini ve camianın içinde olacağını vurgulayan Durul, "Yalnız bırakmayacağız. Yine elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bırakıp gitmek yok, üstümüze düşeni yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu. Durul, son olarak yarın camiaya açıklama yapacağını söyledi.