ASAYİŞ - 19 Nisan 2012 Perşembe 11:29

KAMYONET SEYHAN BARAJ GÖLÜ`NE UÇTU: 2 ÖLÜ

A
A
A
KAMYONET SEYHAN BARAJ GÖLÜ`NE UÇTU: 2 ÖLÜ

Adana`da bir kamyonetin Seyhan Baraj Gölü`ne uçması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.
Kaza, merkez Çukurova ilçesi Özdemir Sabancı Bulvarı yakınlarında gece saat 02.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Cumhur Bahadır`ın (31) kullandığı 01 BC 20 plakalı kamyonet, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki demir korkuluğu kırarak Seyhan Baraj Gölü`ne uçtu. Sabah saat 08.00 sıralarında spor yapmak için göl kenarındaki yürüyüş parkuruna gelen vatandaşlar, yol üstünde araç parçaları ve suda bir araç gördü. Bunun üzerine vatandaşlar durumu hemen polise
bildirdi. Olay yerine gelen su altı ekipleri tarafından sudan çıkartılan Cumhur Bahadır ve ismi öğrenilemeyen kadının cesedi, cenaze aracıyla Adana Adli Tıp Kurumu`na kaldırıldı. Suya gömülen kamyonet ise vinç yardımıyla çıkartıldı. Su altı ekipleri, araçta üçüncü bir kişinin daha bulunabileceği şüphesiyle gölde uzun süre arama yaptı. Yapılan aramalar sonucunda üçüncü bir kişiye rastlanmadı.
Olay yerinde bulunan bir vatandaş, sabah spor yapmak için geldiklerinde aracın suya gömülmüş olduğunu gördüklerini belirterek, daha sonra polislerin biri kadın, biri erkek 2 kişinin cesedini çıkarttığını ifade etti. Bölgede görev yapan özel güvenlik görevlisi de, gece saat 02.30 sıralarında bir ses duyduğunu ancak çevreye baktığında bir şey göremediğini ifade ederek, "Sabah bir aracın göle uçtuğunu ve 2 kişinin öldüğünü öğrendim" diye konuştu.
Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük KBÜ, Erasmus+ BIP kapsamında uluslararası öğrencileri ağırladı Karabük Üniversitesi (KBÜ), Erasmus+ Blended Intensive Programme(BIP) programı kapsamında farklı ülkelerden gelen öğrencileri kampüsünde ağırladı. Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Erasmus Ofisi tarafından organize edilen Erasmus+ BIP çerçevesinde, Polonya, Almanya, Litvanya, İspanya ve Romanya’dan gelen 34 kişilik öğrenci grubu üniversitede ağırlandı. Programa; Radom Academy of Economics (Polonya), Technical University of Ilmenau (Almanya), Civitas University (Polonya), CEDEU University (İspanya), University of Humanities and Economics in Lodz (Polonya), Kielce University of Technology (Polonya), Ovidius University of Constana (Romanya), Bydgoszcz University of Science and Technology (Polonya), Lithuanian University of Engineering (Litvanya) ve Babe-Bolyai University (Romanya) öğrencileri katıldı. Programın ilk gününde öğrenciler için rektörlük ziyareti ve kampüs tanıtımı gerçekleştirildi, ardından şehir merkezinde bilgilendirme gezisi düzenlendi. İkinci ve üçüncü günlerde "International Security" ve "Research Techniques" dersleri yüz yüze yapılırken, dersler Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ile İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından yürütüldü. Akademik içeriklerin yanı sıra öğrenciler arası etkileşimi artırmaya yönelik sosyal etkinlikler de gerçekleştirildi. Program kapsamında dördüncü gün Safranbolu gezisi düzenlenerek katılımcıların bölgenin tarihi ve kültürel mirasını tanımaları sağlandı. Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş’ın konuşmasıyla sona erdi. Katılımcılara sertifikaları ve hediyeleri takdim edilirken, program sonunda öğrenciler İstanbul’a uğurlandı. Erasmus+ BIP programının, uluslararası akademik iş birliğinin güçlendirilmesi ve kültürel etkileşimin artırılması açısından önemli bir organizasyon olduğu değerlendirildi.